Hogyan tudnám kideríteni hogy ki hív rejtett számon? (tudásbázis)
Sajna, már a vezetékesnél is megszűnt az a szolgáltatás, hogy el lehet csípni a rosszindulatú telefonálót egy gombnyomással. Muszáj elviselni, ha ilyen történik.
Röhej, de a személyiségi jogokkal magyarázzák.
Kissé átestünk a ló másik oldalára, ahol a bűnözőnek több joga van, mint az áldozatnak.
Leírok egy balek sztorit.
Egy ismerős mesélte, hogy zaklatták a vezetékes telefonján, eléggé közismert nő. Mivel a fia épp rendőr, ezért kiderítették, hogy honnan jönnek a hívások. Kiderült, hogy a bizonyos tel.szám gazdája semmit sem tudott a hívásokról, mert nyaralni volt és egy ismerősét kérte meg, hogy vigyázzon a lakásra amíg távol van. Az ismerőse telefonálgatott a nőnek. Hát lebukott a balek...
Én most nyáron próbáltam kideríteni. Szóltam a v-nak, hogy zaklat ez a bizonyos valaki, adja meg a számot. Nem adta ki, hiába kértem. A rendőrségen feljelentést kell tenni, de csak akkor lehet, ha fenyegető hívást kapsz vagy ha zaklató üzenetet(lihegés, meg ilyesmik). Ha ezek nincsenek, akkor.....felesleges menned.
Ja, ráadásul ismerős a rendőr, akihez fordultam.
És megcsörget,utána leteszi?Vagy megcsörget felveszed,szuszog bele és akkor teszi le?
Azért döbbenet,hogy ilyesmire valakinek van ideje.Azért erre hozhatnának valamilyen szankciót vagy jogszabályt,hogy ne tehessenek ilyet büntetlenül.
nagyon kellemetlen,már Én is tapasztalam hasonlót.
jólvan, figyelmetlen voltam...
mit csinál? mivel zaklat?
Szia Ibus!
Sajnos nem adnak ki információt,Én is próbálkoztam már megtudni,de nem lehet.:-(
További ajánlott fórumok:
- Hogy lehet kideríteni a telefonos zaklató kilétét?
- Hogyan tudnám kideríteni, hogy hazudik-e a pasim vagy sem?
- Hogyan tudnám kideríteni, hogy milyen hardverekből áll egy számítógép, ha nincs monitor?
- Rejtett számon hívogatnak.Te ilyenkor mit tennél?Mit mondanál a hívogatónak?
- Hogyan lehetne kideríteni, hogy valaki miért tart sok kutyát, eldugva egy erdő szélén? Szerintünk nem épp jó szándékkal vannak tartva....
- Személyiségünk rejtett tartalékai című könyvet hol tudnám beszerezni?