Ki kapott vérhígítót császármetszés után? (tudásbázis kérdés)
Szia Orsy!
Már régi a fórum, de muszáj leírnom, h jártam a vérhígitóval. Örülj neki, h nem kaptál. Én kaptam, otthonra is, és már a 10-ik napon tartottam, egészen jól voltam, mikor vérömleny keletkezett a seb mentén. Be a Klinikára, azonnal műtét, mert az ügyeletes orvos nem tudta pontosan, h vérömleny v súlyosabb.. Az orvosom nem volt bent, de telefonon azt mondta, ez a vérhígító lesz, már a harmadik vagyok mostanában, aki így járt. Újra felvágtak. A szoptatás miatt teljesen ki voltam. Szegény picikémnek nem adhattam pár napig anyatejet. Akár el is apadhatott volna a tejem, mert gyulladásra hajlamos volt a mellem.Borzasztó volt az egész. Annyira megküszködtem egyébként is, h tudjak szoptatni és kezdhettem elölről.Utánajártam a témának, mert nem mertem újra injekciózni magam a vérhígítóval. Először is a mellékhatások közt fel van sorolva, 1:10-hez, h így jársz... Másodszor a mi Klinikánkon kötelező volt, de a neten azt írják, h, aki nem tud mozogni, pl be van gipszelve a lába, nem aktív stb,annak kötelező. Nyílván, amíg benn fekszik az ember, muszáj, de szerintem otthon ha fürge vagy és nem fekszel egész nap, nem feltétlen szükséges egy császárosnak. Persze nagy felelősség A-t vagy B-t mondani, szóval ha vki olvassa ezt a bejegyzést jól fontolja meg, konzultáljon orvossal, de az biztos, h én nagyon megjártam vele.
2010-ben született meg a nagyobbik fiam.Míg a kórházban voltunk végig adták,itthonra is kellett volna,de az orvosom azt mondta nem kell.
2013-ban a második fiam születésekor viszont nem úsztam meg 3!!! hétig kellett szúrnom magamat.Ó,hogy utáltam.
ez a vérhigitó már szinte járvány!
nem,nem kell mindenkinek császár után kapnia. a vérkép vagy a vérzés alapján itélik meg!
darabos vérzés stb
További ajánlott fórumok:
- Természetes szülés császármetszés után!
- Szerintetek két császármetszés után van esély rá, hogy simán szüljek?
- Igaz, hogy a császármetszés után nem húzódik vissza az anyák hasa úgy, mintha természetesen szültek volna? Mi a tapasztalatotok?
- Ki vállalt/vállalna császármetszés után még egy babát?
- Komplikációk császármetszés után
- Mit ehet a mama a császármetszés után?