Mi a legjobb fogamzásgátló modszer? (beszélgetés)
Sziasztok!
szeretnék elkezdeni fogamzásgátlót szedni,egy ideje nyomozok ebben az ügyben,de mindenki mást mond,gondolom azért mert mindenkinek más jó,viszont előttem többnyire negativ példák vannak. Két ismerősöm is egyszerre kezdett fogamzásgátlót szedni,és mindketten rosszul voltak tőle,minden bajuk volt, és érzékelhetően változott a kedélyállapotuk is,hol agresszivak voltak,hol sirtak,hol nevettek..
na most én enyhén pánikbeteg vagyok,és ebbe a hypohondria is beletartozik némileg, csak természetes gyogyszereket szedek,ha már valami gond van,plusz csak természetgyógyász véleménye után szedek be bármit ,amit épp muszáj.. hálistennek egy ideje jobban vagyok,kezdek felépülni,és lassan be is pasiznék,ezért ráálltam most erre a témára.. eddig csak gumival védekeztem,olvasgattam a hüvelygyűrűről,az injekciorol,meg a tablettákról.. háát.. azt tapasztalom,hogy a legtöbb hozzászolás negativ.. szoval abszolut tanácstalan vagyok.. a nőgyógyászom most váltig állitja,hogy a hüvelygyűrű milyen jó (gondolom most épp azért kap támogatást,ha ebből ad el többet).. alig van jó orvos,aki tényleg a beteg érdekében tesz valamit,sajnos ezt nagyon sok tapasztalatbol mondom,tulajdonképpen a pánikbetegségem is miattuk alakult ki,mert csomoszor félrekezeltek,azt sem tudták mi bajom..
na mind1, témához visszatérve,nem szedek semmilyen gyogyszert,antibiotikumokat is kerülöm,max 2 évente 1szer,ha már nincs mit tenni...
a pajzsmirigyemmel most kiderült nincs semmi gond,voltam vér-vizelet vizsgálaton.. koleszterin szint magas.. meg nyomokban acetont tartalmaz (cukorbetegségre utal)... de ennyi kb.. szoval nagyobb bajom nincs tudtommal..
szeretnék ötleteket,vajon melyik az a fogamzásgátló,ami tényleg a legkevesebb hormont tartalmazza... és ezek a kezdeti hangulatváltozások nem jelentkeznek.. valaki tud vmit ajánlani?
Harapd le rögtön a fejem.
Különben pedig a gyógyszer nem minden esetben jó.
Felborítja a hormonháztartást.Káros mellékhatásai vannak.Mindegyiknek.
A kondom a legjobb szerintem, az más, hogy a pasinak nem tetszik, de szerintem ez a legegészségesebb.
Így jó??
Én nem magamból indultam ki.
A kérdésre ez a tényleges jó válasz.
Én is a fogamzásgátló mellett vagyok... Havi szinten olcsóbbra jön ki, mint az óvszer és nem kényelmetlen!
De az teljes mértékig igaz, hogy egyénfüggő, kinek-mi jön be!
Nekem pl. egyáltalán nem voltam mellékhatásai, inkább pozitív, mint negatív, nőttek a melleim és letisztult az arcom!
Az én párom pl. írtózik a gumitól, úgyhogy nálunk ez kizárva...
Én tablettázom (fú már lassan 3 éve azt hiszem), van beállítva a telefonomon emlékeztető is, mindig csörög, hogy be kell venni. Húgomnak stílusosan gyereknevetés az emlékeztető hangja. Mindig mondjuk neki , hogy Sír a gyereked :D De viccet félretéve nekem bevált. Az elején akadtak gondok,de most sikerült rátalálni a jó gyógyszerre. Persze mindenkinek más jön be, de nekünk így olcsóbb is (ez is egyén függő). nbeata85-tel abszolte egyetértek :)
Lixike, nem ismerem ezt a tablettát, nem tudok segíteni én sem,sajnálom. Orvosodat kéne megkérdezned.Jobbulást!
Sziasztok!
Sajnos 5 napja Rigesoft 72 órás tablettát kellett bevennem, azóta is eléggé feszül,görcsöl az alhasam. Nagyon félek,hogy mikor múlik el, és hogy ez normális e...(most vettem be először ilyen tablettát, és remélem soha többet nem kell majd)eléggé megvisel:(, kb 1,5 hét van még hogy megjöjjön a mensim, szerintetek ez előrébb tolódik? Kérlek válaszoljatok!!!
Az önmegtartóztatás a 100%:D:D:D
Bár a feleségemmel nem bírtuk:D