A lentiek függvényében váláskor kell fizetnem a hitel felét? (tudásbázis)
Az én igazságérzetem ezt diktálja. De már többször is írtam. Ügyvéddel kell átbeszélni, megkérdezni. Én a kérdező helyében egész biztosan megpiszkálnám.
Az, hogy a férj levonatta már a munkahelyén a törlesztő részletet, és átutalták a banknak, semmit nem jelent. Hiszen egyébként annyival több nettót vitt volna haza, és a törlesztést az esetben csekken fizetik. Akkor is közös jövedelem.
" a férjemmel válunk, ő vett fel egy hitelt(jelzálog)a házasság alatt, de én nem szerepelek benne mint adóstárs, írtunk egy megállapodást ügyvéd előtt hogy ő saját vagyonból vette a házat, és így én váláskor nem kapok a házból semmit, ami nem is kéne!"
Tulajdonképpen most mi a bajod?
Igen, a pasi vette, ő fizette, övé a teher, övé a ház.
Mi ezzel a baj?
Amíg meg együtt éltek, naná hogy természetes, ha a rezsi feleződik.
Nem értelek.
Válasz már nem vagyunk méltatták.
Mindenki helyett köszönöm
Kösz
Kösz.
Azért mondom, hogy én megpiszkálnám a dolgot. Hiszen amíg a párom a közösből a saját magán-vagyonát gyarapította, annyi erővel én is havonta ugyanakkora összeget kivehettem volna saját bankbetétre a közösből.
De a kérdező ezt nem tette meg, hát most kérje vissza!
A házasság alatt megszerzett jövedelem (ha nincs egyéb megállapodás) közösnek számít. Függetlenül attól, hogy kié mennyi, illetve, hogy melyikből mit fizettek.
A hitelt az ő fizetéséből vonták, te meg fizettél másokat.
Én mindenképp kérném a kifizetett hiteltörlesztés felét. (amennyiben ez egy számottevő összeg)
Nem kell, és mire fel tartasz igényt?
Ha ő fizette, és te is ott laktál és netán fizettél a hitelbe, akkor azt úgy veszik, mintha az albérleted fizetted volna. Hiszen valahol közösen éltetek, vagy nem?
Így igaz.
A hitelt közösen fizettétek, a kifizetett összeg felére elvileg igényt tarthatsz.
Miért is fizetnél? Ha az ingatlan az ő tulajdona, és annak megvásárlásához kapcsolódik a felvett hitel, neked semmi további kötelezettséged nincs.
Inkább annak nézz utána, hogy ami törlesztő részletet eddig a közös keresetből fizettek, annak fele neked visszajár-e??????
Hiszen az ő külön vagyonát vettétek belőle, és eddig közösen fizettétek. Kérdezz csak rá ügyvédnél!! Szerintem neked járna vissza!!!
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a férjemmel válunk, ő vett fel egy hitelt(jelzálog)a házasság alatt, de én nem szerepelek benne mint adóstárs, írtunk egy megállapodást ügyvéd előtt hogy ő saját vagyonból vette a házat, és így én váláskor nem kapok a házból semmit, ami nem is kéne!
A kérdésem az lenne hogy ezek alapján kérheti hogy a hitel felét fizessem ki?
További ajánlott fórumok:
- Főiskola, egyetem.. Fizetnem kell vagy nem?
- Ha a váláskor a férj kiköltözik a feleség nevén lévő ingatlanból, jogos ha pénzt követel ezért?
- Nincs semmiféle jövedelmem, akkor is kell fizetnem a TB járulékot? Utoljára tavaly novemberben volt fizetve.
- Nem érdekel és mégis fizetnem kell!
- Ha van egy autóm, és január 4-én eladom, akkor is ki kell fizetnem az éves súlyadót?
- Hogyan tudok a WORD-ben alsó és felső indexet írni? pl. kettő a négyzeten, függvényeknél: fA(x) itt alsó index kellene nekem.....