Kellene adnom pénzt? (beszélgetés)
Én viszont ezzel egyetértek:-) A római politikusok tudták, a népet etetni kell,ha dolgoztatni akarják! A levágott,vagy elzavart aranytojást tojó tyúk nem lesz többé hasznára a gazdinak!
A maiak ezt nem fogják fel.
Az éhes birka is arrább megy ha elfogy a selyemrét, újat keres.
Erre írtam, hogy szégyen! Hogy én titkárnőként sokkal többet keresek!!!
Nem csodálkozom, hogy nagyon sokan elmennek és azon sem, hogy elfogadják a borítékot.
Egyetértek.
Béreket rendezni, majd ezek után büntetni a megkülönböztetést, a hálapénz elfogadását.
Én még nem tapasztaltam,hogy bárki kért volna tőlem!
Ha adtam,elfogadta,-azt igen!
Az elfogadás még csak-csak... nem értek vele egyet, de ez van. Ha korrekt módon rendeznék a bérüket, akkor viszont azt sem tartanám elfogadhatónak.
Viszont azt, hogy bármelyik kér, azt tűrhetetlennek tartom.
Én még azt is meg tudom érteni.Mármint,hogy elfogadják.
A mostani béremelést bérpótlékként adták.
Egyrészt bármikor elvehetik,másrészt a nettó keresetük nemhogy nőtt volna,hanem csökkent.
Egy 5 éve szakorvos az egyik egyetemünk klinikáján /ahol ugye tudományos munkát is kell csinálni,oktatni stb./ 174000Ft bruttót kap.Bruttó 600Ft-ot kap a készenléti órákért.Bruttó 1100 Ft-ért ügyel óránként.
Nem csodálkozom,ha elfogadja a hálapénzt!Neki is családja van!Lehet etikusabb lenne külföldre menni! De akkor ki csinálja az ő munkáját? Egy rezidens? Nekik is meg kell tanulni,de ez szakorvosok nélkül nem megy!
Szerintem a jelenlegi helyzetben érthető.
A szégyen az,hogy egy kormány sem vállalja fel az egészségügy rendbetételét.
Én azzal nem értek egyet, hogy mindennel.
De az nem volt hülyeség az ókori Rómában, hogy a népnek kenyér és cirkusz kell, és ez igaz a mai napig. Viszont úgy gondolom, hogy míg nincs (rendes)kenyér, addig nem kellene kiszúrni az emberek szemét az ilyen-olyan cirkusszal. Szerintem legalábbis ez nem vagylagos hanem inkább fontossági sorrend kellene, hogy legyen.
Rövidesen nem lesz ilyen gondotok!
Nem lesz kinek!
Most olvastam,hogy 25% egyáltalán nem tervezi,hogy visszajön,a többi meg,hogy 5 éven belül visszajön!
Gond egy szál se!Majd jönnek Ukrajnából,Albániából az ottaniak ide gyógyítani!
Így kellene:-) szinte mindennel .
Támogatlak:-) :-)
De ne dönthesse!!!
Dönthessen a bíró,hogy öt év, vagy kötél!
Sajnálom, de őket én rács mögé küldeném. Komolyan szigorítani kellene a büntetőtörvénykönyvet és ezzel egy időben rendezni az eü.-ben dolgozók bérét.
De akkor mindkettőt sarkosan...
Igenám, de ez így bűncselekmény, vesztegetés. Ha pénzt kér, sőt én úgy gondolom, hogy már ha céloz rá, vagy úgy viselkedik, akkor is.
Nem is kell.
Előbb is írtam, mindenki maga dönti el, hogy ad-e külön pénzt az orvosnak.
Ki akar bármit is a fejedbe verni?
Én ugyan nem.
Nem értünk egyet és ez így jó:)
Ha mindenki így gondolkodna és senki nem akarna orvoskorrumpálással vélt előnyökhöz jutni, picit másabb lenne ez a világ.
Sok szegény embernek kevesebb kellemetlen érzése lenne.
További ajánlott fórumok:
- Ha most kellene nevet adnom...
- Nászajándékba mit kellene adni ha kijelenti a pár hogy pénzt várnak...?
- Le kellene adnom 5 kg-t!
- Átvág a munkáltatóm! Megtudná valaki mondani mennyi szabit illetve táppénzt kellene kapjak?
- Babakocsit kellene feladnom postán:-O, szerintetek elviszik?
- Vásároltam egy hűtőgépet, de mégsem kell, ki lett fizetve. Ilyenkor mit lehet tenni? Visszakapom a pénzt, vagy le kellene vásárolni?