Közös felügyeleti jog válás után (beszélgetés)
Ekkora egy szemetet!
A két fiút szeretné a lányt nem? Milyen apa az ilyen??
Harcolj értük!
Jézusom! Megértelek, a testvéreket elválasztani egymástól nagyon kemény és természetes, hogy harcolsz mind a háromért.
Kitartást és erőt kívánok neked!
Sziasztok!
Sajnos én is válok 18 év után 3 gyermekkel 10,8,7 évesek úgy indultunk neki közös felügyelet heti megbontás 3 testvér együtt. Ehelyett a volt férjem meggondolta magát és hogy ő akarja a két fiú kizárólagos felügyeletét én meg maradjak a kislányommal. Így kőkemény válás lesz és részemről harc a 3 gyermekért kizárólagos felügyelettel évekre számíthatók :-(
Én is így gondolom. Illetve nálunk apuka nagyonnszeteti és ragaszkodiknos a gyerkőchöz.
De mi már nem tudunk együtt élni..
Lehet félreérthetően írtam, bocs. Az egyik munkatársnak aki így él 1 gyereke van. A másiknak van 2. Ők egyszerre vannak anyánál vagy mennek apához. Tehát együtt nőnek fel.
A gyerekek meg igen jól alkalmazkodtak a helyzethez
-így kívülről nézve-.
Mert az jobb szerinted, hogy két henete 2 napot látja az apját?
Nem gondoltnám.
A gyerekkel ping pongoznak. Hol az egyik, hol a másik térfélen játszik. Nincs az életében állandóság, biztos pont.
Nem hiszem, hogy ez optimális.
Nekem két munkatársnál is működik. Nem akar senki szabadulni a gyerektől (gyerekektől)náluk, mindkét fél szivesen tölti az idejét velük, nem nyüg, nem teher ahogy Papája írta. A gyerekek mindkét helyen biztonságban érzik magukat, szeretnek itt is, ott is lenni.
Hetes váltásban vannak, az egyik párnál -bocs, volt párnál- van úgy, hogy hétfő vagy péntek délután van a váltás de ez a gyerek külön órája miatt. Reggel még anyuka viszi, délután már apuka megy érte vagy fordítva.
Szerintem ez csak intelligencia kérdése, mindkét pár normálisan vált el, nem a másik kisemmizése, alázása, sárba tiprása volt a cél. A gyerek körül mindent meg tudnak beszélni kezdve a szünetek-nyarak, nyaralásoktól a születésnapjáig, iskolai bevásárlástól tényleg a legapróbb dolgokig mindent.
Látom, hallom a telefonokat az ex-el, mesélik szóban a történéseket. Szóval véleményem szerint működhet ha mindkét fél úgy akarja.
Ez nem jó dolog. Általában akkor alkalmazzák a szülők, amikor mindkettő szabadulna a gyerektől, de ezt a nagy szeretet és törődés látszatába burkolják.
Előbb-utóbb hárítanak, nem hogy mindkettő, de egyik szülő sem törődik a gyerekkel.
Egyik szülő sem akar tartásdíjat fizetni, egyik sem akar intézkedni, törődni.
A gyerek nagyon rosszul jár, elveszíti a biztonságot, a törődést. Egy tárgy, egy megoldandó feladat lesz csupán.
Tisztelet a kivételnek és itt kérek bocsánatot tőlük.
Illetve a tapasztalat az, hogy nem működik és nem is jellemző, hogy alkalmaznák.
Jellemzően a gazdagabb szülők szoktak élni vele, épp azért, mert mindkettőre nagyobb terhet ró anyagilag.
Valóban nem működik.
Nagy együttműködés és egyetértés kell hozzá a szülőktől. Ha ez megvan, akkor talán el se válnak...
kell ugye fizikai feltétel is: ne éljenek egymástól túl messze, a gyerek mindkettő szülőtől tudjon járni iskolába, mindkét szülő tudjon kialakítani szobát, helyet neki, hiszen mindenhol lesz a gyerek, felváltva.