Milyennek kell lennie egy jó elárusitónőnek? (tudásbázis kérdés)
Azt hiszem,hogy félreérthető voltam.
Az eledó "alárendeli magát" a vevő igényeinek.
Nem felsőbb rendű a vevő és az eladó nem szint alatti,hanem ha elakar adni mindent akkor mosolyogni kell...még akkor is ha "kedves vevő" úgy kifeszítette a húrt az idegrendszerünkön,hogy majd szétpattan:)))
Egyetértek az előttem szólókkal!
Elsődlegesnek tartom a jó, és figyelmes kapcsolatteremtő készséget, ami szerintem ott kezdődik, hogy köszön(!) az eladó, amikor a vevő belép az üzletbe.
Várja meg amíg a vevő jelzi (szóban, vagy testbeszéddel), hogy segítségre van szüksége.
Nagyon el tudja venni az ember kedvét, ha egyből "rányomul" az eladó. Sokkal többre tartom, ha csak akkor lép oda, amikor elbizonytalanodtam, vagy ha jelzem, hogy segítségre van szükségem.
Tudom, hogy sok eladó azért "nyomul", mert a főnök vagy tulaj utasította erre.
Ezért remélem hogy a véleményemet "főnökök" és "tulajok" is olvassák... :)
Szia!
Én is kereskedelemben dolgozom, de nem hiszem hogy az "alárendeltség" megfelelő szó lenne. Egyenrangú emberek vagyunk. A kedvesség, udvariasság, segítőkészség viszont elengedhetetlen egy eladónál.
Egy cipős boltot találtam,ahova elárusitót keresnek!
Köszönöm a segitségeteket!
Ki kell töltsek holnapi 1 kérvényt amibe min.10 dolgot kell irjak!
Irtam,hogy:Kedves,megbizható,komoly,figyelmes,beszédes
Még milyennek kell lennie?
Szia
Ha meg van benned a vevő iránti alárendeltség és kedvesség na és persze a maximális udvariasság mindent eltudsz adni!
További ajánlott fórumok:
- Milyennek kell lenni egy 20 éves lánynak?
- 2 hós babámnak a karján a születésekor kapott oltás (BCG) nagy gennyes pattanás szerűséggé változott. Normális ez? Milyennek kell lennie?
- Milyennek kell lenni császározás után a sebnek?
- A hetes lángos tésztájának milyennek kell lennie?
- Milyen szine van a friss csirkemellnek? Kinézetre milyennek kell lennie?
- A puffasztott rizsnek milyennek kell lennie?