Milyen módszerekkel védekezzünk a káros UV A és B sugarak ellen a vízparton a NAPTEJ használaton felül? (tudásbázis)
Helló!
Megírnátok hol csinálnak uv szűrős gyerek kalapokat? a Decathlonban csak valami nejlonos, nem szellős van, a baby banz termékek csak online rendelhetők..szeretném a gyerkre próbálni vásárlás előtt....
Nagy segítség lenne..ár nem számít. Köszi:Zsuzsa
Helló!
Tudjátok hol csinálnak uv szűrős gyerek kalapokatA Decathlonban csak valami nejlonos, nem szellős van, a baby banz termékek csak online rendelhetők..szeretném a gyerkre próbálni vásárlás előtt....
Nagy segítség lenne..ár nem számít. Köszi:Zsuzsa
Fényvédővel. ( Daylong, La Roche, és hasonló termékek ) Min. 30-as faktorúval.
Fontos hogy az ember ne égjen le, mert minél többször leég annál inkább "megjegyzi a bőr" és később jönnek a melanomák. Sajnos egyre több fiatalnak ( huszonévesnek ) van a rosszindulatú anyajegyek közül is a legrosszabb, ami halálos.
Szia!
Mi csak 50 faktoros krémet vittünk a nyaralásra, hófehérrek voltunk mindketten a férjemmel + neki fokozottan oda kell figyenie, hogy ne égjen meg a bőre. Szóval 50 faktoros Niveát vittünk, dél körül pedig visszavonultunk az apartmanba, bekapcsoltuk a légkondit és sziesztáztunk egy nagyot :)
A lényeg, hogy a krém nagyon jól bevált, egyikünk sem égett meg egy kicsit sem és valamennyi színt is sikerült kapnunk :))
A magasabb faktorszámú krémek között is lehet találni olyat, ami könnyen felszívódik,pl a gyerekek számára ajénlott Niveás krém az valóban nagyon zsíros, viszont a 'LIGHT FEELING' sun lotion termékek a Niveától jó gyorsan beszívódnak, és fehér nyomot sem hagynak. Én személy szerint agyon meg voltam elégedve vele :)
hát én nem járok szoliba...voltam kb 2-3 alkalommal, de nem vagyok meggyőződve róla hogy nem káros
meg szerintem az olyan természetellenes, más szint ad mint a nap
Sajnos, annak ellenére, hogy nem vagyok fehér bőrű, én nagyon nehezen barnulok le :-(
Mindig sokat szenvedtem vele. A szoliban kicsit jobb a helyzet :-)
én barnultam a 20-30 50 faktorossal is, nekem jó kreol böröm van könnyen fog a nap, szóval ilyen problémám nincs.
az a lényeg hogy szép egyenletes és természetes barnaságom legyen egészséges börrel kombinálva:D
nekem ez vált be. egy másik topicban már írtam az allergiámról, elég durva egyébként.
Eucerint is a Beiersdorf gyártja egyébként.....
Növényi alapanyagú. Csak a káros sugarakat szűri ki, a barnítókat átengedi :-)
Én nap allergiás vagyok, de hiába kentem magam 30 faaktorossal (pár éve még nem nagyon volt 50), azzal is ugyanúgy kijött a napallergia, barnulni meg nem barnultam semmit.
Az Ilcsivel gyönyörűen lebarnulok, de nem leszek allergiás:-)
Úgy tudom, hogy nincs benne szintetikus anyag, kétféle erősségű létezik belőle, én a gyengébbiket használom.
Kb 1 decis adagolóflakonban van. Én 3600-ért vettem a kozmetikusomnál. Nem olcsó, de sztem megéri :-)
ezen felül sztem nem lehet semmit tenni.
az én tapasztalatom viszont az, hogy nem mindegy a fényvédő krém minősége.
helló!
Mit tud az a krém?
az már megtörtént:D vettem 50és 30 faktoros krémet, de hát használtam én krémet eddig is, csak most hogy állandóan hangsúlyozzák a káros sugarak veszélyeit kicsit beparáztam.
És az lett volna a kérdés hogy ezen felül mit lehet tenni
Kipróbáltam az 50 faktoros naptejet...bekentem vele magam még otthon aztán irány a strand...belementem a vízbe: hát úgy néztem ki mint a gyerek a reklámban a víztől láthatóvá vált a krém tiszta fehér voltam mindnehol és totál idiótának éreztem magam.
ráadásul a böröm kis redőibe összegyűlt a naptej, amit amúgy is alig lehetett elkenni..szóval nem egy leányálom ez a küzdelem a káros sugarak ellen
Azt tudom hogy te voltál:D
Igazábol a nyaralás közeledtével ötlött fel bennem, hogy kb. egész nap kinn leszünk a strandon, szóval nem akarok totálisan kiszolgáltatva lenni a nap káros sugarainak, ha eltakarom a bőrőm, mint az amerikai surf-ösök, akkor lehet védve vagyok?,tudod ilyen strecs ruhával
További ajánlott fórumok:
- Háztartási eszközök és tárgyak, háztartásban használatos dolgok ABC-ben!
- Kinél milyen mellékhatások jelentkeztek asztma elleni (szteroidtartalmú) spray használata miatt?
- Ti mikor hagytátok abba a légzésfigyelő használatát? A gyártó 12 hónapos kor után javasolja, de olvastam később esetekről...
- Fogyás elliptikus tréner használatával is
- Helyesírás használata internetezés közben
- Alternatív terápiák és diagnosztikai módszerek fizikai, kémiai, biológiai alapjai