Jogtalanul felvett pénz visszafizetési kötelezettsége mennyi idő után évül el? (tudásbázis kérdés)
Nincs frissebb
Ha 5 éven belúl nem szólitanak fel időnként, akkor elévül. Ha igen, akkor mindig az utolsó felszólitástol kezdve az 5 év
A kérdés jó. Én lemondtam a gyedet időben, mégis plusz 2 hónapot kifizettek. Tudnak is róla. Most a gyed extra igényléshez kellett az igazolás, hogy meddig kaptam gyedet, ezen a lemondásom dátuma szerepel.
Akkoriban uránanéztem. Elvileg a folyósítás napjától számított 90 napon belül kérhetik vissza tőle. 90 nap után 5 éven belül attól, aki jogtalanul kiutalta. Hogy ez a szabály mostanában hogy néz ki, nem tudom, tavaly még ezt találtam erről.
Ha valaki tud frissebbet, az engem is érdekelne! ;)
nem évül el, legfeljebb csak kamatokkal rakodik meg. Nem biztos, hogy piszkálnak a befizetéssel, csak majd egyszer bírósági felszólító jön. ma már ezek a dolgok úgy mennek, hogy behajtó cégnek adják át a tartozást és az tényleg behajtja, kamatokkal, ilyen-olyan egyéb járulékokkal megtetézve.
Szerintem jobban jársz, ha időben rendezed azzal, akitől jogtalanul felvetted.
További ajánlott fórumok:
- Mikor kezdik visszafizetni a magánnyugdíjpénztári reálhozamot? Ki mit hallott?
- Te visszafizettetnéd a külföldre menő fiatal orvosokkal az egyetemi tandíjat?
- Ha valakiről tudom, hogy jogtalanul lett nyugdíjas, azt hol jelezzem?
- Mik a jogai és a kötelezettségei egy haszonélvezőnek?
- Ha valaki a vaterán rendelt árut nem veszi át, kötelezhető az eladó a vételár visszafizetésére?
- Ha visszafizetjük egyben az egész felvett hitelösszeget, akkor is ugyanannyit kell visszafizetnünk?