Lúgosítás de mivel? (beszélgetés)
Sziasztok! :)
Akkor most mi van a citrom lúgosító hatásával?
Nem.
Én azt írtam, hogy lehet ilyet is olvasni.
Tudod, az internetes világ egy hatalmas nagy óriási kavalkád, nagyon nem mindegy, hogy ha információt keresel, akkor azt melyik portálon teszed.
Mert tulakdonképpejn írhat bárki bármit bárhova, és azt ugye te sem gondolod, hogy ha nyitok egy helyet, és oda írom, hogy a guano - tól gyorsabban nő a haj, akkor az igaz is?
Szia.
Nekem a lúgos víz vált be, bár nem olcsó, igaz már kapható enyhén lúgos víz is sok helyen, az is jó, és az ára is elfogadható.
De amúgy a búzafű és a zöldárpa is nagyon jó, erőteljesen lúgosítanak, főleg frissen préselve, de kapszula ill. por formájában is. A kombucha teát régebben ittam, igaz akkor méregtelenítésre elsősorban, arra bevált nekem. De az a legjobb, ha klorofill is van benne, legyen bármi is az, mert az nagyon jótékonyan hat az emberi szervezetre.
Tudom, én is ezt olvastam:
"Készítsünk finom lúgosító "koktélt" házilag: citrommal!
Fogyasztása reggel, éhgyomorra javasolt: 2dl langyos vízbe facsard bele egy citrom levét, majd a nap során minden étkezés előtt legalább fél órával kortyolj el egy ugyanilyen "koktélt".
- A citrom - bár savanyú az íze - a szervezetet lúgosítja, segít a sav-bázis egyensúly fenntartásában
- Ez a gyümölcs erősíti az immunrendszert, feloldja a feleslegesen bekerült ásványi sókat.
- Magas C-vitamin tartalmánál fogva a megfázás, nátha megelőzésében is segít."
... de azért gondoljunk bele józan paraszti ésszel!
Ne siess ennyire!
A citrom savas! (-ít!)
Sziasztok,
Lugosítani szeretnék ezért keresek valami plussz készítményt.
Ezzekkel kapcsolatosan van tapasztalatotok:
Lucerna kapszula, kumbocha?
Vagy ti mit ajánlanátok ami bevált?
Elég régóta nem járt itt senki. Lehet, h ha nagyon utánaolvasnék a hozzászólásokban találnék választ, de inkább megkérdem, hallottatok-e már a 9.2 pH-jú vízről, fogyaszja-e vki és ha igen, van-e vkinek vmilyen tapasztalata?
Köszi a választ előre is!
Sziasztok!
En most szeretnem elkezdeni a lugositast,de minden oldalon mást olvasok....valahol azt írja a banán es alma lugosit,valahol azt hogy savasit.....most akkor hogy van?illetve ha zöldsegeket( pl sárgarépa levele,spenót,soska)ki szaritom esledaralom állítólag az is jo turmixokba...ez igaz?koszi
"Lúgosít = a vizelet pH-ját növeli*"
Miért?Ez* csökkent proton-leadás...
Lúgosítani pedig a vér-pH-t szeretnék,nem?
"savasít = a vizelet pH-ját csökkenti**"
Miért? Ez** fokozott proton-leadás...
Savasodáson meg a vér-pH csökkenését értik.
Nem tudom érthető-e a problémám.
Tényleg nem értem.
Értem. Szóval csak a fekete- és az üdvözítő lista van benne? /nem olvastam../
Készülsz valamire, érzem..;))
Sziasztok!
Lúgosítàs nàlam egyszerűen szokott zajlani. Sok-sok zöldség.Főként brokkoli és fürtös uborka. Ez utóbbi a leglúgosabb zöldségként van szàmontartva. Sok víz. Persze lúgos víz. Néha bàzisporral is megspékelem a lúgosító kúràmat. és persze iszom lúgos kàvémat. ez is mehet kúràban. segíti megemészteni azt a rengeteg zöldséget amit megeszek és semlegesíti a.felesleges.savakat.
én inkább csak sütikbe használom, remélem így is elég hatásos (a sütiket szépen megemeli)7
öreganyám mondjuk gyomorégés ellen is használta
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy a lúgosítás segít, ha nem esünk teherbe?Milyen termékek vannak lúgosításra?
- Paleolit, lúgosítás vagy "csak" gyógyszer refluxra?
- Test-lélek egyensúly, lúgositás
- Próbálta már valaki lúgosítás céljából a Zöldmező varázsfű teakeveréket?Tapasztalatok?
- Reridot ásványvíz 8.8 jó lúgositáshoz?
- Hatásos a lúgosítás?