Mi a legális kilakoltatás menete albérletből? (tudásbázis kérdés)
Szia Tulipán!
Szerintem egy lakástulajdonosnak bármikor joga van felmondani egy bérleti szerződést - nyilván a felmondási határidő betartása mellett.
Amit leírtál annak alapján a tulaj még novemberben felmondta a közöttetek lévő bérleti szerződést.
A Ti érdeketek lett volna, hogy novembertől már másik lakás után nézzetek.
Valószínű azért cserélt zárat, mert másképp nem tudott érdemben megegyezni veletek.
Minket annak idején úgy tettek ki, hogy minden rendesen fizetve volt, semmi előjele nem volt, egyszer mégis megtrtént. Hiába védekeztünk a joggal, estére mindenünk az utcán volt.
Az odáig rendben van, hogy emberek megteszik, de ilyenkor meg lehet tenni a megfelelő lépést.
Ha még nem kaptál választ, kedves tulipán1, akkor keress privátban, elmondom, mi a teendő.
igen, nekem is gyanus. Miert mondtak fel a szerzödest?
Föleg hogy a mai vilagban a lakaskiado örül ha van alberlöje... (legalabbis mi igy vagyunk vele)
Egyebkent ha mindent legalisan csinaltatok miert nem fordulsz a rendörseghez? En ezt tennem. Ha nem vagyok saros, bizony mar reg bementem volna es cselekedtem volna. Ha meg igen...akkor lehet nincs is mit megbeszelni itt.
nem tudom, én azért azt gyanítom, hogy egy lakástulajdonos csak legvégső esetben folyamodik ahhoz, hogy zárat cserél a lakáson.
valamiért elmérgesedhetett ott a helyzet, talán nem fizettek az albérlők, vagy látszólag nem akartak kiköltözni a felmondás ellenére sem...
szóval kicsit féloldalas nekem ez a sztori így.
A problémánk az, hogy novemberben átvettünk a tulajtól egy felmondó levelet, amiben megszünteti a bérleti szerzőzést, de több alkalommal is megegyeztünk abban, hogy a lakást mikor kell elhagyni.
Úgy tudom, az nem jogszerű, hogy jön, és zárat cserél, ezáltal nem tudunk bejutni.
Milyen jogok, és kötelezettségek vannak?
2 hónapos felmondási idő van általában. Mindkét félnél, így a bérbeadónak is. (legalábbis a mi szerződésünkben ez áll.)
Vagy nem erre gondolsz?
További ajánlott fórumok:
- Árverezés, kilakoltatás
- Csak nekem furcsa, hogy albérletben, bizonytalanságban élő, minden Ft-ot nehezen kiadó nők esküvőt rendeznek a párjukkal, és gyereket vállal
- Hol és hogyan lehet valakit felnyomni, hogy feketén adja ki a lakását albérletbe?
- Csótány az albérletben
- Télen, két kiskorú gyermekkel kitehetnek az albérletből?
- Hogyan lehet megélni albérletben havi fizetésből?