Kalória számolás (beszélgetés)
Bírom amikor ilyen adatok vannak fent egy oldalon, hogy pl "egy tányér tészta gombás pörkölttel=700 kcal"
Ez a legneccesebb része a kalóriaszámolásnak. Hány gramm egy tányér? Milyen recept alapján, hány gramm zsírral készítik el? Pontos választ csak akkor kaphatsz, ha a recept összetevőit összeadogatod és kiszámolod 100 grammra, majd utána leméred mennyit ettél éppen.
Tehát az olyan infónak, hogy egy tányér xxx kcal nem sok haszna van, én inkább ajánlom a kalóriabázis című oldalt, ahol fent van egy csomó készétel (adagra, grammra, az összetevők receptként) és magad is kiszámíthatod a saját recepted tápanyagtartalmát.
Sziasztok! Ki hogy halad?
Én jól. Újabb fél kg-al vagyok könnyebb. Számolok a célomig, nem adom fel! Kitartást neketek is!
Szép napot!
Ha az 1500-at nem léped túl, akkor szerintem jó az. De ha nehéz pontosan 1500-at összehozni, akkor inkább 1300-1500 között egyél. Simán tudsz 20 kg-ot fogyni.
1 dologra nagy szükséged lesz: kitartásra!!!!!!
Mert tök mindegy, hogy valaki 1 hétig vagy évig fogyizik. Mindkettőbe bele lehet bukni.
Szerintem a kalóriaszámolás a legegészségesebb fogyókúra, mert a kedvenc ételeidet eheted, csak kis adagokban.
A pöttyös fent van a honlapjukon. Én onnan tudtam megnézni.
Olyan termékeket szoktam venni, amire rá is írják. Olyan széles az válszték, hogy nehogy már ez legyen a kifogás :-)
Hát sajnos nem mindegyik papíron van rajta! Pl Nescafé illetve Pöttyös termékeken nem szerepel.
Azt honnan lehet megnézni?
Fogj egy vastag füzetet, és minden ételt mérj le grammra pontosan, és soronként írd le. Kalóriatáblázatból vagy a csomagolásról látod, hogy mennyi 100g kalóriája. Ez alapján ki tudod számolni, hogy mennyit ettél. Szerintem nem kell mintaétrend. Mindent ehetsz, amit szeretsz, csak a mennyiségekre, és a napi elosztásra kell figyelni. Pl. hogy 1 étkezés se legyen több 500 kcal-nál.
Sok sikert!
Én 10 kg-ot fogytam 4 hónap alatt ezzel a módszerrel.
Még a héten csinálom komolyabban,előtte héten csak hangoltam magam a reggelikre ami nekem durva 5dkg kenyér,2 db kockasajt,zöldség bármennyi.Két hét után mondhatom jól lakom a fél szelet kenyérrel is,de tudni kell,hogy Én általában 5 zsemlét ettem meg.
A mérleg szerint fogytam két kilót.A mozgásom sem valami nagy teljesítmény.A munkába bicajjal megyek 6 km(oda-vissza),este pedig megyek futni egy fél órácskát.
Meg tudod nézni a kalóriaszükségletedet a neten, azt az értéket csökkentsd le 500 kalóriával és azzal már fogyni fogsz.
Rengeteg kalóriatáblázatot is találsz, annak segítségével simán ki tudod számolni, hogy minek mennyi a kalóriaértéke.
További ajánlott fórumok:
- Kalória és szénhidrát számolással fogyózók beszélgessünk :)
- Kalória számolással fogyni
- Kalória számolás, de hogyan?
- Csak szénhidrát számolással le lehet fogyni? Fogyott már valaki úgy, hogy a kalóriát nem vette figyelembe?
- Súlykontroll, Norbi update vagy kalória számolás? Melyik a betartható?
- Utolsó 10 kg kalória számolással és futással