Mondjatok olyan munkaköröket, ami se nem ülő, se nem állómunka!! (beszélgetés)
Nem tudom merre laksz. A sport kórházban nagyon jók a gyógytornászok, esetleg, ha pesti vagy, akkor oda mehetnél.
A piláteszt nem ajánlom, mert szerintem nem értenek hozzá. Nekem mindig gerincproblémám lesz, ha elkezdek valahová járni. Nem értenek a betegségekhez és a mozgáshoz sem igazán.
Jógázni nem szoktam, de ott is el tudom képzelni, hogy a legtöbb hozzá nem értő.
Én pedig ahogy egyre többet olvasok úgy kavarog bennem a sok info. Van aki az állítja a jóga jó. Van aki a pilatest. Van aki a gyógytornát. De az se mindegy hol és kivel. Ha meg nem mozgok félek kiújul.
Ha sétálok majd a későbbiekben egyenlőre arról mit gondoltok?
Most még nem olvastam el mindent, de úgy tűnik, hogy az illető tudja miről beszél. A Mckenzi torna szerintem is gyilkos a beteg gerincnek, a gyógytornával az a baj, hogy kevés a jó gyógytornász. Azt néztem, hogy az eszközök vagy fekvők, vagy támasztják a gerincet és ez nagyon fontos! Szerinte is azok a legjobb gyakorlatok, ahol vagy háton vagy hason kell feküdni és úgy nyújtó, lazító és erősítő gyakorlatokat végezni. Az álló gyakorlatok nem tesznek jót! A szétrázós, csavarodós sem. Én a masszázst sem tartom jónak, nekem azok rontanak az állapotomon.
Szerintem meg nem gyógyítja a sérvet, ahogy ugye ez nálam sem sikerült de, ahogy írtam is az erős gerinc melletti izomzat a helyes tartást biztosítja, azaz visszamennek a csigolyák a helyükre, nem nyomja továbbra az idegpályákat a kiboltosodó sérv, azaz a fájdalom megszűnik vagy jelentősen csökken. Úgy olvastam, hogy neki is a titka. Azt gondolom, hogy a mi esetünkben a legfontosabb a tünetmentesség, és ő is ezt biztosítja ha jól értem:D
Erről érdekelne a véleményed:
Ez a férfi azt állítja, hogy műtét nélkül meggyógyította a három gerincsérvét, és ezt ct felvételekkel is alá tudja támasztani. Mivel semmi sem segített neki, így kidolgozott egy terápiát, ami meggyógyítja a gerincsérvet. Mi a véleményed?
Igen sajnos már az egyik lábam le volt bénulva :(
Nem kívánom senkinek azt a pár napot. Borzalmas volt a kiszolgáltatottság
Hozzátartozik, hogy én megtehettem, hogy ne legyen műtét, ugyan is én irodában dolgozok, nem kell emelgetnem, hajolgatnom, cipekednem, csak ücsörögnöm!
A tesómnak hamarosan lesz gerincstabilizációs műtét, de ő villanyszerelő, azaz jobb lesz, ha megműtik. Ő nem tudja kímélni magát...
Akkor az már valóban a műtét szükségességét mutatja. Ezt nem írtam: tehát, belsőcomb zsibbadás széklet és vizelet visszatartási gondok már a bénulás előjelei. Ekkor idegsebészhez kell futni a dokim szerint.
A gyógyszerek nekem is csak időlegesen hatott, ezért kellett annyit szedni.
A műtét után azt kell csinálni, amit a doki mond.
Meg vagy most riadva meg kavarodva, egy gerincműtét nem játék, teljesen érthető. Majd ahogy egyre jobban felépülsz és hasznos orvosi és gyógytornász utasításokat kapsz, szebben és reálisabban látod a jövőt. Most még fölösleges is új állást keresned.
Mit dolgoztál eddig?
Egyelőre amíg a varratok bent vannak nem tornázhatok aztán majd kapok rá utasítást mit szabad meg hogyan
Nálam is ezek voltak a tünetek de nekem nem használt a fájdalomra már semmi meg a széklet és vizelettel is voltak gondok.
Mindig csalódással olvasom az ilyen kérdéseket, mert ebből az derül ki, hogy te sem szereted a munkádat vagy nincs is hivatásod.:(
Aki szereti, amit csinál, az rengeteg erőt tud felszabadítani hozzá.
A kollégám egy műtéti hiba következtében tolószékbe kényszerült és ráadásul max. 5 órát tud ülni, utána le kell feküdnie. Ennek ellenére napi 8-9 órát dolgozik otthonról és gyakorlatilag a munka tartja életben. Jól választott anno meg jól ismerte is önmagát...
További ajánlott fórumok:
- A P.S. I love you filmhez keresek hasonlókat, mondjatok ilyeneket nekem légyszi!
- Nincs szív hang, és mégis volt! Akik jártak így a terhesség elején, mondjátok el a tapasztalataitokat légyszi!
- Mi legyen a szépségszalonom neve? Mondjatok tippeket légyszi!
- Légyszi mondjatok véleményt
- Mondjatok olyan könyvcímeket nekem amik pl. segitenek vagy a depresszióban vagy egyéb élethelyzetekben légyszives
- Mondjatok példákat olyan javakra, melyek fogyasztási cikkek és termelési eszközök is lehetnek