Mi érdekli a tizenéveseket? (beszélgetés)
Én tizenévesen nem úgy viselkedtem, ahogy a többség. Sőt, messziről kerültem még a társaságukat is. Inkább a felnőttekkel barátkoztam. :-)
Amikor az első diplomámat szereztem, akkor a csoporttársaim kb. 2/3-a az a típus volt, akit krvára nem érdekelt az egész, meg is mondták, azért ide jöttek, mert csak ide vették fel őket, stb. Néhányukat átrugdalták, néhányuk még ott van, de őket is át fogják rugdalni... És úgy viselkednek, mint az általános alsósok. Tiszteletlenek, bunkók, és még lehetne sorolni. A másik embert lesz@rják, csak Ők, más nem számít. Meg buli, pia és szex. Kb. ezek bírják foglalkoztatni őket. Pedig már kinőtték a tinikort... És az a probléma, hogy egyre több lesz ebből a típusból... :-(
"egyediek akarnak lenni"
Hát ehhez képest ha az ember végigmegy az utcán, kb. az összes fiatal ugyanúgy néz ki, meg nagyjából van 2-3-4 divatirányzat (gondolkodásban is), ez a menő, és ennyi. Pont, hogy nem egyediek, hanem egymást majmolják. :-S
És amikor mi voltunk tizenévesek??
Sajnos vannak nem realisztikus elképzeléseik is, erről viszont nem ők tehetnek! Nagy ház, drága autó, elegáns ruhák, ékszerek, drága utazások.. Hogy mennyit kell dolgozni egy diplomáért, küzdeni a munkahelyért, hogy otthona legyen, házastársa, gyermekei, s mindez milyen áldozatok, lemondások, küzdelem árán? Felébrednek ők is az álmaikból és rájönnek a külsőségekre, a látszatra, hogy nem mind arany, ami fénylik. Ekkor válnak majd felnőtté - talán -. Vagy kergetik tovább az álmaikat.
Hát, nem a tanulás, az biztos...
Pasizás, szüzesség elvesztése, lehetőleg minél hamarabb, mert az osztályból nem akar "kilógni", pénzes pasi, drága ruhák, szórakozás, házimunka elkerülése, divatozás a szülő pénzén, kocsiban villogás, persze, azt is a szülő tolja a gyerek seneke alá, és még sorolhatnám...
A tanítványaim ismerete alapján: minden! lányok, fiúk, a világ, a jövő, tanulás, a szerelem.
Nekik még vannak álmaik, vágyaik, terveik.
Még meg van az angyalszárnyuk... még néhány év, és ők is beállnak a sorba. Lehet, kicsit másképp, mint a szüleik, de nem tehetnek mást. Lehet, egyszer-egyszer koppanni fognak, azért megedződnek. 20-25 év múlva a többi is kiderül.
Sziasztok!
Szeretném tudni, hogy mi az, ami a mostani tizenéveseket nagyon érdekli, ami foglalkoztatja őket. Milyen témákról írnak a naplójukba?
További ajánlott fórumok:
- Ennyire nem érdekli az embert a másik?
- Szerintetek hogy lehetséges az, hogy egy férfi és egy nő nagyon jól kijönnek, kedvelik egymást, érdekli őket a másik, mégsem alkotnak párt?
- Miért nem érdekli a férjem mit érzek?
- Kérdez, de nem is érdekli a válasz?
- Milyen hatással van az internet, a közösségi portálok a mai tizenévesekre?
- Székesfehérváron van még olyan bulizós hely, ahol nem csak tizenévesek vannak?