Mézes ágyas pálinka recept
A Mézes ágyas pálinka hozzávalói:Hozzávalók 1 literhez:
40 dkg méz
7-8 szem kandírozott vagy aszalt eper
5-6 szem aszalt szilva
5-6 szem aszalt sárgabarack
5-6 szem aszalt körte (elhagyható)
pálinka
A Mézes ágyas pálinka elkészítési módja:
A mézet felhevítjük, beleöntjük egy 1 literes üvegbe. Beledobáljuk sorban az aszalt/kandírozott gyümölcsöket, majd az egészet felöntjük annyi pálinkával, amennyi csak az üvegbe fér, végül az egészet jól összerázzuk. Kb. 1-1,5 hónapig állni hagyjuk, közben néhányszor összerázzuk.
Elkészítés után hetente egyszer szoktam fejre állítani, összerázni. Ne ijedj meg, ha az alja besűrűsödik és ködszerűen gomolyog az alján a gyümölcsök rostja, ez az összeérés végére eltűnik!
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2008. okt. 27. 21:51
A mézes ágyas pálinka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.