Lehet-e szexelni a fogamzásgátló 7 kihagyott napjában védekezés nélkül? (tudásbázis)
Nem szabad általánosságban beszélni a foggátlókról. Tudom, hogy az orovstól nem lehet mindig teljeskörű tájékoztatást kapni a betegre fordított idő rövidsége miatt, de a fogamzásgátlóknak nagyon részletes, "felhasználóbarát" gyógyszermellékirata van, minden esetben ez a mérvadó, nem a szomszédasszony tapasztalata! Úgy kell mindent csinálni, ahogy ott szerepel! Azt is meg kell tanulni a leírásból, hogy milyen mellékhatások esetén kell fokozottan figyelni, milyen kórelőzény esetén nem javasolt a szedése, illetve milyen egyéb gyógyszerek és állapotok befolyásolhatják a hatást.
És ez minden gyógyszerre igaz, nem is lehet elvárni, hogy egy átlagos rendelésen az orvos olvassa fel nekünk a betegtájékoztatót!
A legtöbb új gyógyszernél náhány nap (2-3 nap) alatt kialakul a védettség.
De ez is benne van a mellékelt leírásban!!!!!!!!!!
Nem ez az első hasonló kérdés itt a Hoxán.
Aki fogamzásgátlót szed, az -gondolom-előtte orvossal konzultált, vizsgálaton volt.
Az orvosnak is feltehette volna ezt a kérdést.
Másrészt van a gyógyszer mellett betegtájékoztató leírás.
Harmadrészt pedig aki ilyen pirulákat szed, kutya kötelessége lenne a hatásmechanizmusát nagyvonalakban megismerni. Mert szexelni könnyű, este bekapkodni a gyogyikat könnyű, de gondolkodni is kellene mindezek mellett.
Bocsánat, de kijött belőlem.
az első alternatíva igaz rám. ápr 1-én vettem be életem legelső szem bogyóját, és így vártunk 1 hetet és pár napot. most fogyott el és a héten kell megjönnie, remélem minden oké lesz.
biztos ti is izgultatok azért az első csomag tabi után :)
Tehát pontosítsunk:Ha most kezdted el szedni a fogamzásgátló tablettát,mármint a legelső dobozt,akkor az első héten javasolt másfajta fogamzásgátló módszert is alkalmazni.
Ha ez már nem az első doboz bogyó,akkor már nem kell védekezni,ugyanis a gyógyszer a hormonaidat szabályozza,nemde?Hát ezt így találták ki.De van a dobozban egy litánia,el kell olvasni.:)
További ajánlott fórumok:
- Beszedtem 1 doboz Lindynette 20 fogamzásgátlót. És most kezdtem el a 2-dik dobozt. TEHERBE eshetek védekezés nélkül?
- Tudnátok ajánlani olyan védekezési módszereket, ami nem gyógyszer, nem gumi és nem is spirál? Létezik férfi fogamzásgátló?
- Kihagyott fogamzásgátló
- Most kezdtem el fogamzásgátlót szedni. Mikortól nem kell kiegészítő védekezést alkalmazni?
- Symicia fogamzásgátló szedése mellett, kell kiegészítő védekezés, ha hasmenésem van?
- Kimaradt fogamzásgátló esetén kell kiegészítő védekezés?