Kapott már valaki a "nagyerekek@hotmail.com" msn címről ilyen üzenetet?Vírus lehet? (tudásbázis)
Még egy FONTOS támpont, mikor zárjuk a beszélgetést AZONNAL.
Az egyik üzi így kezdődött : lol girls vs girls .. hahaha .. nice site .. check it out
Ki ne nyissátok!!
Illetve ha üdvözöl, köszön Szia vagy helló, és " nem érhető el!!" ekkor is zárni az ablakot..
Bizonyára az MSN - nen köszönni szoktunk. Én általába írom " ki vagyok " mert a férjem ismerősei is ezen vannak. És hogy tudja az illető kivel akaar csevegni...
Ezt csak azért másoltam be hogy legalább ezekkel ne tegyük tönkre a gépünket...
Mostanában én is rengeteg ilyet kapok :((
Állandóan jön ismerősöktől.
Én még nem kaptam, és remélem nem is fogok, a fertőzések 70-80 százaléka emailben érkezik, soha nem nyitom meg az ismeretlen című emaileket, és azok hivatkozásait. Mindannyiunk érdeke, hogy a gépünk " tiszta " maradjon. Néhány hasznos tanács egy biztonság portálról mindannyian tanulhatunk belőle!
**Az egyik egy hatékony biztonsági szoftver beszerzése, és helyes konfigurálása. Menjünk bele ebbe egy kicsit. Attól még hogy feltelepítettünk egy antivirus vagy tûzfal programot a gépre, még nem vagyunk biztonságba. Fontos a helyes konfigurálás. Engedélyezzük az e-mail ellenõrzést, így védekezünk a spam-ek ellen. Figyelje a csatolt állományokat és nézze át õket mielõtt letöltjük az a gépünkre. Ellenõrizzük hogy mely programoknak van jogosultsága a hálózaton tallózni, mely programot engedjük "ki" a netre, és hogy milyen programok / parancsok futhatnak a gépünkön az internetrõl. Ilyen például hogy mostanába le van tiltva a felugró ablak megjelenítése. Figyeljünk arra hogy az automatikus frissítések és javítócsomagok letöltése engedélyezve legyen.
A védekezés másik fele, és gyenge pontja, maga a felhasználó. Hiába van jó programunk a biztonságra és van jol bekonfigurálva, ha illegális azaz warez oldalakat látogatunk. Az ember ha meglátja hogy ingyen letölthetõ egy film vagy program, elindítja a letöltést, a tûzfal jelez hogy vírust talált, de nem gondolnánk hogy magban abban a programban vagy videóban lenne, igy letölti, futtatja és kész a baj. Anélkül hogy tudna róla lehet hogy egy trójai szervert telepit fel a gépére, s innentöl kezdve szabad az út a kliensek számára.
Nekem az MSN - re szokott jönni. Megjelenik az ablak hogy a valaki@msn.hu üzenete : Szia és valami fene nagy hülyeség honlap cím. de nem mindig JPG a vége.
Villog az ablak a tálcán.
Az beszélgető ablakot megnyitom.
Akkor látom hogy ez, hülyeság.
És a partner ablakot zárom.
gmailos e - mailra általába SPAMként érzékel leveleket, és ott is van.
Azokat se nyitom meg. Végigvezetem a nyilat, megnézem kikírtak. ennél megjelenik a feladó e mailcíme. kínai, elolvashatatlan.
összes kijelölése, és törlés.
Mailodra jött, és ismeretln feladő akkor inkább törölni a levelet.
További ajánlott fórumok:
- Milyen üzenetet kaptál és mikor?
- Kapott már valaki üzenetet mobilon a Nokiásoktól?
- Közületek kapott már valaki üzenetet a Google-tól?
- Ki kapott üzenetet mirian20-tól? (mirianammed@ymail.com)
- Microsoft Email Lottery 2008 (mslotto@noreply.com) kapott valaki levelet erről a címről?
- Az iwiwen hogyan tudok tovább küldeni kapott üzenetet?