Magyar nyugdíjas betegbiztosítása Németországban (beszélgetés)
Korban,gondolkodásban sok a hasonlóság bennünk.
12 éve vagyok özvegy,egy lányom van.
Itthon egyedül vagyok,de ha a fiatalok haza jönnének,miből élnének? 22 ezer ft szoc. segélyből. Lányomnak középfokú német nyelvvizsgája van,és az évek során szerzett tapasztalatok,ma már tisztán beszél németül,és alapszinten angolul .
Havi gyógyszerek,és sajnos gyakran kell pár napra kórházba is feküdni. erre keressük a megfelelő válasz,de kint,Magyarországon kell érdeklődni. Itthon,kin Németbe.Nevetséges ez a helyzet.
Egy húsüzembe dolgoznak,és nagyon szeretik a munkájukat,mert van értelme.
Köszönöm a válaszodat!
Nem kell már menni,5 éve végleges a nyugdíjam.
Lányomék 4 év alatt annyit értek el kint,mint itt talán soha az életbe. Diplomás mind a kettő,itthon esélyük sem volt dolgozni. Kint,mint segédmunkás dolgoznak és kocsi,lakás,félre tett pénz.
Sajnos a cukorbetegségem miatt a 2 lábam amputálva van,és öregek otthonába nem akarok menni,így került szóba Németország. Ott lenne segítségem,még itthon teljesen egyedül vagyok.
Körbe jártunk már mindent,de 2 egyforma válasz nem kaptunk a kérdésünkre.
Ezért próbálkoztam itt,talán van aki hasonló gondokkal él,és tapasztalt ebben az ügyben.
Szép napot Minden hozzászólónak.
Köszönöm a "sok választ"!!!
Segítőkészségetek elképesztő..
Este 6 körül írtak ki egy fórum témát,most közel 100 hozzászólás volt. Nem rossz arány az enyémhez képest.:P
Persze ez nem kamu,és nem 30 éves által feltett kérés.
Igen lányom akarja ,én nem annyira,de mivel itt egyedül élek,igazuk van.
Évente egyszer találkozunk két két.
Természetes egyszerűbb lenne! :D Szerinted ezt nem tették meg?
Még itthon a nyufit is meg kérdeztük,csak,mint a közmondásba,"ahány ház annyi válasz".
Ezért kértem hátha itt tud valaki "komoly segítséget adni,vagy van tapasztalata.
Szeretnék Németországba költözni családomhoz.
61 éves rokkantnyugdíjas vagyok.
Milyen betegellátásra vagyok jogosult a nyugdíjam alapján./Inzulin,szívbetegség,tüdőbetegség.../.
Aki tud kérem segítsen! Köszönöm.
További ajánlott fórumok:
- Magyar állampolgár, német betegbiztosítással kap-e Magyarországon ingyenes ellátást?
- Ha ERSTE bankból utalnak nekem pénzt Németországból, Magyar ERSTE bankba hány munkanap alatt érkezik meg?
- Milyen kezelési költséggel kell számolnom, ha Németországból Magyarországra utalok OTP-be?
- Hogyan lehet megtalálni valakit, aki Németországban él? (magyar orvos, régi jó barát)
- Mi a hivatal neve Németországban és milyen papírt kell kérni, ha magyar hitelhez német TB és egészségbiztosítási igazolásra van szükség?
- Sürgős és fontos a németországi magyaroknak!