Miért nem félnek az iskolai szekálók, hogy leszúrják vagy lelövi őket az általuk szekált gyerek? (beszélgetés)
De most tényleg, nincs meg bennük a para, hogy bármikor bemehet fegyverrel vagy késsel?
Bennem tuti lenne
A cimre utalva
A zaklatott csak a filmekben vág/lő vissza. Aztán van sirás rivás amikor elszakad a cérna a zaklatottnál. Ha hasonló zaklatott lenék hosszú ideje, én is hasonlóan cselekednék...utánam a vízözön
Általában azt szekálják, akit lehet, akin fogást találnak. Ezeknek a gyerekeknek nincs mersze megvédeni magukat, ezért a szekálások is egyre durvábbak, gyakoribbak lesznek.
A másik az, hogy a zaklatók sokszor otthonról hozzák a példát, vagy otthon ők vannak a zaklatott szerepében, ahol pont megtapasztalhatják azt, hogy a zaklatott mennyire kiszolgáltatott helyzetbe kerül.
Ezen már én is elgondolkodtam. (Nem ennyire durva, de nagyon megrázó és hasonló témájú Jodi Picoult könyve, a Tizenkilenc perc.)
Azt hiszem, a szekálók nem találkoznak ilyen filmekkel/könyvekkel - vagy ha netán mégis, eszükbe sem jut a lehetséges párhuzam. Sőt, abban sem vagyok biztos, hogy ők világosan látják: zaklatják, bántják a másikat. Nem ártana kijózanodniuk.
Jo esetben otthon nem azt tanuljak, hogyha piszkalnak, szurd le a masikat. Es a suliban sem. Okos enged.
Sokaig voltam kapafogu seggdugasz, amiert piszkalnak a suliban, de felul tudtam emelkedni. Otthon is volt butazas, verekedes, Amit jellemzoen a noverem kezdemenyezett. Nem mondom, hogy mindig jol kezeltek ezt a szuleim, de arra probaltak tanitani, hogy veget kell vetni neki, es tovabblepni.
Iskolai szekálások mindig voltak,vannak,lesznek.
Azèrt a pèldád nem mindennapi.
Kirìvó eset,ami egyébként semmin nem változtat.
Ha a csapból is ez folyik max egy hónapig nyugi van aztán folyt.köv.
Nem ismerem ezt a filmet, sőt egyáltalán nem láttam ezen kívül sem olyan filmet, amiben a „szekált” gyereknél olyan értelemben pattant volna el a húr, hogy ő lőtte volna le a zaklatóját.
Persze nyilván van ilyen film, mint írod. Ilyen téren hiányosak az ismereteim.
Viszont annál inkább hallottam már pont az ellenkezőjét: amikor a zaklatott gyerek öngyilkosságba „menekült”, mert nem tudta feldolgozni az állandó zaklatást.
Borzasztó, de én ilyen esetekről hallottam, sajnos többről is.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek milyen az iskolai menza?
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Miért gondolják a munkáltatók, hogy a 40 év felettiek nem alkalmasak az általuk hirdetett munkakör betöltésére?
- 16 éves lányodat elengednéd DISCO-ba?(nem iskolai)
- A 3-17 év közötti gyerekek neme, magasság-testsúly, TTI, lábméret, iskolai belüli ill. kívüli sportolás (nem csak versenysport)
- Normális hogy annyi tanulni való van a suliban, hogy már a szekálók is olyan elfoglaltak, hogy kiszervezték a szekálást?