Jól tisztító mosógél, ki milyet használ? (beszélgetős fórum)
Nekem kintről hozzák a folyékony mosószert(ariel),jobb mint ami itthon van.
Én egy fajtát hasznàlok színeshez meg fehérhez egyaránt.
Színeseket 40fokon a fehéreket 60 fokon minimum 1,5 órás programmal.
Frosch vagy Ecover gel,plusz egy evőkanál szóda a színesekhez,a fehérekhez egy evőkanál oxigénes fehérítő,drogériákban lehet kapni.
20-30 fokon soha nem lesz maradéktalanul tiszta semmi,színesek 40 fok,fehérek 60 fok.
Én nem használok csak környezetbarát mosószert,a bőrünknek is sokkal jobb és a környezetünket is kíméljük vele.
Bonux és Tomi.
Nekem ez a kettő mosógél vált be.
Gondoltam, hogy kipróbálom az Omo-t is, de még nem tettem meg.
Jó illata is van?
Szerintem inkább adjunk ki több pénzt a mosószerre, minthogy a ruhát kelljen kidobni.
Amióta bejöttek ezek a folyékony mosógélek és kapszulák, azóta próbálkozok velük, de sajnos nekem egyik sem jön be. A fehér ruháim elszíneződtek, külön folttisztítót kellett használom, illetve fehérítőt, a fiúk fehér ingeinek a nyakát külön szappanozni kellett, stb., ráadásul a kapszulák takonyhoz hasonló csomókban rajta maradt a ruhákon, illetve lerakódtak a mosógépembe, lefolyókban és és minden mosásnál csatornaszagú volt az egész lakás.
Próbáltam többféle mosóport is, de ugye a tomi nagyon gáz és a legtöbb szintén. Az aldis, lidls mosóporok a mosópor adagolót teljesen tönkre tették, és fakultak a színes ruhák.
Ezek miatt elkezdtem ariel és persil mosóport használni, silán öblítővel. Az összes fehér ing újra fehér lett, nem kell külön sikálnom a nyakát, hónalját, a gépem és a lefolyó nem büdös.
Én csak univerzálisat veszek, azaz nem veszek külön színes és fehér mosóport.
És nem mellesleg jó illata is van a ruháknak, és nem csak akkor, amikor kiteregetem, hanem akkor is, amikor kiveszem a szekrényből és felveszem.
A rövid programok nem jók, mert akkor nem biztos, hogy feloldódik, annak ellenére, hogy azt írják rá, hogy 30 fokon is tökéletes. Ez nem igaz. Illetve, hiába van lehetőség az 1 órás programnál 40 fokot állítani, akkor sem melegíti fel a gép a vizet annyira, mert nincs rá ideje, azaz jó, ha 20 fokos vízzel mos a gép és nem is csoda, hogy a ruhákba marad a mosópor.
Tehát, kell a hosszabb program. Ezen nem lehet spórolni.
Valamint, nem mindegy, hogy hol vesszük a mosószert és öblítőt. Kínainál nem szabad. Én általában pennyben veszek, mert ott tuti, hogy megfelelő a minősége.
A legjobb viszont az lenne, ha Ausztriából szereznénk be, mert ott sokkal jobbak a mosószerek.
Nekem a Müller saját márkásai (Blink) váltak be.
Színeshez folyékony, mivel a por a sötét ruhákon (főleg, ha rövid a mosás) néha ottmarad.
Fehérhez a por. Illetve nekem fehérhez a Weisser Riese vált be (szintén Müllerben, vagy Ausztriában kapható)
A kapszulák a rövidebb mosásoknál nem mindig oldódnak tökéletesen fel.
Mosódió, szóda, stb. felejtős. Ne menjünk már vissza az időben.
Nyugodtan használd fehérekhez. Párom melós ingjeinek a nyaka vastagon koszos szokott lenni. Már próbáltam mindent. Marhaepeszappan, wanish szappan, folyékony wanish, caola szappan, fehérítős domestos, Aldis fehérítő. Semmi nem vitte ki, hiába sikáltam őket körömkefêvel. :@
Vettem ezt. Kiázott belőle. Ragyogó fehérek! :)
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!
Epresturmix, ezzel a DM-es termékkel én is szemezgettem már, így biztos ki fogom próbálni a fehérekhez! Nekem az a baj, hogy a mi ruháink is csak izzadtak lennének, de a gyerekeknek néha ahogy kinéz... :). Sár, kaja, festék, minden :).
Fat Black Pussycat de érdekes, pont fordítva gondolnám, hogy Angliában veszel jobbat, mert ide csak a selejt jut és ezt értem tisztítószerre, kajára meg úgy általában sokmindenre...
Szerintem az Aldis jo. Meg a DM-esek is.
Nekem a Persil mosokapszula tok jol bejott, Angliaban megugyanazt vettem, de nem mosott ugyanugy :/
Fehérekhez ezt. A wanishnêl milliószor jobb! Nem kell belőle sok.
Van ebből színes ruhákra is. Azt nem próbáltam.
Lenor vagy Ariel mosógêlt szoktunk venni, mikor melyik akciós. A mi ruháink (az utcai) max izzadtak, de foltosak nem, így megfelel.
Volt kapszulám is. Nem szeretem. A mosóport sem.
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy ki milyen mosószert használ? Eddigi tapasztalataim a következők:
- mosódió, hozzá szóda, trisó: nem jött be, barnás réteget hagy a ruhán, nem mos szépen
- mosókapszula (Persil, Ariel, többféle típusban): nem adja azt a tisztítóhatást, amit szeretnék, kevés a mennyiség, ha meg kettesével-hármasával dobálom bele kész pazarlás
- mosópor (Ariel, Persil): mintha a Persil jobb lett volna, csak zavaró, hogy néha bennemaradt a por a ruhában, pedig soha nem teszek sokat és nem tömöm meg a gépet
- mosógél (Ariel, Persil, Formil, Tandil): vegyesek a tapasztalataim, gyengébbnek érzem, mint a mosópor, most épp az Aldis Tandilt tesztelem, nem mondom, hogy rossz, de azért nem is csúcs
Az hozzátartozik a történethez, hogy van 2 kicsi gyerekem (4 és 2 évesek), akik miatt fejtörést okoz ez a mosás-folttisztítás kérdéskör.
Köszönöm előre is a segítséget!
További ajánlott fórumok:
- Tisztító tampon. Használta már valaki? Ha igen, tapasztalatokra lennék kíváncsi.
- Frosh öblítő és egyéb tisztítószerei mennyire jók, melyiket használjátok?
- Nem lehet használni sima Jart a mosogatógépekben mint tisztítószert, muszáj tablettákat használni?
- Milyen padlótisztító szert használtok, ami tisztít és nem hagy csíkot?
- Mosogatógép tisztításhoz van valakinek házi módszere? Eddig a drága mosogatógéptisztító folyadékot használtam, van valami olcsóbb?
- A klóros tisztítószerekkel kapcsolatban szeretnék kérdezni, furcsa félelmeim vannak, biztonságos a használatuk? Vannak veszélyei?