HSP, azaz Hiperérzékenység (beszélgetés)
Ha az ember rászánja az erőfeszítést, és tudatos tréninggel képes magát bizonyos fokig függetleníteni az érzelmei hatásától, akkor ezt a tulajdonságot nagyon kreatívan ki lehet használni.
Érzelmek egyébként nemcsak a párkapcsolatokban, emberi kapcsolatokban fordulhatnak ám elő.
Nálam a kiváló érzelmi memória egyenesen hátrány..
sőt szenvedés okozója volt sokszor
Sziasztok!! Nos, hát, alapból jártam a problémáim miatt, és talán azidőtájt jöttem rá ennek a szónak a valódi fogalmára, ahogy interneten találtam róla információt, bár akkor még nem voltam biztos a dologban, hogy én is olyan lehetek e. Aztán a pszichológusnál elkezdtem mesélni arról, hogy mennyire zavar ha megváltozik hirtelen a környezetem, illetve arról, hogy ha egy erőteljesebb érzelmi hatás ér - akár jó, akár rossz - azt én hosszú idő óta, testileg is megélem, fura érzés, irritált lesz a bőröm... Nah ekkor mondta a kedves pszicho. hogy ez HSP.
Tenni nem nagyon lehet ellene, max. csak annyit, hogy megtanulsz erősebb lenni lelkileg...
Engem érdekel a téma.Dupla Rák vagyok,és nagyon érzékeny vagyok.Bár ezt nem állapította meg pszichológus.
Miből állapította meg,és mit mondott mi a teendő?
Szia,
én is HSP vagyok, igaz én nem jártam pszichoterapeutához, csak elvégeztem több tesztet is a neten, és az eredmények azt mutatják az vagyok, na meg annyira rám is illik minden, hogy tuti.:)
Üdv mindenkinek! Ezt a fórumot hiper-érzékenyeknek hoztam létre, vagy olyanoknak akiket érdekel a téma. Bárki bekukkanthat, hozzászólhat! és nekem is lenne pár kérdésem, hiszen van amit nem teljesen értek...
Nekem pszichoterapeuta mondta, hogy az vagyok.
Egy 20 éves lány
További ajánlott fórumok:
- Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk!
- Egy plázacica naplója... azaz milyen egy igazi NŐ... szerinte...
- Hogy lehet lebukni a Hoxán, azaz a párom is csak egy pasi lett, aki csalódást okozott :( :( (
- Az arcom hiperérzékeny, minden krémtől bevörösödik, nagyon száraz, a szemem alatt ráncos. Mit tehetnék?
- A hiperérzékenység kizárja a magabiztosságot?
- Volt már dolgotok olyan férfival, akinek nagyon hosszú kisujja volt? Akkora, mint a gyűrűs. Pl. a hosszú fülcimpájú emberek hiperérzékenyek.