Mit jelent ez a két közmondás? Keresőben nem találtam.. (tudásbázis)
8. gaby82 (válaszként erre: 6. - Syria)
2015. jan. 5. 18:23
igen általános suliba kell..csak én már alapból bonyolult dologra gondoltam mert már olyan magas a kicsiknek is a követelmény,hogy.....köszi azért:)
7. gaby82
2015. jan. 5. 18:21
köszönöm a segítséget
6. syria (válaszként erre: 2. - Gaby82)
2015. jan. 5. 15:36
Szajkó szajkónak barátja : hasonló hasonlót vonz; jelen esetben pejoratív értelemben.
Ez a szólás hajaz "Madarat tolláról, embert barátjáról lehet megismerni." közmondásra.
A másik teljesen egyértelmű: nagyon szereti.
Amúgy ezek milyen iskolában kérdések? Nekünk annak idején általános iskolai alapműveltség része volt.
5. zebracsikó
2015. jan. 5. 15:17
javítok:
szajkó:
Fecsegő fecsegővel társul
4. 6b006fc769 (válaszként erre: 2. - Gaby82)
2015. jan. 5. 15:16
Szajkó szajkónak barátja = hasonló hasonlót vonz.
Úgy szereti mint galamb a tiszta búzát= nagyon szereti
3. zebracsikó
2015. jan. 5. 15:15
1. hasonló a hasonlóval barátkozzon
2. nagyon szereti
2. gaby82
2015. jan. 5. 15:14
Szajkó szajkónak barátja-Úgy szereti mint galamb a tiszta búzát.Köszönöm a segítséget.Suliba kellene.
1. gaby82
2015. jan. 5. 15:13
Mit jelent ez a két közmondás?Keresőben nem találtam..
További ajánlott fórumok:
- Mit jelent az a közmondás, hogy "Nem az a gazember, aki hazudik, hanem akinek hazudnak!"?
- O. Nagy Gábor: Szólások és közmondások c. könyvéből keresem a következőnek a jelentését: Kedves gyermeknek sok a neve. Előre is köszi.
- Az észről, és a találékonyságról szóló közmondások, szólások a házi feladat, de a találékonyságról nem találtam, segítenétek?
- Mit jelent ez a közmondás:Tudatlan hatalmas mindenkinek ártalmas?
- Mi az alábbi közmondásoknak a jelentése?
- O Nagy Gábor: Szólások és közmondások c. könyvéből keresem a következőnek a jelentését: Tudatlan hatalmas mindenkinek ártalmas.