Milyen munkakörökre hat az AI? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Milyen munkakörökre hat az AI? (Jó tudni!)
szerintem eltunni nem fognak munkaerok, mert az AI-t emberek kell, hogy iranyitsak, magatol nem fog tudni ellatni semmilyen feladatot, csak ha megmondjak neki, hogy elvegzendo feladatonkent mit tegyen.
en a munkam soran is minden nap hasznalom technikai dolgokra, sokkal gyorsabb, mint ahogy en magam osszeszednek informaciot kulonbozo helyekrol (ez peldaul programozasi feladatokhoz kell), de mas feladataim is vannak, amikben hatekonyan tud segiteni.
de elsosorban ugy vettem eszre, hogy nekem segit, nem helyettem dolgozik es ez szerintem oriasi kulonbseg.
Legyél gázszerelő! Biztos siker.
"Legyetek bátorak!" 😀
Nem gondolom, hogy kevésbé etikusan fogja felhasználni, mint jelenleg bármelyik cég. Hiába pl. a GDPR ma is kapok olyan e-maileket, amelyekre rég nincs felhatalmazása a cégeknek. És megannyi cégnek hiába írok, hogy töröljék az e-mail címemet pl. Amikor felhív egy-egy biztosító, bank ajánlattal, első kérdésem, honnan van a telefonszám, de sehol nincs válasz. Adják-veszik az adatainkat.
A kormányzati tájékoztatókat sem kértem sehol, mégis jönnek az e-mailek.
Az általad említett szakmák igen, veszélyben vannak, továbbá a jogászok, brókerek, pénzügyi tanácsadók is készülhetnek, az AI nem másnapos, nem fáj a feje, és pillanatok alatt elemez több ezer oldalnyi adatot. Bár arra szerintem sose lesz képes hogy pl. a mostani időszakban figyelmeztess a befektetőket, hogy Warren Buffet az elmúlt időszakban óriási mennyiségű részvészt likvidált, valószínűleg bevásárlásra készül.
Ugrás a teljes írásra: Milyen munkakörökre hat az AI?
További ajánlott fórumok:
- Mondjatok olyan munkaköröket, ami se nem ülő, se nem állómunka!!
- Mennyi a nettó fizetés ezekben a munkakörökben: eladó, biztonsági őr, gyári munkás?
- Térlátás hiánya miatt nem dolgozhatok a munkakörömben
- Hosszú évek óta ugyanaz a munkaköröm. Borzasztóan unom már,...
- SZTE TTIK Környezettudomány Msc után milyen esélyei vannak egy frissdiplomásnak? Milyen munkakörökben lehet elhelyezkedni?
- Milyen munkakörök vannak egy textilüzemben?