Milyen legyen egy 10 hónapos baba napi menüje? (tudásbázis)
Egyetértek. (Az más kérdés, hogy némely családtagommal közelharcot kell vívni, mert szerinte éheztetetm a gyereket..)
A lányom 11 éves fél hónapos. Naponta 5-ször szopik, legalább egyszer éjjel. Engem ez nem zavar, mivel nem egy nagydarab gyerek, hát hadd egyen.:)
A hüvelyeseket, káposztaféléket, hagymát a mai napig nem bírja, még úgy sem, ha én eszem.
Kap mindenféle gyümölcsöt (idénygyümi, házilag fagyasztott és befőttnek eltett cukor és tartósítószer nélkül).A védőnőm javaslatára eddig nem kapott olyan gyümölcsöt a banánon kívül, ami nálunk nem terem meg. Ma evett először narancsot. Ezenkívül: zöldségek, csirke, pulyka, sertéshúst. (10 hónaposan még csk csirkét és pulykát adtam neki.)
Allergiára való hajlam miatt mindent később vezettem be nála, majdnem 11 hónapos volt, amikor először kapott tejtermékeket (joghurt, túró; a sajt többszöri nekifutásra csak most kezd beválni, mert eddig kiütötte), tojás.
Kukoricadara, rizs - gyümölcsös és zöldséges/húsos ételekhez egyaránt.
Gluténtartalmút még nem kapott, de már vettem egy babapiskótát próbának.:)
Édességek, péksütemények, cukrozott ételek szóba sem jönnek.
Reggeli: anyatej
Tízórai: Szopás után, gyümölcs magában/túróval, joghurttal, kukoricakásával, rizzsel
Alvás előtt szopik,
ebéd: zöldég, hús kukoricakásával/rizzsel/túróval
uzsonna: anyatej
vacsora: főzelék/tejpép/kukoricakásás vagy rizses főtt gyümölcs
lefekvés előtt: anyatej
éjjel ált. egyszer: anyatej
Szia!
Csak bekukk, mert ébren van a fiam, és nem hagy gépezni. Este jövök, és leírom!
Gabi
Szia Gabi!
Leírnád nekem, hogy miként főzöl a kukoricalissztel??
Már vettem, csak nem igazán van receptem.
Előre is köszi.
Jucus
Nekem mindegy, Te tudod.
Mondjuk ez nem "szokás", én ezeket nem védőnőtől/orvostól vettem, hanem a jelenleg hatályos WHO ajánlás alapján összeállított táblázatból. (És még nem is a legszigorúbb határidőkkel!)
Mindenesetre igyekszem nem kockáztatni a gyerekem egészségét néhány hónap vagy hét miatt. Én inkább rátartok még 2-3 hetet a határidőkre, minthogy előbb adjam. Ráérünk, ehet még az életében éppen elég kenyeret, túrót, felvágottat, stb-t. :(((
DElma Light-ot kap, az mentes mindentől. Legtöbbször csirkemell sonkát kap, azt kifejezetten ajánlják. Amúgy kukoricaliszttel főzök neki, búzaszármazékokat nem kap.
Nekünk 9 hós kortól mondták a tej kivételével a tejterméket. Ahány ház annyi szokás....
A fiam hatszor (6) kel egy éjjel!!! Többször, mint amikor kisebb volt, de még soha nem aludta át az éjszakát. Még most is szopizik, nappal 1x alvás előtt, plussz este-reggel (no meg éjjel)
R: szopi
T: valamilyen tejpép
E1: szopi
E2: főzelék husival, túróval
U: joghurt, gyümölcs, keksz, túró esetleg tejpép
V: szopi
husiba csak pipi mellett eszik, felvágott és társaikat nem adok neki. 9 hónapos korában kezdtem el adni neki a sajtot, túrót, joghurtot.
1 éves kor előtt nem ajánlotta a vaj és a tejföl. Van, aki szerint még a joghurt, kefir, sajt sem (de én ezeket adtam).
Viszont semmiképpen sem adnák egyéves kora előtt felvágottat, virslit, májkrémet a gyereknek, mert mindenféle mesterséges tartósítószerrel, színeszékkel és dúsító-, térfogatnövelő szerekkel van tele. (Azt már el sem mesélem, hogy húsiparban dolgozótól mit hallottam, mik vannak még a virsliben, parizerben.:((( )
Én a gluténtartalmú gabonafélék bevezetését is 10 hónaposan kezdtem.
Eszi amúgy az őszi és sárga barackot, szilvát, almát, banánt, szőlőt, körtét, sütőtök, céklát, cukkinit, krumplit, spenótót, répát, gyökeret, karfiolt, karalábét, rizst, brokkolit.
Csirke és nyúl húst, joghurtopt, tejfölt, túrót, sajtot.
Szia!
Az én kisfiam holnap lesz 10 hós. Előljáróban annyit, hogy 8 hósan még felkelt enni éjszaka, és bédőnői tanácsra alakul így a napirend, az talán beválik, mert lekopogom de mostanában már nem kel fel.
Reggeli: Táp
Tízórai: gyümi simán, vagy turmixolva babapiskótával és joghurttal
Ebéd: húsos főzelék
Uzsonna: húsos főzelék
Fürdés előtt egy kis zsilárd: vajas kenyxér sonkáva, virslivel, vajjal, vagy egy kis túró,
Fürdés után táp.
Szia!
Az én kislányom még 5-ször szopizott és mellette kapott, banánt, almát, körtét, sárgabarackot, öszibarackot, túrót, natur joghurtot, krumplit, rizst, tököt, répát, karfiolt, karalábét, cukkinit, brokkolit, csirkemellet és akkoriban vezettük be a tojás sárgáját is.
Ezeket pürésítve és szopi után kapta. Mindenféle párosításban adtam neki.
További ajánlott fórumok:
- Második babát szeretnénk! Ötleteket várok, hogy lány legyen...
- Van-e még a vasárnapi ebédnek értelme? Jó ötletnek tartod-e, hogy vasárnap a boltok zárva legyenek?
- Mikortól kell, hogy a babának napirendje legyen?
- A babák napi menüje
- Milyen legyen a 17 hónapos baba részletes napi menüje?
- Milyen legyen egy 13 hónapos baba napi menüje?