Hol lehet hajléktalanokra panaszt tenni? (tudásbázis)
Köszi ;)
Amúgy tökre lesz-rom ki mit gondol. :P :D
Választ a kérdésre nem tudok, de nevetségesnek tartom, hogy mindenki hogyan szapul egy embert egy rosszul megválogatott kifejezés miatt, és mennyire becsben tart midnenki minden csövest. Mivel szeretek kötekedni, akkor most hozzászólnék én is az ellenpéldával:
Csövibácsi, aki marhára nem akart segítséget elfogadni az orvosoktól, mert a cipőjében - amit az undorító lábszárrohadásos betegsége miatt el kellett volna távolítani - több 10 ezreket dugdosott.
Vagy a másik csövibácsi, aki közölte egy ismerősömmel, mikor beszélgetni szeretett volna vele - mert ő is tisztel és becsben tart midnenkit - szóval közölte vele, hogy neki jó így, mert naponta akár 20-30 ezer forintot is össze tud koldulni, és nem kell még adóznia se.
Szóval, csak hogy legyen teljes a kép: van amelyik ne mis vár segítséget, és nem is akar kijutni a helyzetéből. ÉS attól, hogy házra koldulásból nem tud gyűjteni, még nem a pia a megoldás, hanem az, hogy tiszta ruhára meg normális kajára költi a napi 20-30-at hogy munkát tudjon szerezni, nem pedig piára, mert az az egyszerű.
SZERINTEM.
De nyugodtan kövezzetek meg.
érdekes, hogy mennyire negatív meg unszimpi indulatok vált ki ez belőled, persze a hajléktalanokat senki sem "szereti", maga a jelenség miatt, meg ami mögötte van
nem tudom, a hajléktalan-kérdést valaha sikerülne-e rendezni, mert nemcsak arról van szó, hogy többnyire teljesen kilátástalan a helyzetük és nincs nagyon segítség, hanem azért is, mert ha segítséget kapnak, a legtöbbjük már képtelen kijönni ebből
hívd fel az önkormányzatot, kérdezz rá, mit lehet tenni ilyen ügyben. szidhatod ezeket az embereket, de valószínűleg neki sem hávájdizsi az élet és élnének másként, ha tudnának, de a legtöbb már beletörődött, és legfeljebb az érdekli, hogy legyen mit ennie, főleg innia
megjegyzem, a köhögési zajnál számomra aggasztóbb lenne az, hogy mitől köhög, és esetleg miféle betegségeket terjeszt
batyam itt van 500 ft, vegyel csak belole magadnak egy sort..."
Ha hiszed ha nem, nagyon sokszor mondtam és akkor adtam ha megfogadta hogy piára költi
Ugye nem voltál még olyan helyzetbben hogy a pia az egyetlen"szórakozásod"?
Egyet ne mondj, hogy te soha nem lehetsz. Majd mondd ezt ha 70-80 éves leszel
Pontosan ezert tiszteletlenek,akkor en miert legyek veluk kedves es megerto, ugyanmar
Zsuzsanka, te ha adsz egy koldulo csovesnek penzt, azt mondod neki h tessek batyam itt van 500 ft, vegyel csak belole magadnak egy sort...?! Istenem, ezt te se gondoltad komolyan, csak kotekedsz. xddd
Nem baj, attól még lehet véleményem:)
Bárkiből lehet hajléktalan -még önhibáján kívül is-, nem ismerjük a körülményeket, hogy ki miért... és ugyan utálom az alkohol szagát is, de ha Ők isznak abból a kis pénzből, amit összekoldulnak, meg tudom érteni. Tegye félre? Gyűtjsön? Mire?
További ajánlott fórumok:
- Előttetek kocsival fékeztek már be direkt azért, hogy belemenjetek? Ha valaki direkt veszélyeztet így, akkor lehet panaszt tenni valahol?
- Hol lehet panaszt tenni egy buszsofőr gátlástalan üzérkedései ellen?
- Rossz fog helyett a jót húzták ki. Most mit csináljak és hol lehet panaszt tenni?
- Meg tudná valaki mondani, hol lehet panaszt tenni postai alkalmazottra?
- Hol lehet óvoda vezetőre panaszt tenni (falusi óvoda)?
- Ha az orvos félrekezeli a betegét, hova lehet fordulni panaszt tenni?