Matematika és kémia az ALAPOKTÓL érthetőbben! Léteznek könyvek, pdf-ek, módszerek, melyek igenis(!) meg tudják tanítani az egyént, úgy?... (beszélgetős fórum)
rengeteg gyereket félrepapiroznak, mert egyszerűbb mint tanitani őket. A magántanár se tesz csodát, csak ki tudja bontani ami a gyerekben eleve van.
ha vkinek semmi érdeklődése és tehetsége vmihez, akkor ugyan kaphat jó jegyeket, de marhaság olyan pályát választani.
Én pl 4-5 voltam mindig is magyarból. de nincs hozzá tehetségem. semmi értelme nem lett volna , mert jók a jegyeim humán pályára menni, és nézni, ahogy a fele ember, lazán tehetségből feleannyi erőlködéssel előrébb van
elvégezni el fogja tudn az egyetemet, bár ehhez inkább egyénre szabott oktatás kell, könyv kevés.
de iszonyu frusztrált lesz, hogy más harmadannyi negyedannyi befektetéssel jobb lesz mint ő.
a szorgalom magában kevés. ahogy a tehetség is kevés magában. Abból érdelmes szorgalmasnak lenni, amihez mutat vmi tehetséget az ember.
vegyésznek amúgy elég a középszinten erős matek, ahhoz nem kell reálagy annyira. villamosmérnökin meg a fizika erős, azt kell megfontolni az megugorható e. szerintem érdeklődés hiányában a fizika, főleg az elekromosságtan gyilkos. és nem érdemes nekivágni
pont így. Középső gyerekem jó tanuló, keni-vágja a fizika-kémiát, de a törit, irodalmat nem szereti, rajzolni meg utál. A húga az ellenkezője, nem érti a fizika-kémiát, és imád rajzolni.
Most akkor mindkettővel szúrjak ki és erőltessek valamit amit utál? Amennyit tudnak beletesznek, de az egyikből sosem lesz grafikus vagy művész, a másikból meg vegyészmérnök. Biztos, hogy azt kell erőltetni, ami nem megy?
Mennyi idős az illető? Nekem már gimiben megmondták a szüleimnek, hogy ne is járassanak különórára, egyszerűen nem áll rá az agyam a matekra.
Humán szak is van sok, ez olyan, mintha a balkezest akarnád átállítani a másik kezére. Direkt nem írtam, hogy a jobbra.:))
Meg tudja tanulni. De ha nincs hozzá affinitása, akkor az egész egyetemet vért verejtékezve fogja megcsinálni. Bármit meg lehet tanulni, de nem mindegy, hogy mennyit kell érte dolgozni.
Rosszabb esetben villamosmérnökit?! Matek szempontjából, meg úgy általában is sokkal nehezebb, mint a vegyész. Sokkal felkapottabb is, és sokkal könnyebb elhelyezkedni benne, így bekerülni is nehezebb.
Van egyfajta beállítottsága minden embernek. Mindenki érzi, merre húz... arra kell indulni. Ritka az, aki humán és reál tantárgyakból egyaránt kiváló és ugyanúgy érti, tudja mindet.
Szerintem könyvek alapján nem lehet megkedvelni egy tantárgyat. Ahhoz már eleve kedvelni kell azt a fránya matekot, hogy még plusz könyveket is betanuljak.
Aki nem azt a diplomát szerzi, amire valóban hivatott, nem azt a munkát végzi, amit szeret, annak félremegy az élete.
Egyébként mihez van képessége ennek az embernek? Miért nem az adottságait, képességeit kihasználva választ pályát magának?
Ha valaki nem érzi meg és nem kattan rá már általánosban a matek és a kémia szépségeire, annak szenvedés ezeket tanulni. Nem lesznek sikerélményei ezekkel a tantárgyakkal kapcsolatosan.
Barbárja lesz a szakmájának és boldogtanal.
Matematika és kémia az ALAPOKTÓL érthető(bb)en!
Léteznek ilyen könyvek, pdf-ek, módszerek (akármi más), melyek igenis meg tudják(!) taníttatni egy nem igazán reál beállítottságú emberrel a matematikát és a kémiát, hogy (természetesen idővel) AKÁR be tudjon jutni egy mérnöki szakra, és később msc-s diplomásként tudja elhagyni az egyetemet?
(Most - itt - nem a diploma megszerzését követő elhelyezkedési lehetőségekről van szó. Csupán megkedveltetni volna jó vele a reál tárgyakat, és megtanítani kell ezt az embert, hogy igenis be tudjon jutni és el tudjon végezni egy mérnök szakot - vegyészt [rosszabb esetben villamosmérnökit] elsődlegesen).
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Isten és a matematika
- Hol találhatok Zrínyi matematikaverseny feladatokat?
- Gyógyszerekről érthetőbben...
- Alternatív terápiák és diagnosztikai módszerek fizikai, kémiai, biológiai alapjai
- Szuper hatékony és nem túl munkaigényes takarítási eszközök és módszerek érdekelnének, amit az egész házban alkalmazni lehet!