Milyen módon lehet fogamzásgátlót váltani? (tudásbázis)
más hormontartalmúra vagy hormonösszetételűre semmiképpen ne válts, mert megzavarhatja a ciklusod.
Ha van azonos összetételű olcsóbb változatban, kérd azt.
Nézz utána, melyik pontosan ugyanolyan, mint amit most szedsz.
Remélem, előtte voltál nőgyógyásznál, és az első adagot ő írta fel!
Bízom benne, hogy tudod, hogy minden fogamzásgátló más-más összetételű és más adagban tartalmaz bizonyos hormonokat.
Nem a ruhánk színéhez vagy a pénztárcánkhoz kell igazítani, melyiket szedi az ember, hanem a nőgyógyász több szempontot vesz figyelembe, például testalkatot, családban előforduló betegségeket, a vérvétel eredményeit, stb...szóval szakmai szempontok alapján dönt, melyik nőnek melyik tablettát írja fel.
Nem lehet ezeket cserélgetni egymással, mint a barátnők a blúzokat egymás közt!
Kérd ki nőgyógyász tanácsát, egy ilyen gyógyszer nem járék még akkor sem, ha tömegcikk.
1. nőgyógyász válthat szakmai indokok alapján, házidoki nem ért ehhez
2. ugyanúgy kell folytatnod a szedését, mintha még a régit szednéd
Háziorvos felírhatja? vagy vérvétel alapján csak a nőgyógyász ill. ha jó a vérvételi lapon minden akkor is csak a nődoki írhatja fel? Mert én szeretnék váltani, egy olcsóbbra, és h felírja-e nekem ha az az érvem, hogy olcsóbb ill. a mostanival pár hónapja voltak pecsételős gondok.
A másik kérdés ha én pénteken veszem be az utolsó szemet és kedden jön meg, akkor ha váltok és úgy szedem mint az előzőt akkor ugyanúgy kedden fog megjönni?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet enyhíteni a fogamzásgátló okozta hüvelyszárazságot és csökkent libidót?
- Milyen fogamzásgátló tabletták vannak, amitől nő a mell, hatásos, nem olyan drága és ha lehet vény nélküli?
- Melyik fogamzásgátlótól nem lehet hízni?
- Hogy lehet eltolni a menstruációt fogamzásgátlóval nyaralás utánra?
- Fél év szünet után fogamzásgátló szedése 1-2 hónap erejéig (nyaralás miatt) szerintetek lehet ilyet?
- Ki szerettem volna váltani a Jangee fogamzásgátló tablettámat, de beszüntették. Hallottatok róla, hogy miért és mikor szüntették be?