Kaphatok szocpolt házbővítésre, ha csak a bővítendő ház 25%-a a tulajdonom? (tudásbázis)
Sziasztok!
Nálunk most tart egy felújítás és most van úton a gyerek.A ház feles de van egy külön tulajdonom is.Mire meglesz a baba addigra kész a felújítás.Jogosultak vagyunk bármire is?
Én is pont ezt kérdezetm meg egy másik ilyen topicon, mi is bővítünk, 1 szobával, de még más is lesz(szigetelés, ablakcsere, terasz, garázs építés)amik nem a félszocpol feltétélei.Azt a választ kaptam, hogy csak az egy szoba bővítés költségeinek a 70%-ával kell elszámolni, a többi nem tartozik a félszocpolra.
De ha megtudsz vmit erről, akkor szólj!:-)
köszi
Köszönöm a segítséget.
Ha átíratom, akkor még-még extra kiadás.
Szerintem, ha épíréskor eleve ráíratták a nevére, az nem öröklésnek számít.
Menjetek el egy másik bankba, és részletesen kérdezzetek meg mindent. Hogy lenne érdemesebb, a vételre, vagy a bővítésre felvenni. Mik szükségesek. De szerintem, ha a bővítésre költitek nem nagyon éri meg, mivel mindent eredeti számlával kell igazolnotok, ráadásul lehet, h csak készültségi szintenként utal a bank :(((
A forintos szerintem nem igaz, lásd a mi esetünket, ezért érdemes lenne már banknál megpróbálni. Pl Erste
A fiatalok otthonteremtési támogatása személyi feltételeinek meglétét az igénylő lakóhelye szerinti települési önkormányzat jegyzője igazolja a bank részére.
A fiatalok otthonteremtési támogatása igénybevételének feltétele, hogy a támogatott személynek a támogatás folyósítását követő egy éven belül be kell mutatnia a bank számára:
a) az illetékhivatal által hozott, a támogatással vásárolt ingatlan visszterhes vagyonszerzési illetékelőlege kiszabásáról szóló határozatát, és
b) a lakcímet igazoló hatósági igazolványát, mely igazolja, hogy a támogatással vásárolt ingatlan a lakóhelye.
Ezt találtam használt lakáshoz:
Fiatalok otthonteremtési támogatására jogosultak a gyermeke(ke)t nevelő, 35 év alatti házastársak, legalább egy éve közös háztartásban élő élettársak vagy egyedülálló személyek a használt, legalább komfortos lakás vásárlásához szükséges önerő növelése érdekében, ha az ingatlan vételára nem haladja meg Budapesten és megyei jogú városokban a 12 millió forintot, ill. vidéken a 8 millió forintot
A félszocpolt kérhetitek a használt lakás megvásárlásához is, nem lehet a neveteken más lakás az igényléskor.
A ház ára nem lehet több, mint (vidéken) 8 millió azt hiszem.
Kandrej!
Közben utána néztem és az örökölt lakás, ha nem haladja meg az 50%-os tulajdonrészt, akkor még nem kizáró ok!!!
De sajna Nálatok ott van az a plusz lakás is :(((
Nem lehetne vki már nevére iratni?
ÁÁÁ közben rájöttem, h nem babósat akartok, hanem sima szocpolt. Mehet hitel nélkül is, bár szerintem felesleges külön intézni a kettőt.
A lényeg, ha vásárlásra akarjátok, akkor a szerződéskötéstől 120 napig be kell jelenteni, ha bővítésre akkor a használatba vételi engedély kiadása előtt kell kérni, ez nagyon fontos.
Melyik banknál mondták Nektek, h csak forintos lehet? Menjetek onnan máshova. Nkünk pé svájci alapú van, úgyhogy ehhez a szocpolnak semmi köze.
Mindenképpen most kell kérnetek, mert a szocpolt csak hitelre tudják megadni, ha nincs hiteled mibe tudná az állam betenni? NEktek soha nem fogja átutalni, azt a bankod kapja meg, aki adja a hitelt.
Asszem ezzel az utolsó kérdésedre is megvan a válasz, igen együtt kell intézned, hiszen csak együtt működik.
A szobák száma azért fontos, mert péé 4-en (ha két gyerekre veszitek fel) nem költözhettek 1 szobás lakásba, csak mondjuk 1 + két felesbe, de ez pontosan meg van adva. MÁr van babó, vagy csak megelőlegező kölcsönt szeretnétek?
Köszönöm, amit írtál, de csak azért vagyok ezzel tisztában, mert utána néztem mikor nekünk kellett, ugyanis mi is talákoztunk egy pár "jóakaróval" :((