Mi a véleményetek, veréssel lehet jobb belátásra bírni egy gyermeket? (beszélgetés)
Szerintem gyerektől függ. én például már attól napokig lelkiismeret-furdalással küzdöttem, ha egy tanár csúnyán nézett rám, de nem egy társamnak talán jót tett volna otthon egy szülői tasli.
de szerintem a megfelelő időben, megfelelő okkal történő testi fenyítés nem okoz lelki károkat. nálam legalábbis nem okozott.
Lássuk be ez a mai társadalom teljesen zűllött, és semmi sem működik rendeltetés szerűen. Mi az ötven feletti korosztály azt mondjuk ilyesmik akkoriban még véletlenül sem fordulhatott elő, mert a pedagógusok tudtak fegyelmet tartani. Mostanság az a jellemző, amit látnak a mai fiatalok azt követik és utánozzák. Igen nem csak a cigaretta, hanem a kábítószer, alkohol is közrejátszik. Már kimondhatjuk sokkal fiatalabbak szinte még kiskorúak is szívják. Veréssel semmire sem lehet menni. Sajnos ez a generáció teljesen rossz világra született. Talán a kommunikáció hiánya is teszi. Az iskolában már kezdetektől tudatosítani kellene, hogy a káros szenvedélyek az egészségre teljesen romboló hatással van. Nincs velük tudatosítva, hogy ezekkel tisztában legyenek.
Üdv.Ágnes
Nem a szüleiket, hanem a saját gyereküket. Ez sajnos öröklődik generációkon keresztül.
Az ilyen gyerek agresszív az oviban is ,a szülő ha rákérdeznek letagadja a csillagokat is....
Haj-jajjjjjjjjjj !
Nem csak gyereket hanem felnöteket is belatasra lehet birni kellö veressel -:)
az egyik ismerősöm rajta kapta a fiát cigizésen, következmény: vett egy doboz cigit és szépen, sorban elszívatta a fiával, aki azóta is undorodik tőle még a szagától is.
a verésről meg annyit, a mamám 74 éves, és mindig azt hajtogatja: nevelni egy gyereket csakis szép szóval, szép szóval lehet!
Ha jobb belátásra nem is, rosszabbra annál inkább...
Agresszivitás agressziót szül, ezek a gyerekek szokták később megütni a szüleiket.
Nagyon azonos véleményen vagyunk,a verés nem vezet jó felé.
Így "keletkeznek" az agresszív gyerekek.
A szülők csinálnak hajjaj ,de mennyi hülyeséget!Sokszor válnak annyira tehetetlenné,amikor a gyerekük más utat választ,vagy egyszerűen csak más stílust,hajszínt vagy szokást,amivel ők nem értenek egyet.
Olyankor jönnek a kétségbeesett próbálkozások arra,hogy visszavegyék az irányítást.
Pofon ,lelki fröccs,szavakkal való bántás,miegymás.
Mindegyik egy-egy mód,hogy az általunk helyes irányba terelgessük őket.Van ,hogy pont a megfelelő időben csattan el egy pofon,vagy pár találó mondat,van ,hogy pont a dacot és a lázadást váltjuk ki belőlük.
Minden szülőnek már kész tervei vannak ebben biztos vagyok,hogy "Én ,majd így ,meg úgy nevelem a gyerekemet!",csak egyet felejtünk el,hogy nem minden gyerek egyforma és legfőképpet ritka az olyan utód,aki mindenben mi ránk akar hasonlítani!
Egy biztos!Amikor a gyerekeink elérik a 12-13 éves kort,minden szülő úgy érzi majd,hogy basszus,elcsesztem a nevelést,nem így kellett volna!
Sosem tudhatjuk ,milyen is lehetne a tökéletes szülő a mi gyerekünknek ,mert mi csak olyanok tudunk lenni amilyenek vagyunk.De remélem majd ha felnőnek és kirepülnek az enyéim,minden hibámat,csetlésemet-botlásomat,bűneimet elfelejtik majd és megértik,hogy én is csak emberből vagyok!:DD
Gondolj vissza a gyerekkorodra , mit szerettel TE szemelyessen jobban 1-fulest , vagy 2-ora hosszuuuuuuuuuu dumat ? En a magam reszeröl mindeg ebböl indultam ki !/ki nem allhattam a fejmosast!/
Viszont talalkoztam anya kollegaval aki , kijelentette nekem hogy Ö soha , 1-ujjal sem nyult a gyermekeihez ! Elismeressel adoztam neki a hihetetlen NAGY turelmeert ! ? Aztan nagy , nagy buntudattal kijelentette hogy ; biza Ö csinalt mast , ami rosszabb mint a veres ! Mert a szavaknak hatalma van es sokkal rombolobb , kartekonyabb lehet a hatasuk..... mint 1-1-fulesnek ! Es en erröl megvagyok gyözödve !!!De , kulönbözöek vagyunk.....
További ajánlott fórumok:
- Pajzsmirigy alulműködéssel lehet-e gyermeket vállalni?
- Hány éves korig lehet gyermeket vállalni?
- Meleg párkapcsolatban lehet gyermeket örökbe fogadni?
- Egy 2 éves gyermeket el lehet/szabad vinni temetésre?
- Lehet a gyermeket jogi úton kötelezni a láthatás betartására?
- Milyen lehetőségeim vannak, ha egyedül szeretnék vállalni gyermeket?