Már megint a lábszárfekély!! (beszélgetés)
Elfelejtettem írni,anyának Flektort kell inni napi 3 tasakkal. A Donalgyn is szedhető ilyenkor?
Megkérdezhetem a "másik" gyógyszer nevét?A neorológiára is el kell menni annak akinek fekélye van?Mikor alakult k a fekélyed? És még mindig meg van a seb? Már nem gyulladt a környéke?Mikor lehet észrevenni hogy már javul?Ha nem fáj? Bocsánat az ezer meg ezer kérdésért,de annyira tájékozatlan vagyok .
Hát ne alakuljon ki Magánál sose ez a betegség!!!!A lézeres gyógyítással kapcsolatban:a közelünkben vagy egy lézerklinika,itt már érdeklődtem:csak szépészeti beavatkozásokat csinálnak,úgy kezelik el a viszereket.Ha már kialakult a fekély,azzal már nem foglalkoznak itt.Lehet hogy Budapesten igen,de az egyenlőre messze van,/2oo km/ és oda rendszeresen felvinni nem lehet. Polarizált fényű lámpát vettem,de a bőrgyógyász azt javasolta,ilyen esetbe amikor ennyire gyulladt,ne használjuk,mert a seb széle már kezdett olyan"száraz"lenni.Tehát majd később.
Anya rendszeresen járt háziorvoshoz,mindig mutatta a lábát,hogy mi ez az elszíneződés rajta/barnás folf/ azt a választ kapta,hogy a korral jár.Amikor pici seb lett rajta,akkor meg hogy valami megcsípte és elfertőződött,azért piros.Akkor telt be a pohár,amikor két éjjel nem aludt a fájdalomtól,akkor mentünk bőrgyógyászhoz,aki lábszárfekélyt állapított meg.Kötszerek,kenőcsök gyógyszerek....és a seb ami kb 4X5 cm-es volt,most 10X20 cm-es már. Igazából a tudatlanságra nem hivatkozhatok,de az orvosnak szerintem tudnia kellett volna,hoiszen ismeri anyut,mert szívbeteg is,nehezen mozog,a másik lába törött volt,rosszul gyógyult.ÍMost már én is tudom ,mivel kezdődik a fekély.Köszönöm az együttérzését!!!
Szia!
Én a nem csípő, színtelen,nagyon hatékony Octenisept nevű fertőtlenítőt tudom ajánlani.
A férjem (nem cukorbeteg) lábfején ezzel sikerült visszaszorítani a sebet. Amennyire lehet kimostam a sebet, majd ezzel a szerrel (fecskendőből pontosan a sebbe juttatva)is öblítve, kicsit hagytuk szellőzni. Utána még egy kis öblítés a fetőtlenítővel, és rá az Atrauman nevű, ezüst-kolloidos seb-fedő kötés. Afölé géz, hogy kisebb ütődésre se fájjon annyira.
Ez az eljárás cukorbeteg ismerősnek is sikerrel rendbe hozta a fájdalmas fekélyét, újra lábra tudott állni a bácsi.
A kötést felírják, a fertőtlenítőt nem, de érdemes nagyobb flakonnal is venni akár. Nagyon hatásos, még a szájban levő aftára is lehet tenni. (Szembe és fülbe viszont nem szabad.)
Sajnos fizetős, de lézeres gyógyítás tuti segítség, vagy bioprom lámpa. Ezt úgy hallottam, hogy bérelni is lehet.
Írd be így a keresőbe.
Nagyon sajnálom anyukádat, együtt érzek vele én is 67 vagyok és állandó félelmem a dagadt lábammal, hogy elfekélyesedik. Azért gyűjtöttem már előre ilyen információt.
Gyógyulást kívánok neki!!
cukros?
(amirol en tudok, az a koromvirag, aloeveras krem; sulyos esetben boratultetes)
További ajánlott fórumok:
- Most megint feleslegesen áltattam magam, vagy mi lehetett a baj?
- Holnap már megint..
- Már megint egy agyonvert baba
- Egy cukorbeteg lábszárfekélyes lábra tudnátok valamit ajánlani?
- A sógoromnak lábszárfekélye van, jár a bőrgyógyászhoz, de nem javul. Hogyan segíthetnék rajta?
- Kék Lukács kenőcs a lábszárfekélyre