Milyen jelképes ajándékot vegyek karácsonyra elsős és harmadikos gyerekeim tanítójának? (tudásbázis kérdés)
Nem is értem, mire volt jó ez a nagy felhajtás... :/
Amúgy is elég skót vagyok, nekünk sem mindig jó 2-4ezer forint kiesés, amit be kell adni, ők meg itt 15ezer forintos ajándékokban gondolkodnak?!
Most meg ír, hogy a pénzből megmaradt 48ezer forint, úgyhogy jövő félévre csak 2000 forintot kér beadni.
A Mikulás-csomagról, amit kaptak, pedig nem is tudom, hogy mondjak-e valamit...?
Nálunk én kezelem az osztálypénzt.
A gyerek most 6.-os. Közös karácsonyi ajándékról soha szó sem volt. De egyénileg sem szoktak.
Év végén van ajándék, de csak az osztályfőnöknek.
Amúgy a tanáriban több polcot elfoglalnak a szülők által tök feleslegesen vásárolt vázák, bonbonos tálkák, sólámpák, poharak. Haza sem viszik a sok "lomot".
Mondjuk ez a 15 ezer-340 Ft arány tényleg nagyon durva.:SSSSSSSS
Bár nálunk az ajándékvásárlás tuti meg sem lett volna szavazva. A szülők jó ha a 2 napos kirándulás árát össze tudják spórolni.
Nálunk nagy vita volt a karácsonyi ajándékozás miatt. Az osztálypénzért felelős kitalálta, hogy az osztályfőnöknek 10, a napközis tanárnőnek 5 ezer forint értékben csináltatna csomagot.
Néhányan tiltakoztunk ellene, de a megdöbbentőbb az, hogy sokan voltak, akik mellette tették le a voksukat.
Az osztálypénzt gyakorlatilag azért adtuk be, hogy a gyerekek esetleges beszerzéseit, kiadásait finanszírozzuk, vagy a tanároknak egy-egy jelképes ajándékot vegyünk alkalomadtán.
Szóval nekem (is) piszkálta a csőröm a megnevezett összeg. Ráadásul az a pláne, hogy a gyerekek is megajándékozzák egymást az utolsó iskolai napon (azaz holnap): ajándékuk összértéke 340 (!!!!) forint... Én beszálltam a vitába, és kifejeztem a felháborodásomat, miszerint érdekesnek tartom, hogy a gyerekekre fejenként 340 forintot szánnak, a tanárokra meg mindjárt 15ezret...
Magát a megajándékozásukat sem értem (nálunk ez nem volt szokás vidéken), de mindegy. Végül vettek 4-4ezer forint értékben egy-egy csomagot, plusz az oszifő kap egy cserepes fenyőfát is (2000 forint értékben).
Az osztálypénzért felelős hölgy pedig úgy tűnik, láthatóan megharagudott rám, amiért elmondtam a véleményem. :P
Naaaaaaaaaaaaa!
Micsoda stílus ez?
Szia!
Normális vagy? Miért vennél BÁRMIT is?
Ő mit vesz a gyereknek, vagy NEKED?
Kívánj Neki kellemes ünnepeket és ENNYI!
Már akciósak, 699 az ára, és tényleg szépek, nem gagyi, a lányom adja darabonként a barátnőinek, és én is vettem egy dobozzal a főnökömnek :)
Én az összes óvónőnek, dajkának aki a csoportban van egy tábla Milkát adtam szépen becsomagolva kártyával....
bőven elég, mert 2 hónapja jár az intézménybe.
Jövőre készítek valamit nekik.
Ajándék? Az osztály közösen ad valamit?
Ha mindenképpen akarsz valamit, akkor süssete néhány mézeskalácsformát és fűzzetek bele szines szalagot, hogy fel lehessen akasztani a fenyőfára.
Egy szép karácsonyfadíszt. Úgy értem, egy darabot. Az szép is, mutatós is, felteheti a fára, vagy elteheti emlékbe. Mellé egy kísérő kártya, meg egy tábla csoki, szerintem ennyi elég.
(Mondjuk lányomék a gimiben osztály szinten adják ezt egy-egy tanárnak karácsonyra.)
További ajánlott fórumok:
- Tudsz venni ajándékot a gyermekeidnek Karácsonyra?
- Megtudtam, hogy a férjem ajándékot vett nekem karácsonyra....
- Mi volt a legpocsékabb karácsonyi ajándékotok?
- Milyen felesleges ajándékot kaptál már karácsonyra?
- Ti hány embernek vesztek karácsonyi ajándékot?
- Mit tennétek, ha a Párotok nagy értékű Karácsonyi ajándékot adna Nektek, de Ti nem tudjátok viszonozni és ez zavarna?