Kivel illik tölteni a húsvéti ebédet? (beszélgetés)
Nagy bátorság kell ahhoz, hogy egy ember fenntartás nélkül engedje szeretni magát. Bátorság, csaknem hősiesség. A legtöbb ember nem tud szeretetet adni és kapni, mert gyáva és hiú, fél a bukástól. Szégyelli, hogy odaadja, s még sokkal inkább szégyelli, hogy kiadja magát a másiknak, elárulja titkát. Azt a szomorú, emberi titkot, hogy szüksége van gyengédségre, nem tud meglenni nélküle.
Márai Sándor
Hát nem könnyű az eseted. Sőt. Nagyon reménytelennek is látszik.
Ne értsd félre, hogy azért írok ilyeneket, mert nekem nem sikerült a kapcsolatomat anyósommal helyre hozni, azért Neked még sikerülhet. Csakhogy nálad is ugyanolyan gondok vannak... és a fene vinné el, most újra élem azokat a történéseket, amiket egyszer végig szenvedtem. Ugyanolyan indulatok vannak még most is bennem (pedig anyós már nem is él).
Nem tudom, hogy mi lenne a jó, én csak elmondtam a véleményemet.
Szia Gabi!
Változás?? Várom a privát üzenetedet!!
Tudom, h nehéz!! :(
Két ember szeretheti egymást, igazán, szívből. Hogy mégis miért vannak nézeteltérések?? MERT NEM ILLENEK ÖSSZE. Ezt elfogadva, le kell lépni!!!
Mindenkinek megvan valahol a párja. Az élet jeleket ad le, ha rossz úton jársz!!
Ha nem dekódolod azokat, ismét belecsúszol, és szenvedsz.
Annyira ismerős, de sztem mindenki életében előfordult már valamely téren.
Ha meg tudod állni, hogy nem szólsz, akkor lehet, hogy sikered lesz, de én azt is megpróbáltam. Akkor is ment részéről az, hogy beleszólt a mindennapi életünkbe - amit szintén nem hagytam szó nélkül.
Például: fizetés napján eljött a munkahelyünkre (együtt dolgoztunk), és várta a fiát, hogy adjon neki pénzt, mert éhezik!!! Kikértem magamnak, hogy rongyos, szakadt ruhában, harisnyában odajöjjön fizetés napján a bejárathoz, és égessen mindkettőnket! Nála ez szokás volt, mert a volt férje elitta az egész fizetést, ha nem vette el tőle azonnal!
De mi az, hogy az ÉN FÉRJEMTŐL az anyja elvegye a pénzt!
Nagy balhét csináltam, de nem bánom. És most már azt sem bánom, hogy anyja halála után nem javult a helyzetünk, mert ő ugyanolyan, mint anyja volt.
Hát ahogy leírod Gabcsyka! Nagyon úgy tűnik így kívülállóként, hogy ezt nem fogod tudni helyrehozni.
Akkor változik a helyzet, ha már nem lesz az anyja, de akkor is inkább a "vérrokonait" fogja választani és nem téged/titeket. Mert neki TE NEM OLYAN VAGY, mint az anya. Ő ugyanolyant fog keresni magának, mint amilyen az volt.
Csak azért írom, mert a volt férjem jóédesanyja is meghalt, de nem javult meg a kapcsolatunk. Max. 48 (!!!) másodpercet vagyunk képesek veszekedés nélkül tárgyalni. :)
Ő anyja halála után a TESTVÉREIT választotta. Azt mondta, hogy mi nem vagyunk rokonok. Hát az igaz, hogy nem vérrokonok, de a házassággal azért valmilyen rokonságba mégiscsak kerültünk, nem :) Olyan ökör! És köszönhetjük mindketten annak a JÓédesanyjának, aki annyira önző, hogy nem képes megválni attól, ami - őszerinte - az övé. Hát nem sok jót írtam, ugye? Bocsi.
Sajna ez a tapasztalat, hogy nem fog kiállni melletted, bármi apróságról is legyen szó. Mindíg Anyucija lesz a nyerő, neki fog igazat adni. Téged szíd, de Anyukáját az egekig magasztalja. Hiába Te szültél neki gyereket! Ő is hátrább fog szorulni az ő ranglistáján, mint az édesanyja. Ezt a szemléletet meg lehet változtatni, ha a férjed is akarja. Együtt elmentek pszichiáterhez, és kéritek a segítségét. Ha meg tud világosodni a férjed agyában, hogy mit művel, akkor nyert ügyed van, ha nem, akkor gondolkodj el, hogy egy életen át tudod-e így vállalni a házasságot.
Mégegyszer mondom, menthető, ha ő is akarja.
És ha el tudják vinni, akkor jobb is, ha megy!
De kérlek, ne inogj meg! Tudom, hogy nehéz, de ne éld le így az életedet!!!
:-))) de akkorát nevettem. gondoltam Gabit is felvidítjuk!:-))
Emlékszem Rááááááááááád!:-))
igen, Édesanyák nagyon rá tudnak állni a fiúcskákra.
KOMPENZÁCIÓ.
szia:-)))
kedves vagy, nagyon!! :*
További ajánlott fórumok:
- Milyen húsvéti ételeket, süteményeket készítetek? Mi lesz a húsvéti menü?
- "Engedjük" az anyósomnak nálunk tölteni az ünnepeket?
- Mikor mondjam el a gyereknek, hogy nem létezik a Mikulás, Jézuska, Húsvéti nyúl? Ti mikor, hogyan mondtátok el?
- Hol töltöd a húsvéti ünnepeket?
- Egyedül tölteni a karácsonyt..., mégis hogyan?
- Kettesben szeretném tölteni a szilvesztert, de ő nem. Mit tegyek?