Milyen vírusírtót használjak? (tudásbázis kérdés)
Abban biztos lehetsz, hogy ez a felugró ablak vírust kínál, nem megoldást. Látvonyos, megijed a felhasználó és már tölti is...de nem az írtót, hanem a vírust.
Én tűzfalnak COMODO-t, vírusírtónak NOD-ot használok (mindig megújítva kódokkal a 30 naposat).Nincs is semmi a gépemen, igaz, nem is lehet becsábítani necces oldalakra, amikre az átlag ember bátran rákattint.
Amitől lassulhat a géped:
- olyan programokat használsz, amiknek a memóriaigénye meghaladja a géped által kníált keretet
- töredezett a meghajtó (bár ez főleg másolásnál, fájl nyitásnál, stb-knél okoz érezhető lassulást)
- tele vagy több GB-nyi ideiglenes fájllal, amiket érdemes űríteni pl CCleaner-rel
- tényleg vírus okozza
Ez csak egy próbaverzió volt, a programok telepítése/törlése menüben próbáltam, de nem engedélyezi.. semmilyen regis kulcsom, stb nincs...
De nem érdekes, mert le lesz gyalulva úgy is...
Ne kövesse.
Szerintem le kell szedni az egészet. Feltenni a NOD-ot, a próbásat.
Közben törölni az avastot, ami még maradt belőle, meg letiltani, meg minden...
Ez az amit írtam, hogy nem frissítettél!
Indítsd el újra a víruskeresőt és amit ajánl, azt frissítsd. El fogja tüntetni ezt a sok kártevőt. Ne ess kétségbe, frissítsd a programot. Szánj rá néhány órát és a felugró ablakok utasításait kövesd.
Le kell mindenhonnan szedni manuálisan. Uninstall után az application datás mappákat egyesével át kell nézni az összes meghajtón. Törölni kell az összes regisztrációs kulcsot... nekem elment vele egy jópár órám anno, de lement valahogy aztán.
Meg ugye van a totális újratelepítés, teljes vinyóirtás. Ezt jó, ha hozzáértő végzi. Nem feltétlen szervízben.
Egyébként az avast a messenger (MSN) használókat szereti rémisztgetni ilyennel. Meg, ha skypolsz a gépen. Erre beindul egyből és ezerhatszáz üzenetet küld egyszerre.
A próbaverzió tökéletes.
De az AVASTOT NE FELEJTSD EL LETÖRÖLNI!!!!!!!
Én az ESET-et cserélétem avastra és elmult az állandó kék halál az én avastom mindig frissíti magát. Nem tudom a tiédnek mi lehet a baja de nálam tökéletesen működik.
Lehet le kellene szedned és újat rakni rá, az avastnak van ingyenes verziója is, ha meg nem tetszik ez, akkor raksz rá valami mást.
Azt hiszem a nortonnak is van ingyenese, ha nem akarsz rá költeni.
Ezt ajánlom én is.
Az ingyenes vírusirtók nem véletlenül ingyenesek...
Olcsó húsnak híg a leve.
Mondom, ne vidd vissza!!
Az avast egyébként is egy ingyenes szoftver, úgyhogy azért még pénzt sem kérhetnek.
Valaki hozzáértő ismerősöd nincs? Az lenne a legjobb, ha lenne, mert innen távolról nem biztos, hogy jót mondunk.
DE az Avastot mindenképpen szedd le. Uninstallálni tudod remélem.
Létezik egy olyan oldal, hogy ingyen vírusírtók letöltése. Nézd meg, hogy melyik az a program, amelyik azokat a vírusokat öli meg, amelyek most vannak a gépeden. Célszerű egy ilyent választanod.
Te is le tudod tölteni magadnak, nem kell ezért szervízbe vinned.
Ne vidd vissza tényleg abba a szervizbe, mert jól átvertek szerintem.
Szedd le az avastot, lehet az a vírusos egyébként, de ha nem is, a gépedet az lassítja le.
Nem tudom mennyire vagy jártas vírusirtókban, esetleg valami haver nem tud segíteni?