Mi lehet a bajom, ha viszketek, de nincsenek kiütéseim? (tudásbázis)
Megírom mi lett a viszketésemmel : magától elmúlt! Fogalmam sincs mitől volt, lehet idegi alapon, eléggé kimerült voltam. A lényeg hogy már nem viszketek, de elég sokálig eltartot: majd 2 hétig!
Egy bizonyos párnára is gyanakodtam, lehet atkás volt vagy nem tudom, azóta lecseréltem és nem viszketek.
Az internetet nem szabad olvasni, mert bebeszélsz magadnak olyan dolgokat, amik köszönő viszonyba sincsenek az állapotoddal.
Szerintem attól viszketsz, mert pszichésen bebeszélted magadnak, hogy halálos beteg vagy.
"A stressz ellen való védekezésként a bőrben összegyűlnek az immunsejtek. Ennek a következménye pedig viszketés is lehet, és súlyosbodhatnak a bőrbetegségeink. A megoldás két fehérje blokkolása - és a stressz elkerülése."
Nekem konkrétan csak 1 helyen viszket a válam, a doki szerint okozhatja a tél is, mármint a hideg a sok ruha.
Én a műszáltól...viszketek.
Én is viszketek, kaptam rá kenőcsöt, nekem labort is csináltak semmi bajom.
A doki szerint száraz a bőröm.
Nekem is volt ilyen időszakom. Utólag kiderült, a tojástól volt, mert akkoriban többet ettem mint szoktam.
Nem volt könnyű rájönni, viszont ha calciumot ittam, hamar elmúlt.
Azóta kevesebb tojást eszek, és minden ok :)
De azért nem árt rendesen utánajárni, csak azért írtam, mert egész egyszerű magyarázata is lehet.
Gondold végig,hogy mit változtattál,mosószer ,öblítő tusfürdő,új ruha,amit nem mostál át stb.
Vegyél a gyógyszertárban mosdókenőcsöt és azzal mosakodj egy jó hónapig.Nálunk is volt ilyen gond,mosószervolt a ludas.
jujj... ezért nem kellene doktorálni a neten....
Indulj az alapoktól!
1., Száraz bőr, vagy vírus fertőzés
2., allergia (Ca pezsgőtabletta, vagy antihisztamin)
3., nagy labor (orvos tudni fogja)
4., előzőek ismeretében
(igen, a cukor is játszhat. Van durva túlsúlyod?)
Sziasztok!
Nagyon meg vagyok ijedve, mert kb. 1 hete elkezdett viszketni a bőröm. A homlokomon kezdődött, most már a mellkasom, nyakakam, vállam, arcom és karjaim is viszketnek. Elmentem ma orvoshoz, de nem nagyon tudott mit mondani a doki, felírt allergia elleni gyógyszert és mondta hogy nézzük meg hat-e.
Attól vagyok megijedve, hogy konkrétan semmilyen kiütésem nincs, sem bőrpír, max a vakaródzástól.
Ha allergia, fogalmam sincs mi válthatja ki, nem történt változtás az életvitelemben.
Gondoltam a stresszre is, mostanában sokat stresszelek és a héten keveset aludtam.
Voltak valakinek hasonló panaszai?
További ajánlott fórumok:
- Szerinted mi lehet az oka, ha egy mások szerint megnyerő, jó külsejű, intelligens embernek nincsenek barátai?
- Hogy lehet az, hogy egy bizonyos dolog miatt vettek tőlem vért, ráadásul terhelésest, szóval 2szer szúrtak, és a 2. értékei nincsenek rajta?
- A fogaim nincsenek túl jó állapotba! Tud valaki olyan lehetőséget, hogy részletfizetésre csináltathatom meg őket?
- Tegnap óta viszketek, de nagyon...mitől lehet?
- Hol lehet megnézetni a vérnyomásmérőt, hogy jól mér-e, ha nincsenek meg a papírjai?Orvosi segédeszköz boltban esetleg?
- A YouTube-on miért nincsenek olyan videók, amelyekkel alapszintig meg lehetne tanulni?