Jobb oldal - bal oldal biztos megkülönböztetése - hogyan lehet megtanítani? (tudásbázis)
Szerintem vezetésnél ez azért probléma, mert ezer felé kell figyelni plusz még arra is aki navigál... én ismerek olyan embert aki mellett még sem lehet mukkanni, mert egyszerűen zavarja a vezetésben, pedig több, mint 10 éve van jogsija.
Pròbàljtok ki. Tök ismeretlen helyen vezetni ùgy hogy valaki navigál...:)
most megnyugodtam akkor nem vagyok egyedi:-DD
egyébként 7 éve vezetek és kop kop semmi bajnem lett csak a vizsgán írtam ki:_DD
:-D Vizsgán felírtam a kezemre J-B
Különben ez nálam is gáz de a jobb mindig az amivel írok de ha agyerek veszi fel a cipőjét vagyis feladom rá és kérdezi még el kell gondolkodjak:_)Hát igen szőke vagyok:_D
a barátnőmnél még mindig előfordul, hogy elbambula, és mondom hogy jobbra, tuti balra kanyarodik :D
ilyenkor szoktam mondani, hogy másik jobb, de már mindegy :)) mi rengeteget röhögünk ezen :D
Nem, problémát nem okoz. Nálam az ösztönös mozdulatok mennek bal kézzel (pl. ha leesik a pohár, ballal nyúlok utána), a tudatosabb, finomabb mozdulatok jobb kézzel. De írni tudok mindkét kézzel pl. Nem hinném, hogy gondot okozna a lányodnál, nálam az volt, hogy ha az egyik kezem elfáradt, rajzoltam/írtam a másikkal tovább. Csak ne erőltessétek, hogy az "ügyesebbik" kezét használja!
Annyi "gondot" jelent, hogy mindkét agyféltekéje fejlett az ilyen embernek (ha hülyén fogalmazok, bocsi), és ugyanannak a dolognak sokszor egyszerre látom több aspektusát is. (Ha ez sem a kétkezesség miatt van, akkor csak én vagyok dinka:D)
Ante és Mariann: nálam az egyik szülőm balkezes, a másik jobb. Nálatok?
Neha elofordult, mikor nagyon faradt voltam, hogy nem voltam benne biztos, hogy jo iranyba irom a betut (nyomtatott kisbetukkel szeretek irni, nem folyamatossal), de miota heberul megtanultam irni es hasznaltam is, azota konnyebben megakadok, de a faradtsagomon mulik ez is.
Ne hivd fel ezekre elore a lanyod figyelmet, nem biztos, hogy problemat fog szamara okozni az iras, viszont ha figyelmezteted ra, akaratlanul is elojohet akkor is, ha egyebkent nem okozna gondot.
Jobb kezzel szebben irok, de egeret barmelyikkel hasznalok (bal kezben a kozepso ujjammal billentem a bal egergombot, de ez nem okozott meg zavart). Ezek szokasok inkabb.
Erdekessegkent megjegyzem a bal kezesseg irasban olyan irasmodoknal, ami jobbrol balra halad elonyosebb (pl. heber, arab).
Nekem rendszeresen összekeveredik sajnos. Állítólag ez egy tipikus "női betegség"...
Amúgy ha már autóvezetés előjött, kiválóra vizsgáztam, hibapont nélkül, pedig eltévedtem, mert hiába mondta az oktató hogy balra, én jobbra mentem, de azt szabályosan tettem. Ha meg vezetek, akkor tudom hova akarok menni, nem fogalmazódik meg bennem hogy konkrétan most balra fordultam. Legfeljebb jót röhögnek rajtam, hogy ennyi idősen összetévesztem. Tudom melyik a bal-jobb oldalam, de hirtelen előfordul hogy mégsem. Ez van :-(
Piros szivecskét kell rajzolni a bal kézre (tanítók: a tábla bal felső sarkába), vagy piros karkötőt tenni rá- mivel a szívünk bal oldalon van, így ezt kell rögzíteni egy ideig.
Ha ez már stabil, be lehet vezetni a jobb oldal fogalmát.
Én is kétkezes vagyok, és néha problémás. Vezetésnél nem, mert kis ívben kanyarodsz, vagy nagyban... Ott egyértelmű. de tényleg, ha mondanák, hogy jobbra forduljak, neccesebb.
Nekem az segített, hogy tanultam zongorázni-ne kérdezd, miért, gondolom, kontrolláltam azt, hogy a jobb kéz az aktívabb. (Aztán a gitártanulás ezt jól megkavarta:P)
Viszont, ha van mondjuk a bal kézen vmi "megkülönböztető jelzés", amit állandóan hord az illető (óra, gyűrű, karkötő, bármi), az is segíthet abban, hogy rögződjön. Másodlagosan kötöd az információt az adott területhez!:)
Üdv, sorstárs!:-) Szerintem meg van ezzel baj, legalábbis nálunk állandó vita tárgya. Szerintem nem lehet mutogatva navigálni, igenis meg kéne tanulnia, hogy melyik a jobb és a bal. Neki is már legalább 20 éve van jogsija egyébként.
Valaki esetleg, aki megtanulta, hogyan sikerült? Szerintem csak annyit kéne megjegyezni, hogy a "jobb" az ő oldala (ha vezet), de egyszerűen nem tudom beléverni (valszeg nem is akarja megtanulni).
További ajánlott fórumok:
- Ha a mama megkülönbözteti a vér szerinti, és nem vérszerinti unokákat...
- Hogyan tudom megkülönböztetni azt, hogy egy pasi komolyan érdeklődik irántam és komolyan vesz, nem pedig csak az ágyába akar csalni?
- Hogy tudod megkülönböztetni a tojcsis nyákot a párod katonáitól?
- Ért már valakit hátrányos megkülönböztetés munkakereséskor az életkora vagy a külseje miatt?
- Ha egy internetes oldalról lehet parfümöket rendelni feltűnően jó áron, biztos lehetek benne, hogy eredeti parfümöket árulnak?
- Ki tud olyan oldalt, ahol megtanítanak tanulni?