Mennyi időt szánsz hetente takarításra mekkora lakásban? (beszélgetés)
120m2 2x1 héten alaposabban porszívó ,felmosás stb.
mindennap mosogatás ,kisebb dolgok rendrakása stb.
Koszonom az eddigi valaszokat. :) A mi lakasunk 60 nm, gyesen vagyok, es hetente hetszer takaritom vegig ez 3-4 ora alkalmankent. Ebben benne van a porszivozas, felmosas, furdo, konyha, portorolgetes, tukrok stb... Az ablakok ritkabban, idojarastol fuggoen. Kb ketnaponta fozok, es a mosogatogep nalam is nagy segitseg. :)
Sokszor ugy erzem ezzel hamarabb is meglehetnek, de valahogy jo 3 ora mindig kell.
90 nm-es kertesház
2 fő
és nagyon nagyon sokat takarítok
bent is , kint is
naponta 1x minimum mosok
1x mosogatok(mármint a gép)
porszívózás, felmosás, pókhálózás, portörlés, fertőtlenítés
fúúú
sokat
98 nm-es (2före) heti 4h ebben az idöben közbe mosok és takaritok, a vasalás havonta 1x 2h plusz..
de ezt csak akkor tudom ilyen lazán venni, ha évent 2x nagytakaritok., tavaszi és karácsony elött még 1x rendesen átrázom, szelektálom (lomlalanitom) a lakást..
igy topon tartom, és bárki bármikor jöhet a "rendhatására" kellemesen ézi magát..
Szia!
Változóóó. 1000.-/óra, de van ahol a duplája egy alkalommal!!! Persze van 700.-/óra is.
A vasalást kihagytam..Jajj..az az én nyűgöm..mosás után 1-3 napig gyűjtögetem,aztán ugye helyhiány miatt muszáj vagyok elpakolni..viszont a gyerek ruháit gyűrötten nem teszem el soha..na és ilyen dögmelegben jön a kb.másfél óra izzadás..bár /4 naponta vasalok../
csak belefogni olyan nehézkes,de ha már belekezdek,akkor kivasalok olyat is,amit nem terveztem..:)
Szia!Én gyeden vagyok..A napi takarítási idő változó..Általában,mikor gyerkőc alszik napközben és éjszaka,akkor szoktam..
Mivel lencsi házban élünk/nagyon kicsi/minden szem előtt,állandó probléma a rendtartás..A gyerek játékait is hiába pakolom el,mikor felkel úgyis szanaszét lesz mindenol..:)
Mosogatni főzés közben szoktam,amíg megy a mosógép és közben porszívozok..azért csinálok mindent egyszerre,mert bárhol állok,éppen ott kell pakolnom..
3 ablakunk van,így azt szinte havonta tudom pucolni,a padlót nap szinten feltörlöm,és a fürdőszobát is mindig pucolom..
Nálunk nagyon sok por van..így mire végzek a portörléssel kezdhetem újra..
Nos..ami nem jár zajjal,azt általában éjszaka végzem el..tehát,kérdésre a válasz..kb.napi 2 óra lehet a takarítási szánt időm..
Nálunk is hasonló a helyzet, folyamatosan pakolok, emellett én úgy oldom meg, hogy minden nap egy helyiséget,így vetésforgóban vagyok.
Kivéve, ha beüt a krach, mert akkor felborul a rendszer:)
Mi csak 56 m2-en élünk, de érdekes módon állandóan takarítani kell. Minden szem előtt van, ha valaki belép, azonnal belát az összes helyiségbe. Ráadásul kis területen pillanatok alatt kupi lesz... főzés közben folyamatos mosogatás, egyéb takarítás naponta 1-2 óra + hétvégén alaposabb, de főleg a tárgyak összeszedése, ruhák, cipők, táskák, poharak, kiolvasott újságok stb.
Legnehezebb a konyhai rendtartás, mert spájz, kamra nincs, egyetlen szekrényben kell elférnie az edényeknek, élelmiszereknek, alapanyagoknak, hülye állat volt, aki ezt kitalálta :)
Ne haragudj hogy megkérdezem,de mennyi az órabére egy takarítónőnek manapság? Engem sajnos ez a veszély nem fenyeget,hogy egyszer lesz nekem is,de kíváncsi volnék.Itt vidéken sokan több pénzt elkérnek,mint amennyi órabérem nekem volt diplomásan,nyelvvizsgákkal.Persze nem sajnálom tőlük,csak furimuci a helyzet.
Egyébként régebben én is szerettem vasalni,mert tudtam tv-t nézni,dvd-zni,most sajnos ilyesmire nincs időm,mert a gyereket közben szórakoztatni,etetni,altatni,stb..kell,úgyhogy nálam 1 naposra mindig elnyúlik a vasalás.:-)
További ajánlott fórumok:
- A takarítónőd (ha van) mennyiért vállal heti 1 alkalom takarítást?
- Ha kettesben élsz a pároddal egy egyszobás albiban, akkor a takarítás, rendfenntartás...
- Szuper hatékony és nem túl munkaigényes takarítási eszközök és módszerek érdekelnének, amit az egész házban alkalmazni lehet!
- Miért a feleség dolga a takarítás, főzés?
- Albérletben lakunk (32 m2), a tulaj szerint sok a rezsi. Megírnátok, hogy nálatok mekkora lakásban, hány fővel, mennyi a fogyasztásotok?
- Takarítás a lakásban és házimunkák...