Kijárási tilalom alatt hazavihet a férjem a munkából? (beszélgetés)
Figyi. Áprilisban leâllîtottâk a céges buszunkat a járvány miatt, mert heti kétszer dolgoztak csak. Írtak e-mailt, hogy be tudok-e így is járni, mert ha igen, az útiköltséget fizetik a benzinemre.
Nem tudtam megoldani. Egyrészt akkor még nem volt jogsim, most van, de nincsen autóm.
Lényeg, felmondott a cég. Ennél többet nem tudott tenni értem.
Ebből a városból egyedül én járok dolgozni, szóval az sem volt opció, hogy âtüljek egy másik autóba. :)
Ez tényleg jó beszélgetés volt.
Az utána következő vendég meg is magyarázta, hogy ő miért nem így tesz. 😄
Egy 2020.11.13-i műsorban Zacher Gábor volt az egyik meghívott, aki azzal a feltétellel vállalta az interjút, ha úgy osztják be, hogy 8-ig haza tudjon érni. Mentős, sürgősségi osztályon is dolgozó orvosként azt mondta, hogy nem a munkája miatt van a stúdióban, tehát be kell tartania a szabályt. Érdemes meghallgatni; ha valaki, akkor ő reálisan látja ezt a mocskosul nehéz helyzetet, és a döntések során elkövetett hibákat.
De az nagyon vicces, ahogy írtad:D
Csak az mehet haza aki dolgozott:DDDD Olyan Cilis volt;)
Mindenkinek haza kell mennie! Azaz nem csak az mehet haza aki dolgozott, hanem mindenkinek haza kell mennie!;)
Ez a verzió nincs a kivételek között, tehát a párodat megbüntethetik, ha elkapják. Logikus: költs taxira (ezzel is támogatod az állam helyett a vállalkozót), vagy tedd ki magadat tömegközlekedésen a fertőzésnek! Ez is pont olyan „körültekintően” megírt idióta rendelet, mint a legtöbb.
Ha egy mozgás-, vagy látássérültet szállítok a saját autómmal, akkor az ő igazolványát a kocsimban látható helyen elhelyezve büntetés nélkül parkolhatok a számukra kijelölt helyen. Ebbe a rendeletbe miért nincs beleírva a munkába, munkából szállításra vonatkozó kivétel? (A kérdésem költői.)
A férjnek nem adhat a felesége cége igazolást. A férj cége meg ha csak nincs valami extrém jófej főnök nem fog...
Mondjuk az én főnököm adna, de ő egy külön eset :)
Hülyeségnek tartom az éjszakai kijárási tilalmat, nem értem, mi ebben a ráció, amikor amúgy is alig van ember az utcán. Azt érteném, ha nonstop kijárási tilalom lenne! Ez persze irreális, két-három hétre hibernálni kellene magát az emberiségnek, csak a vírus pusztuljon!
Ebben a kiemelt esetben kellene megoldást találni mondjuk azzal, hogy a munkáltató adna igazolást a házastársnak is. Ha már éjszakai kijárási tilalom van...
További ajánlott fórumok:
- Kezet mosol, ha hazaérsz munkából, vagy bevásárlásból?
- Mennyit spórolunk a kijárási korlátozás alatt?
- Segítsetek! Az történt ma, hogy megfogtam magam hazajöttem munkából egy szó nélkül. Egyszerűen nem lehet bírni az ottani dolgokat!
- Kijárási tilalom a fiataloknak Bulgáriában?
- Érvényben van még a kijárási tilalom?
- Viheti az apa láthatásra a gyereket, ha kijárási tilalom lesz?