Infláció, avagy valaki becsap, meglop minket (beszélgetés)
Szerintem a májkrém miatt.
Már pont reagálni akartam rá, amikor láttam, hogy nincs meg a hozzászólás.
Nálunk se krumpli, se májkrém.
Édesanyám mindig azt mondta,ha valaki nálánál többet keresett: "Nem az övét sokallom,hanem az enyémet keveslem".
Bölcsen állt a dolgokhoz.
Elfogadjuk azt a keveset ami van?
Eléggé degradálóan hangzott.ezek szerint te a többet fogadod el és elégedetlen vagy az áremelésekkel.
Akár több ,akár kevesebb van valakinek ,mindenkit érint az infláció,legfeljebb az egyik a minimálbér környékén keres és abból egyensúlyozik,hétről ,hétre.Hogy miért keres minimálbért? Azt talán az illetékesektől kell megkérdezni.
Ha valakinek átlagbéren felüli a keresete azt úgy érinti,hogy a luxus dolgokat megveszi,de már jobban meggondolja ,hová is menjen nyaralni,közeli országba vagy télen a távolabbi országokba.Az alap élelmiszerek őket nem érinti.
Édesanyám mindig azt mondta,ha valaki nálánál többet keresett: "Nem az övét sokallom,hanem az enyémet keveslem".
Egyébként dehogy elégszik meg sok ember a minimállal! De egyre szűkebbek a lehetőségek és még sorolhatnám azokat a tényezőket ami miatt Te úgy látod,hogy tűrik és "...élvezik..." helyzetüket.
Mosolyogtam a FI bevezető mondatain.
Csak az IKEÁ-ban tapasztalod? Jó neked,én és több millió ember tapasztal bevásárláskor havnta áremelést.A bejelentett árbefagyasztást sem tapasztaljuk,hogy. huuu de jó.
A háború gazdasági következményei is hamarosan jelentkeznek,nem tehetünk semmit.
Törölték a hsz-t. Gondolom a burgonya miatt.
Nos, leírom újból. Igen örülök, hogy közmunkás lehetek, a falumat még nem hagytam el.
Rólam van egy képed, már tudom, talált és süllyedt, már nemcsak én , te is boldog lehetsz.
De választ még nem adtál, milyen elképzelésed van, hogy lehetne megállítani az inflációt?
nekem te olyan típusnak tűnsz, aki elfogadja azt a keveset, ami van.
megfizet, kifizet, beletörődik. nem keres okokat, tűr, élvez. mindenre megadja magának a választ, miért keres rosszul, és mégis miért boldog.
engem más érdekel. :)
Őszintén, most mire gondolsz, milyen megoldást tudnál felvázolni ide?
Addig veszi meg mindenki, ameddig van rá kerete. Amíg nem tudja megtermelni magának az élelmiszert, elkészíteni a bútort, járművet, ez van.
Mindenki nem mehet egy jurtába és nevelgethet kecskét, csirkét, termelhet növényt.
Egyszóval nem tud mindenki és nem is akar önellátó lenni.
ez megint okosnak tűnt. :D
de ez nem az a folyamat. most már mindenki úgy emel árat, ahogy eszébe jut, és hajlandóak a népek megfizetni.
TESCO-ba ritkán járok, 100 forintos boltban meg 10 éve nem voltam,
Egyszerű a dolog, ott vedd meg ami kell, ahol olcsóbb.
De cukin szólítottál meg! "Barik is leszünk?
Olvasgass mikro-makroökonómiát, talán tájékozottabb leszel.
Én sem vagyok a magam ellensége, csak próbálom az eszemet is használni.
csillagom, árfolyam? pontosan látom, van befektetésem. de te, miért ilyen "primitív" példával jössz? az én ellenségem vagy, vagy a zsebedé? ne válaszolj.
annyit nem romlott a pénzünk, amennyit drágultak a termékek, szolgáltatások.
magyarországon (kis m, nagyon kicsi) amúgy a profit a legfontosabb, abból soha, senki nem enged.
amúgy mutatok számos terméket a teszkóban, ami lazán 30 40% drágább, mint egy százas boltban.
Ez a tipikus más f...val verik a csalánt esete.
Nekem is van egy olyan érzésem, hogy most a benzinkutak megszerzése van soron.
Kedves FI.! Ne csupán a királyi TV-t nézd, majd talán akkor nagyobb rálátásod lesz a világban történtekre.
Megnézted hol jár az Euro, a Dollár, a Font árfolyama ???
Ha ezek emelkednek, a Forint gyengül, amit betudtak szerezni x áron 2021-ben, az a pénzünk romlásával arányosan emelkedni fog y összegre. Nem fából vaskarika ez, csak használni kell a fejecskénket néha.
Elemezd kérlek Európa gazdasági helyzetét és a világpiaci mozgásokat!
Jó reggelt!
:D
Nem is kell, mert nem leszek más.
De ahogy látom, te sem.
Mondjuk az önkritika sem a fegyvered, ha még mindig azt szajkózod, hogy nem írtál hülyeséget :D
További ajánlott fórumok:
- Ha az inflációnál nagyobb a magánnyugdíj pénztárban a hozam, akkor kivehető?
- KSH szerinti infláció mennyi volt, 2006, 2007, 2008, 2009 években?
- Ha kölcsön kapnék 3000000Ft-ot és infláció követéssel kellene visszadnom, lehet-e tudni hogy 3 év múlva mennyit adok vissza?
- Mit tudsz az infláció követő fizetésemelésről?
- Hány % most az infláció? Mi várható szerinted jövőre! Politizálás nélkül! Egy dolgozathoz szeretném tudni.
- Szerintetek a banki kamatok magasabbak, vagy az infláció?