Hoxa Internésönel (beszélgetés)
Valahogy összehozom remélhetőleg. :)
Skócia is azért fogott meg ennyire, mert imádom a hegyvidéket, még a zord idő sem tántorít el. :)
Pár hónapja találkoztam egy ott élő magyar családdal, sokat beszélgettünk. Összességében szeretnek ott élni, de meséltek nehézségekről is.
Kisgyerekes családként például azt nehezményezték, hogy náluk a gyermekvédelmi dolgok nagyon szorosak.
Nem mindenről a szülő dönt (óvodaválasztás, egészségügy).
Anyagilag jól haladnak, de amíg ezt elérték, elég sok nehézségen mentek át.
Engem például nagyon frusztrálna az is, hogy nem tudom a nyelvet.
Még Skóciában is idő kellett, pedig az angol elég egyszerű és tanultam is előtte.
Nem tudom, mire gondolsz.
Én inkább kötetlen, felszabadult beszélgetést terveztem.
Nagyon érdekel pl. hogy merre vannak még magyarok, hogyan élik meg a kinti dolgokat.
Sokszor szívesen beszélgetnék hasonló cipőben járó emberekkel.
Szerintem tök érdekes.
Nem jobban szennyes kitéregetés, mint amikor más témában mondanak el maguktól személyes dolgokat a hozzászólók.
Egyébként nyitottam egy klubot néhány napja, ugyanezzel a címmel, ott azért mégis privátabb.
Hát nem nagyon... 😊 de meg lehet szokni, és kárpótol a látvány.
Inkább kint élünk, most azon agyalunk, hogy végleg maradunk.
A Túró Rudi nekünk is nagy érvágás. :)))
A skótoknál nincs meleg :( Le is telepedtetek ott?
Vagy csak átmeneti?
A görögök nagyon jófejek, pozitívak és jóindulatúak. Nem hiányzott Magyarország egy percig sem, max a túró rudi 😄
Jó lehetett ott élni, szeretem a görög életérzést - már amennyit ismerek belőle. :)
Én most pont itthon, hamarosan megyünk vissza.
Skóciában, már jó pár éve.
Szia, sajnos nem - illetve nem mostanában. Változtak az életkörülményeim is.
Athénban voltam :) 2 éve már, hogy itthon.
Te hol vagy?
Szia, mikor jöttél haza?
És nem tudsz már visszamenni?
Görögországban hol éltél?
Ide várok mindenkit, aki kis hazánk külföldön élő fia/lánya.
Itt szabad bármiről beszélgetni: élményt beszámolni; sóvárogni az otthon után; eldicsekedni, ki merre járt, hol látott magyar termékeket; mennyi ott az idő; mikor ment, mikor jött, meddig marad; vicceskedni; komolykodni; barátkozni.