Hol lehet vásárolni indigó gyógynövényt, ami feketére festi a hajat? (tudásbázis)
Barna volt, szőkésbarna fénnyel. Először én is csak egy tincset kentem be, másnap ment az egész fejem festése (24 óra alatt alakul ki a végleges szín).
Van néhány szőke hajszálam is, azok most vörösek lettek, de legalább csíkos a hajam (mint eddig is), nem egyenszínű :)
milyen növényeket próbáltál eddig?
s miért szeretnél váltani?
milyen színű most a hajad?
ó, azt biztos szép vörösre festené a henna!:))
az indigótól meg kék lenne? :)))
előtte milyen színű volt a hajad? (mennyire világos)
az jó, ha jól sikerült. csak én pl baromira félnék kísérletezni vele, mert mi van ha nem lesz egyenletes, vagy nem lesz jó színe?
az a baj ezekkel, hogy ha nem totál egyenletesen viszed fel, lehet hogy "érdekes" lesz a végeredmény.
közben összefogja a ruháid, törölközőid, az edényeket amiben pancsolod a festéket, fésűket stb...
Utánanéztem, csak hennás-indigós festékre leltem a Lush-ban...
Nem lesz teljesen fekete, mint a kémiai festékkel, kicsit természetesebb színe lesz...
ott tuti nincs:))
de a herbaházban, vagy egyéb bioboltokban szoktak lenni növényi festékek.
mondjuk nem értem.. ha ennyire fél valaki a kemikáliáktól, miért nem jó neki az eredeti hajszíne? biztos az is szép. ezek a növényi hatóanyagok meg nem annyira kiszámíthatóak, mint egy bolti festék. csak kb lehet sejteni milyen lesz a végeredmény.
igen,ha nem feketét írt volna,akkor talán nem is írtam volna..csak lehet,hogy később világosabbat szeretne!
A henna tényleg jó annak aki nem változtatgat folyton.
nekem volt hennás vendégem, senki nem vállalta el...aztán szerencsére apránként sikerült eltüntetni,de csak mert rövid haja volt..
nekem 4 évig volt fekete derékig érő hajam,de még így is tortúra volt, mire szőke lett(és vállig érőre égette a fodrászom) akkor döntöttem úgy hogy fodrász leszek:) ennek 10 éve:)
nem javaslom... fodrász vagyok és azt javaslom ne használj növényi hajfestéket,ha valaha meg akarod változtatni a hajszínedet majd,mert az oxidációs hajfesték(bolti és fodrászszalonos) amit a növényi festékkel festett hajadra kensz, letöri a hajadat. Kémiailag összeférhetetlenek.
Miért keresed egyébként? Hátha tudok segíteni..