Igaz, hogy a vörösbor és a barna sör jó hatással van a spermára? (beszélgetés)
Köszi Mindenkinek, aki eddig válaszolt!!! :-)
Kirababa, a peteérésem pénteken szokott lenni!! :-) Ez azért jó, mert ha már előtte hétvégén sem iszik borocskát akkor pé előtti csütörtökön remélhetőleg jó erős "kiskatonák" indulnak majd útnak!!!! :-)
Egyébként nagyon hasznos volt, amit írtál mert ez is érdekelt, hogy mikor fejti ki a pia a káros hatását... hogy már rögtön látszik és romlik a minőség vagy csak pl 3-4-5 hét múlva! De ezek szerint hamar lerontja...
Egyébként sok haverunk SOKKAL többet iszik mint a férjem és csodálatosan szép egészséges babáik vannak, de én szeretek tisztán látni! Kíváncsi voltam tényleg, hogy kinek mi a véleménye! Mert mégiscsak egy kis életet készülünk "összehozni" és ez mindenképp felelőségteljes dolog! :-)
A sok alkohol nem tesz jót.Ez tuti,mert páromnak volt 2 sperma vizsgálata,és az első nagyon jó lett,a másodikat egy bulizós hétvége után csinálták neki,és annak elég rossz eredménye lett.
Szóval peteérés elött nem kéne innia a pasinak,hogy jó minőségű és számú spermája legyen.
Igazából azért kérdeztem rá erre a dolgora, mert természetesen a legjobban akarom a születendő babának... de mint írtam, a férjemet sem akarom stresszelni, hogy most aztán teljesen felfordul az életünk, pedig még pociban sincs a kis Drága!
Kíváncsi voltam a véleményetekre!!! :-) És egyre inkább úgy gondolom, hogy áttérítem a borozásra, kiiktatva a sört!!! :-)
Egyébként csak minőségi borokat iszik és a jó kis száraz vörösből nem is tud lecsúszni annyi mint a sörből... :-) Múltkor pl fél liter bor után inkább megivott még 5 üveg szénsavmentes vizet, mert már az esett jobban... :-)
;)
Bort még a kismamának is szabad;)
NAGYON KÖSZÖNÖM a válaszodat!!!! :-)
Puszi!!!
Én úgy vagyok vele, ha hetente-kéthetente fogy el az a fél liter bor, akkor igen, az mérsékelt... hiszen a "régi öregek" azt honagoztatják, hogy naponta meg kell inni 2 dl bort...
A sörtől viszont én is félek... arról beszélni fogok vele, hogy ne legyen.
ok,
de alkohol mérsékelt fogyasztása az ami esetleg jótékony hatással lehet a spermákra.Fél liter bor,vagy 3 liter sör szerinted mérsékeltnek számít?
Gondol a férjed is szeretné a babát.Nem kéne kérned, hogy esetleg igyon kevesebbet, ennek magától kéne jönnie;)
Ha jó minőségű a spermája, és jó kis mozgékonyak, akkor nem gond az alkohol mennyisége. Az E-vitamin meg úgyis felturbózza!
Sok sikert!:) Jó babásodást!:)
:-) A kérdés jogos!!! :-)
Úgy vagyok vele, amíg nem issza asztal alá magát, márpedig nem, addig nem szólok bele! Tényleg szokott figyelni, csak mint mondtam, a beszélgetések része a bor...
Nem dohányzik és nem kávézik! Ezzel semmi gond!!! :-) Igen, azt is tudom hogy a legjobb a teljes elhagyás lenne, de elég nagy társasági életet élünk és a borozás része ennek...
Soha nem lerészegedésig!!! Sőt, nem is szokott rajta melátszani, csak a beszélgetések része...
Gondolkoztam rajta hogy "letiltom" erről a mennyiségről is, de úgy gondolom, azzal hogy már a fogantatás előtt életmódot váltatok vele, az több stresszel jár számára mint amit ez a pia árt.
Nem tudom meg tudtam e fogalmazni... :-)
És ne érts félre, megtenné értem!!! De nem tudni mikor sikerül a baba... lehet már első hóapban, de az is lehet hogy évek múlva...
Én az alkoholt teljes mértékben kizárnám... Ha dohányoztok, azt is, na a kávéról nem is beszélve, mert az is csökkenti a dolgokat!
Szerintem az egészséges életmód többet számít!
Kicsit túlliheged a dolgot.
Amúgy kizárt, hogy ez a mennyiség ártson a spermának.
Szerintetek mekkora az a mennyiség, amire igaz a jótékony hatás?
Most határoztuk el a férjemmel, hogy babát szeretnénk. Én elkezdtem szedni a Femibiont, Ő pedig hetente bevesz egy E vitamint.
Hétvégente eljönnek hozzánk a haverok és ilyenkor általában megiszik a férjem 5-6 dl bort. Vagy 6-7 sört. Szerintetek ez a mennyiség még a jó hatással bíró kategórián belül van, vagy csökkenteni kellene a mennyiséget, hogy biztos ne legyen semmi baja a babának?
További ajánlott fórumok:
- Ki olvasta a Szürke ötven árnyalatát ill. folytatásait és milyen hatással volt rá?
- Mit tennél, ha párodon kívül más is nagy hatással lenne rád?
- Rossz hatással van rá?
- Miért van ránk hatással az ex?
- Milyen hatással van a tévé és a számítógép gyermekekinkre?
- Káros hatással vana chat a 10-14 éves gyerekekre?