Sziasztok én 26éves vagyok és microadenomat mutatott ki az mr .4honapja szedem a bromocriptint.de egy hónapja fáj a hasam egyfolytában.az lenne a kérdésem hogy akinek van adenomája az tapasztalt e ilyesmit?
Sziasztok! Én múlthéten voltam vérvételen a menzi 3. napján és 110 lett a prolaktinom, az most mennyire magas? mert csillagos lett, és elvileg 40 a határérték. Aki tud segítsen, köszönöm.
Igen van gyerekem és tuti, hogy neked is lehet. Nekem az első gyerekem után jött ki és úgy derült ki, hogy nem jött meg a menstruációm. Itt kezdődtek a kivizsgálások stb. De utána született egy kisfiam :) úgyhogy nyugi semmi baj nem lesz :)
Kedves Aniko! Köszike a biztatást.Most még egy darabig idegeskedek,mert csak március 26.-ára kaptam időpontot.Nagyon szeretném ha nem 4-5 év lenne mire rendeződnek a dolgok. Hamarosan babát szeretnénk...bár... ha nem rendeződnek a hormonok akkor úgysem fog összejönni.. Neked megkérdezhetem, hogy van-e már gyereked? Milyen tüneteid voltak,hogy ez kiderült?
Kedves Szomorú26! Nem kell megijedned nekem ugyanez a problémám volt. Kétszer kezeltek vele mert visszaújúlt. Nekem is volt MR. Sőt nekem az értékem 100 volt. A Bromocriptin nevű gyógyszerrel kezeltek csak elsőnek elfelejtette mondani az orvos,hogy ezt nem szabad egyből abbahagyni csak fokozatosan. Vissza is újúlt. Másodjára egy nagyon jó orvoshoz kerültem...egy kicsit hosszadalmas (nekem kb. 4-5 év volt) de hála már lassan 5-6 éve nincs problémám. Úgyhogy nyugi!!
De ez egy daganat tipus.Igaz jóindulatú de akkor is daganat.Nekem legalábbis a dokim ezt mondta.Ezért kell kivizsgálni,hogy tényleg ez-e a probléma.Azt is mondta,hogy nem minden esetben műtendő.
Mennyi a prolaktin szintem? Sok labor máshogy nézi az értékeket. Az enyém sem tűnik annyira magasnak. A laboromra 58.30-as érték van.Viszont a labor referenciaértke normál tartományban 5.18-26.53-ig van. A dokim szerint ez nem csak egy enyhén magasabb érték,ezt már kivizsgálni kell mivel több mint a duplája megengedett érték felső határának.Nem tudom.... Remélem,hogy téved... Csak eléggé beparáztatott...
Ez nem daganat, hanem egy jóindulatú elváltozás. Többnyire gyógyszerrel kezelik, és nagyon jól kordában tartható, gyógyszer hatására többnyire elmúlik.
Magas a prolaktin szintem.Nődokim koponya CT-re akar küldeni.Van köztetek valaki akinek kiderült hogy daganat van az agyalapi mirigyén? Műteni kellett? Ha igen hogy zajlott a műtét? Mennyi időt kellett betegben lennie? Hogy alakultak a hormonok? Kell-e hormon pótlás?Esetleg sikreült-e babásodni?