Ki milyen nevet és mi alapján adott a gyermekének? (beszélgetés)
Ja és a becézések:
Janó
Lackó
Nyik-Nyik
Második fiam sajnos két hónaposan elhunyt.
sziasztok
Nálunk egyszerű volt, lány nevet nem is kerestünk.
A legidősebb kapta a János Balázs nevet ( apa és nagyapa után a Jánost a Balázst mert tettcet)
a második a Bence nevet kapta ( mert nagyon szép név)
A harmadik László lett, neki a legidősebb fiam adta ( a szomszédunk volt László, és nagyon szerette a nagy fiam, )
A negyedik, Mihály lett az apai dédapa után.
és mindegyik magyar név.
Mi elég gyorsan döntöttünk, illetve a férjem:)
Nem nagyon gondolkoztunk lánynevekben, mert kétségeim nem voltak, hogy fiú lesz, agy jött a Gergely név, amihez az uram nagyon ragaszkodott.
Én eleinte nem nagyon voltam kibékülve vele, de ma már el sem tudom képzelni, hogy máshogy hívják.
Egyszer rákérdeztem, miért Gergely?Erre csak annyi volt a válasz, hogy egy miniszterelnöknek komoly neve kell, hogy legyen:)))
Sziasztok!
Én sem szerettem a nevemet kiskoromban, de aztán, mikor kamaszkoromban rájöttem, hogy milyen "különleges" a sok Timi, és Móni között, kibékültem vele. :))
Decemberre várjuk az első gyermekünket, kislány lesz, és a Nóra Lilien nevet kapja majd.
Sok szempontot figyelembe véve döntöttünk:
-mi illik a vezetéknévhez
-mi a jelentése
-mikor van a névnapja (lehetőleg ne ugyanúgy decemberben legyen)
-nekem fontos, hogy becézhető legyen
-felnőtt korban is büszkén viselhesse
-külföldön is könnyen boldoguljon vele
Én is ugyanígy voltam a nevemmel:) (Annamária)
Régen egyáltalán nem szerettem, sőt utáltam, de mára már megbarátkoztam vele és nem cserélném le semmi pénzért:)
Amúgy a kisfiamat Zalánnak hívják.
Nem tudom, hogy jött:) Nem ismertünk egy Zalánt sem a környezetünkben, nem is nagyon hallottuk ezt a nevet akkor.
Aztán 37 hetes terhesen épp a kutyát sétáltattam és valahogy beugrott ez a név:) Remélem szeretni fogja, mert nekünk nagyon tetszik :)
Viszont most jön a kistesó, aki szintén fiú lesz(elvileg) és fogalmunk sincs, hogy milyen nevet adjunk neki:)
De ezzel Zalánnál is így voltunk:) Úgyhogy várok még az isteni sugallatra :D
Hátha megint beugrik valami mondjuk takarítás közben:D Úgyis még "csak" a 22 héten járok, van még idő:)
A lányom Adrienn,mert nagyon tetszett a név;neki már kevésbé,bár fel nem foghatom,mi nem tetszik neki rajta...a fiam László lett,az apja után,bár én Tamást szerettem volna,de végül rábólintottam...
Adrikám márciusban lett édesanya,az unokám a Bence nevet kapta,illik is neki nagyon :-))
Épp most beszéltem a tesómmal, az Ő kisfia Nándor. Eleine nagyon furcsa volt, de nagyon illik Nándira a neve :)
Februárra várják a második babát, aki szintén kisfiú. Elég nagy gondban vannak, mert lányra számítottak, akkor Emese lett volna.
Fiú névből magyar eredetű nevet keresnek, ami a Nándorhoz is illik. Eddig a Csongor az ami mindkettejüknek tetszik, Farkas a vezetéknevük, szerintem jó választás :)
Vezetéknévhez igazodjon,ne legyen "tucatnév" mégis ismert és szépencsengő legyen.Viselhető!!!
Később kiderült a lányunknak adott név jelentése illik a szeme színére.
Kisfiunk márciusban érkezik és a Benedek nevet kapja!
Évek óta tetszik nekem ez a név és hála istennek apát is sikerült meggyőzni hogy neki is tetszik!:DD
Illik a vezetéknevünkhöz és a becézését is imádáom!Beni
Jelentése:Áldott, számunkra Ő valódi áldás!!!:))
Unokam neve unisex , ugyanugy lehet fiunak es lanynak is .
Unokam kislany neve Alexis
Fiam Navjeet jelentése az elsö bajnok,az apja adta neki,
lányom Anna Saphira ezt meg én akartam.bár a lányom koraszülött volt,a sokkban az elsö pár napig nem volt neve, elsönek Izabell volt,majd csak 2 hét után lett Anna Saphira.
Az én kisfiam neve Noel.Nagyon megtetszett ez a név,nem bántuk meg,hogy ezt választottuk,és ami a lényeg:Ő is nagyon szereti!
És még valami!A név jelentése:karácsonykor született.És tényleg:)))
(Nincsenek véletlenek!)
További ajánlott fórumok:
- Kereszteljük el! Adott névhez párosíts egy általad hozzáillő keresztnevet és utána írj egy létező magyar vezetéknevet!
- Lehetséges, hogy egy autista gyermeken csak az óvodában jelentkeznek a tünetek?
- A regisztrációkor megadott nevet meg lehet változtatni?
- Mi alapján engednek egy nevet anyakönyvezni?
- Valaki ad vagy adott a gyermekének Suspensio terpinit? 9 hónaposnak is lehet?
- Olyan linket keresek ahol fel van sorolva a keresztnevek és az, hogy mondjuk tavaly hány baba kapta az adott nevet.Vki ismer ilyen linket?