Hónalj nyirokcsomó eltávolítás után - mit tapasztaltok? (beszélgetős fórum)
Engem Szolnokon műtöttek 18 éve. 48 éves voltam akkor. Évekig fájt ahol be volt dugva a cső, nyomásra még most is érzékeny. A karom amelyik része érzéketlen lett, az is maradt. A lelkiismeretes torna ellenére sem emelem annyira fel az érintett karomat mint a másikat. Ebből teljesen nem lehet felépülni, ezt el kell fogadni. Élünk. Ha az idegek sérültek, valamennyi javulás még akkor is lehet, de nem biztos. Nem tudom a nagy fájdalommal mit lehet kezdeni. Még mérséklődhet.
Jó egészséget kívánok édesanyádnak! Mondd neki azt üzeni egy fórumtárs, hogy kitartás!!
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Édesanyámnak az esete ez, én próbálok pozitív lenni csak mivel fáj neki, aggódunk. 45 éves.
A furcsa az az, hogy nem a műtött oldalon jelentkezik. Valószínűleg vmi idegi dolog, mert a bőr fáj, szúró érzés, le sem lehet írni - azt mondja. Valamit biztos megpiszkáltak.
Titeket is az Országos Onkológiai intézetben kezeltek? Hogy vagytok az események óta? Tanács? :(
Kedves Holdika! Nem pontosan értem, hogy a törzs oldalon, mert a műtött oldalon lehet ilyen érzés.
Nekem volt ilyen műtétem, szintén a daganatom miatt vettek ki a nyirok csomót( nem az összeset)
Sajnos sokáig égő, bizsergető, zsibbadó érzést éreztem, a szurkálás, még néha van, ha meg erőltetem a kezem, érződik
Sok idegpálya sérül, és nagyon sokára rendeződik a vágás helye.
Tornával, lehet javítani a helyzeten, és nem szabad cipelni. A gerinc fájdalomra nem tudok mit mondani.
Akkor kezdem a jó hírrel: Úgy ahogy nem fájt a rosszindulatú elváltozás a melledben, nem fájhat a gerincben sem. Tehát ha fáj, nem az.
Az én nyirokcsomóimat is kiszedték mellműtétkor. A felkarom fele érzéketlen azóta. Sokáig volt fájdalmam ott, ahol a cső be volt dugva. Orvos azt mondta gyakran előfordulnak ezek a panaszok, mert a műtét során ideget sértenek, elvágnak, ami nem regenerálódik.
Ne a rosszra gondolj. Inkább arra hogy megúsztad, és az a feladatod hogy a legjobb formába hozd magad. A karodat többször naponta tornáztatod, mert másképp beszűkül a mozgástartomány és nem fogod tudni rendesen emelni. Amennyire tudsz, táplálkozzál egészségesen, és a műtétkor mért súlyodnál inkább kevesebb legyél mindig mint több.
Nyugodj meg, és gyógyuljál! :)
Kedves idetévedők! Elsősorban olyanokat várok, akiknek volt már ilyen műtétje. A mi esetünkben rosszindulatú
melldaganat diagnosztozálása után következett a nyirokcsomók eltávolítása, december 17-én. Azóta rendkívül kellemetlen fájdalom észlelhető a törzs oldalán, nem a műtött oldalon. A bőr érzékeny, mintha tűt szurkálnának, majd az utóbbi hetekben gerincfájdalom jelentkezett, ileltve zsibbadás.
Az orvosok nem segítenek, a MR vizsgálatra nagyon sokat kell még várni. A fájdalom aggasztó - felmerült a gerincdaganat gyanúja, de érdekes, hogy a fájdalom csak a nyirokcsomó műtét után jelentkezett. Volt már valakinek hasonló fájdalma a műtét után? Hasonló eset?
Csak a legrosszabbra tudunk gondolni sajnos.
További ajánlott fórumok:
- Nyaki nyirokcsomólánc eltávolítása
- Anyajegy eltávolítása után mikor tudom folytatni a szokásos teendőimet?
- Volt már valakinek a hónalj alatt nyirokcsomó?
- Dezodortól nyirokcsomó gyulladás hónaljban?
- Daganat miatt eltávolított mell és nyirokcsomó miatt kialakult nyiroködémával küzd valaki?
- Mi okozhatja férfiaknál a hónalj árokban a nyirokcsomó gyulladását, ami a vállba kisugárzó fájdalommal párosul?