Kiskorom óta rágom a körmöm. Most 13 vagyok, és nem tudom abbahagyni. Ezért szeretném megtudni, hogy mit tehetek! Tud nekem valaki segíteni? (tudásbázis)
Lányom 9 éves lesz, két éve kezdte rágni a körmét.Teljesen lerágta mindig.
három hónapja a mükörmösöm adott egy szintelen lakkot, kimondottan körömmrágásra van.
Na azóta nem rágja, valami rettenet ize van, mikor a szájához érinti a körmét.
Mikor szalad a fürdőszobába, akkor tudom, probálkozott......de nem megy neki!
Ja, és nem is drága!
vannak már szolidabb műkörmök is :)
én is rágtam a körmömet elég dúrván..de ahogy leszoktam róla,rá szoktam a száj rágásra -.-"
szia, kiskoromban én is rágtam a körmömet, aztán kb a te korodban hirtelen abbahagytam magamtól. nem volt már több motiváció bennem a körmömet rágni. utólag idősebben jöttem rá, hogy nálam lelki okokkal függött össze. 13 éves koromban váltak el a szüleim és ez a lelki fejlődésemre nagyon jó hatással volt, ráadásul a körömrágást is abbahagytam.
nálad egyáltalán nem biztos, hogy egy válás tenné ezt rendbe, ahogy az sem biztos, hogy lelki okok miatt van ez nálad, de igazán te tudod megmondani az okát. lehet, hogy nem most, hanem jónéhány év múlva. ha kideríted a körömrágásod okát és meg tudod oldani, a körömrágás magától abbamarad.
ha tudod, kérd szüleid segítségét, mondd el nekik, ha ez zavar vagy nem tetszik, de mégsem tudsz leszokni róla.
További ajánlott fórumok:
- Most kéne abbahagyni....?
- Nehéz abbahagyni...
- Hol lehet régi telefonszámokat megtudni?Vonalas telefonét.Esetleg tud valaki segíteni, kb. 10 évvel ezelőttit, és Hajdú-Bihar megye
- Tud valaki segíteni abban, hogy hogyan, hol lehetne egy ritka családnév jelentését, eredetét megtudni?
- Duphaston szedésével, illetve abbahagyásával kapcsolatban tud valaki segíteni? Hányadik héten és hogyan kell abbahagyni?
- A szakdolgozatomhoz szeretnék mindent megtudni a kamaszkorról. Tudtok benne segíteni?