Jó Down eredmény, rossz AFP...Milyen tapasztalataitok vannak ezzel kapcsolatban? (tudásbázis)
Én voltam méhlepény biopszián. Nem volt kellemes, de inkább a tudat miatt (terhesen a hasadba szùrnak egy tût ... stb). A vizsgálat következtében a méhlepény nem válhat le, magzatvíz nem folyhat el. Ezek felesleges riogatások!! A csapat pedig full profi, az életem is rájuk bíznám!!
Vetélési kockázat 1:3000-hez, azaz 1% sincs. Ellenben nyugodt babavárást garantál. Kombinált és integrált teszt nem ennyire megbízható, ui jó eredmény mellett is születtek downos babák (ld amniocentézis topik).
Most már én is inkább így látom.Csak elég rossz érzés volt tegnap mikor megkaptam az eredményt.Mára hogy voltam uh-n,meg nyugodtam kicsit.Ott is volt kismama akinek rossz volt a Down jó.Jövőhéten megint uh,meglátom hogy utána merre tovább.
Köszönöm mindenkinek a választ!
Szia!
Én voltam kombinált teszten és AFP-n is. Elég sok kismamával beszélgetek mostanság. Volt akinek rossz lett az AFP-je (nem is egy), de a baba teljesen egészséges. A kombinált és az integrált teszt is sokkal többet érnek. Elég sok szűrési mód van ma már, az AFP eléggé elavult, sok kismamát rémít meg feleslegesen. Rengeteg dolog befolyásolhatja az eredményt és persze ha nem a megfelelő héten veszik le, az is fokozza a rossz eredmény lehetőségét. Azt mondom minden kismaminak, az AFP eredmény miatt nem kell megijedni! A többi szűrés sokkal hitelesebb és úgy is megcsináltatják ha nem jó az AFP (bár ez is legtöbbször felesleges kör). :-)
Szia! Nekem a
20. Héten meg kellett szülnöm, mert nem volt életképes.. :(
Nekem 0,7 volt... és az uhon kiderult, h a 16.hettol nem fejlodott.
A magzatvizvetel kellemetlen, de nem faj. A korionboholy mintavetel viszon nagyon...
De persze ez nem mindig igy van, drukkolok, hogy ne eld at, amit en.. pontosan 2honapja
Én még nem tartok itt, 15+3 hetes vagyok, de pont kérdeztem a védőnőtől, hogyha az első eredményem jó, másodikkal lehet e baj? AZt mondta, 1%-ban előfordulhat rossz eredmény, de ott minden esetben a terhességi kort nézték el, és abból adódik a rossz eredmény.
Ha 12. heti Uh, és a kombinált első eredménye jó, nem lehet baj!
Az afp már egy elavult vizsgálat, sok országban már nem is végzik mert nagy a hibaszázalék..
Nyugi:)
Már majdnem leírtam ugyanazt amit Te :) Csak tényleg nem értem,hogy miért végzik még ezt az AFP szűrést...
Én meg 36 évesen szültem, és megcsináltattam a magzatvíz mintavételt, annak ellenére,hogy minden leletem (AFP, kombi teszt..) tökéletes eredményt mutatott.
Nekem alacsony lett,megismételték és akkor is.Végig aggódtam a terhességet feleslegesen mert egészséges lett a kislányunk.
Bár voltunk 2x 4D-s uh is de az sem nyugtatott meg :)
Szia!
Nekem 3 terhességemnél volt ilyen alacsony az AFP érték 0,4 és 0,5 közötti. Voltam 2-szer amnion de csak azért mert a korom miatt javasolt volt. És mind a 3-szor egészségesen született meg a gyerekem.
Ha már genetikára küldenek ott általában az orvos a magzatvíz vételt javasolja mivel az ad a legbiztosabb eredményt. Amúgy nem kell félni tőle és ha betartod az orvos utasításait nem lesz semmi baj.
Meg sem tudom számolni, hány ismerősömnek volt rossz az AFP eredménye. A magzatvízből való mintavétel viszont nem szokott tévedni, szóval ne félj tőle. A vetélési kockázat minimális, senkit sem ismerek, aki elveszítette volna a babáját, te sem fogod.
Ezen kívül én ajánlanék még mostanában egy 4D ultrahangot valami nagyon jó szonográfussal, abból is simán látszódna, ha baj van a babával.
De nem lesz! Ahogy előttem is írták, az AFP egy megbízhatatlan, régi magyar orvosi baromság.
Az AFP azért megbízhatatlan, mert rengeteg mindentől függ, amit egyébként nem vesznek figyelembe a vizsgálat alatt. Pl. a bőrszín, szemszín, súly, ha jól tudom még a származás sem mindegy stb.
Valóban szinte már sehol nem használják, mert megbízhatatlan.
Én genetikán voltam, 3x küldött a nőgyógyász, már röhögött rajtam a genetikus is, aki annyi redőt látott már.
Én nem engedtem a további vizsgálatot, bíztam benne. 41 évesen szültem, és egészséges a fiam.
De: ezek a vizsgálatok szükségesek, nekem is megnyugtató volt, hogy genetikus többször is látott.
A magzatvíz vizsgálatot én is elutasítottam, mert a többszöri vizsgálatra az eredményeim jók voltak(afp másodszorra), és mint írtam, genetikus 3x látta a magzat redőit.
Hány hetes terhes vagy?
Én most vagyok 17 hetes és 36 éves. Most várom az afp eredményem....félek...Én is ezeket hallottam, amiket írtak, hogy nem megbízható az afp, na de az amnocentézisnek meg vetélési kockázata van. Én is voltam genetikai tanácsadáson a korom miatt, de ott meg össze-vissza ijesztgettek a korom miatt, én sem akarok menni amniora...de a kombinált teszt eredménye meg mire megjön, azt hiszem 4 hét és az amniot meg a 20. hétig csinálják...szóval elég ördögi a kör.
Én bánom, hogy 12 hetesen nem csináltattam meg a tesztet, de egyik orvos sem hívta fel akkor rá a figyelmem...meg én ezek a tesztek pontatlanságáról is sok rosszat olvastam...
Nem tudom melyik korhazba jarsz,de most mar van lehetoseg verbol megallapitani, ha minden igaz tavaly ota.
Nekem integralt tesztem volt, erdemes azt is megprobalnod,bar ezt az orvos majd megmondja,mert az hetekhez kotott.
Az afp-t pedig onmagaban mar nagyon keves orszagban nezik onmagaban, ugyhogy az nem ok az aggodalomra.
Az amnicentezist en sem tamgatom,csak a legvegso esetben.
A
További ajánlott fórumok:
- Sarokcsont kinövés!!Van valakinek ezzel kapcsolatosan tanácsa?Műtét, vagy elviselni a fájdalmat ...
- Rossz a kapcsolatom az anyámmal...
- Gyerekláthatás, és minden, ami ezzel kapcsolatos
- Segítség kellene a hőmérőzéssel kapcsolatban. Hüvelyben mérem, de tényleg 0,5 fokot le kell vonni a kapott eredményből?
- Van most egy kutyatáp csomagolói munka külföldön.Van valakinek ezzel kapcsolatban jó vagy rossz tapasztalata az ossza meg velem .Köszi
- Segítséget kérnék gluténérzékenységgel kapcsolatban! Labor eredményekkel kapcsolatban tudna valaki segíteni?