Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Hisztis a gyerekem fórum

Hisztis a gyerekem (beszélgetős fórum)

1 2 3 4
98. mami 78 (válaszként erre: 97. - F3000dc5ef)
2012. nov. 2. 08:00
így van,
97. f3000dc5ef (válaszként erre: 96. - Mami 78)
2012. nov. 2. 07:50
Én inkább csak indulatból tudom elképzelni, ilyen "megtervezetten" nem. De ezt meg tudom érteni, a kétségbeesés tud ám ilyen ötleteket szülni. Azt hiszem ez a makarenkói pofon esete. Egy életre szól, és nem kell megismételni.
96. mami 78 (válaszként erre: 95. - F3000dc5ef)
2012. nov. 2. 07:45
De nem csinálunk rendszert belőle ,egyszer a konnektoros esetben apuka volt a fakanálkezelő épp itthon volt ,és 100kg,tömör izom könnyes szemmel vette ölbe a gyereket ő többet nem is teszi az tuti
95. f3000dc5ef (válaszként erre: 94. - Mami 78)
2012. nov. 2. 07:43
Igen, van amikor az életét mented meg...és tényleg nem tudsz mást csinálni...ezt még megértem.
94. mami 78 (válaszként erre: 93. - F3000dc5ef)
2012. nov. 2. 07:41
Persze megértelek és mi sem csinálunk rendszert belőle,mert én is belebetegszem.:(,de nekünk ebben a két esetben tényleg nem volt más választás mert nem értette meg a sok szép szóból,a konnektorba mindent beledugott,volt benne konnektor dugó,de már tépte lefelé,meg a motoros akció,és mindkét esetben az életét mentettük meg a fakanállal.Mondom nekem meg a kézzel verés idegen,de lehet azért ,mert nagyapám azzal osztotta a jónépet.
93. f3000dc5ef (válaszként erre: 89. - Mami 78)
2012. nov. 2. 06:48
Lehet, de attól még nem értek vele egyet.
92. aniju
2012. nov. 1. 17:11
:D
91. mami 78 (válaszként erre: 85. - Aniju)
2012. nov. 1. 13:41
én kipróbáltam,de nem jött be viszont elszédültem ,mert ráztam a fejem:)
2012. nov. 1. 13:39
De visszatérve az eredeti témára amit szegény kérdező tett fel,a hiszti kezelése nem pedig a verem -nem verem stb .Nekünk a figyelemmegvonás vált be.:)
89. mami 78 (válaszként erre: 87. - F3000dc5ef)
2012. nov. 1. 13:30
Lehet te is kaptál három évesen egyszer egyszer nem erősen hanem finoman,mert arra már nem emlékszünk,de mondom az erőszakot én is elítélem ,de nálunk 2 szer történt meg ,és mind a kétszer életet mentett.De tudod minden gyerek más és más:),nekem 14 évesen sem meg 6 évesen sem volt aki pofont adjon Pedig kellett volna és sok minden máshogy csináltam volna az életben.Bár én nagyon pofon ellenes vagyok akkor inkább popó,persze 14évesen mikor te kaptad a popóra már elég hmm..durva vagy vicces vagy nem is tudom.XD képzeld el a szitut megcsinálod a hülyeséged és apukád közli na gyere jányom hozd a fakanalat...
88. mami 78 (válaszként erre: 84. - Bea0124)
2012. nov. 1. 13:20
hu azért az nagy különbség ,ha az én gyerekemet valaki megverné,á nem is tudom mit tennék.De egyébként van pszichológiája a fakanalas rácsapásnak és a kézzel való rácsapásnak.A kézzel való rácsapás inkább indulati hiszen azonnal történik,a fakanalasnál mire elmegy az ember a fakanálért idő és már inkább kevésbé indulati ,hanem inkább nevelő célzatú.Ha pelus van a popón meg tök mindegy.Bár én nem csaptam pelenkás popóra se ezzel se azzal.De mondom a konnektoros mutatványkor nálunk is fakanállal lett rápirítva,és inkább meglepetést váltottunk ki mint fájdalmat.Egyszer a nagyobbik 2 éves kora körül,nagy motorozásban volt és a kismotorral mindig lement az úttestre többször megbeszéltem vele,hogy nem szabad ,elvettem a motort stb. Egy szép napon megint lement a járdáról nem jött autó és zebra volt de nem várt meg,hazáig egy szót nem szóltam hazamentünk,megmondtam neki hogy ez itt egy fakanál és rá fogok csapni a combjára mert amit csinált veszélyes és inkább most sírjon mint én a temetőben.Egyet rácsaptam,A szívem szakadt meg,nyoma sem volt a csapásnak de borzasztóan meglepődött.Soha többet nem ment le és nem is kellett rácsapni,és nem bántam meg.Vannak kivételes esetek amikor előfordul hogy meg kell tenni.De pl én kézzel soha nem vágnám pofon mert iszonyú megalázónak tartom.
2012. nov. 1. 10:52

Azért tegyünk ám különbséget, egy két-három éves gyerek megütése, és egy kiskamasz kukoricára térdepeltetése, vagy megütése között! Hangsúlyozom egyikkel sem értek egyet, de a picinél az égegyadta világon semmi értelme sincs. Azt már érzi, hogy baj van, és nem szeretik...de azt még nem, hogy ez "csak" nevelési célzattal történt!

Édesananya1978, még le is írod, hogy még nevetnek is az ütéseken...tényleg baromi hatékony lehet.

Én olvastam ám Makarenkót is, és ha valaki tanulmányozza ahogy ő nevelt, nos akkor még a makarenkói pofon is igenis belefér. Nem az állandó ütés, hanem amikor (egyszer az életben) helye és ideje van. Én egyszer kaptam édesapámtól egy nagy pofont, és igen, meg is érdemeltem. És ezt már akkor tudtam amikor elcsattant. Kb. 14 éves voltam. Nagyon nem ugyanaz, mint egy óvódást ezzel nevelni :(

Megjegyzem én mindenkivel normális hangot ütöttem meg itt is :D Aki nem annak érezte, nos, ott van a gond.

2012. nov. 1. 10:33
Hát képzeld nem panaszkodik a gyerek az oviba sőt ő az óvónéni kedvence mindenki dicséri milyen rendes gyerek segítő kész és több szeretetet kapnak a gyerekeim mint verést de néha bizony kell az a popsira csapás mikor elmondok valamit 100 szór és nem értik na akkor jön a fakanál de nem ütök rájuk csak játékból és hangsúlyozom mielőtt valaki azt hinné hogy szadista állat vagyok megnyugodhat mert a gyerekeim harmonikus családban élnek ahol vannak nagyszülők is akiktől tudnak tanulni és még mindig azt mondom néha nem árt egy kis fenyítés de nem szó szerint:DDDDD
85. aniju
2012. nov. 1. 10:18

Jézus, azért ne nagyítsuk már fel a dolgot!

Az itt írók többsége nem ezt teszi, Bea!(reméljük.:) ) Szerintem nem kell elítélni senkit azért, mert 1x-1x seggre csap.

(azért, mert azt hiszi vki, hogy ez mindenre megoldás, és ha kell, ha nem üt. Azért lehet.)

Én ezen a ki az úr a háznál gondolaton akadtam ki, meg azon, h tényleg úgy jön le az írásból, hogy szerinte ez teljesen normális, mindennapos dolog,vesszük elő a fakanalat.... no komment

Különben meg, sok helyről hallottam a hisztizz te is dolgot. :) És minden ezt bevállaló szülő azt mondta, bejön. Nem hinném, h játéknak venné a gyerek. Nem hülye, gyerek. (amilyen én vagyok, sztem simán ki fogom próbálni.... ;) )

2012. nov. 1. 10:03

Épp valamelyik nap volt a tv.ben hogy kínai óvónő verte,földhöz vágta a gyereket és mind rögzítve lett...

akkor azon anyukák akik a verést látják megoldásnak ez is tetszik?

hisz ez az óvónő is így akarta jóra bírni a gyereket.

Tiszta szégyen!Én mondtam a páromnak,beszéltük hogy ezt nem hagynánk az biztos!

Amúgy nem a néha napján kap a popsijára szitu váltja ki ezeket a hsz.okat hanem hogy kisgyereket fakanállal ütni.

Majd amikor óvodából panaszkodnak hogy a gyerek verekszik kíváncsi leszek mit szólnak...

83. githaj
2012. nov. 1. 09:45
Szegény kis hisztis gyerkoc micsoda vitát váltott ki. Nem tudom miért kell a másikat elítélni, mert ráut a gyerek seggére néhanapján. Aki ezt teszi nem azért teszi hogy csontját torje és nem is mindennap teszi és azért szól hozzá a fórumhoz mert neki is van véleménye. A mai világ a gyerekeknek jogot ad, de kotelességet nem, majd amikor hazajon a gyereked és azt mondja nincs jogod ehhez, nincs jogod ahhoz akkor majd esetleg egyesek meglepodnek. Az én gyerekeim néha kaptak, mégis itt vagyunk /karácsonykor is egyutt/ inteligens felnottek lettek akik tudják, hogy akkor ott megérdemelték. Tudom hogy el fogtok ítélni azért amit írtam, azért elore kijelentem hogy nem veszek részt tovább ebben a fórumban.
2012. nov. 1. 07:50

A verekedés a problémamegoldó képesség gyengeségét és az önkontroll hiányát jelenti. Az a legegyszerűbb, ha a nálam gyengébben úgy érvényesítem az akaratom, hogy a testi fölényemmel rettegésben tartom. :(((

Gratulálok annak, aki ezt a "nagyszerű" nevelési módseert támogatja... azért megnézném, milyen képet vág majd, amikor a gyerek ereje az övé fölé nő, és vele szemben alkalmazza a tanult konfliktusmegoldást...

2012. nov. 1. 06:50

Tesóimat verték mert iszonyat rosszak voltak de tanultak belőle?Nem!Ugyan úgy megcsinálták hiába kaptak,törtek a fakanalak nem érdekelte őket!Szóval verés mire volt jó semmire!!Én nem kaptam úgy kaptam pofont de alapvetően jó gyerek voltam!

Egyik tesóm nem egyszer volt már bíróságon verekedés végett!!Súlyos testi sértés stb.

A másik magának való.

Viszont látom azt hogy ők hogy nevelik a gyereket ahogy látták ütik őket jó nem mindig meg nem fakanállal de néha kapnak a gyerekek pofont.Kíváncsi leszek nagyobb korban mi lesz.

Én teljesen más vagyok máshogy nevelem a gyerekem.

Ja és a gyerekek így sem reagálnak úgy rá hogy na akkor többet nem!!Sőt.

De mindenki úgy neveli a gyerekét ahogy akarja ahogy írtam már meg kell tanulni...

80. 68bf453ef3 (válaszként erre: 79. - Mirtuszvirág)
2012. okt. 31. 21:53
Na megyek a tvt nézni pápá:DDDDDDDDDD
79. mirtuszvirág (válaszként erre: 77. - 68bf453ef3)
2012. okt. 31. 21:45

Értem, de akkor miért írtad, hogy ezt teszed és legfőképpen miért adsz ilyen tanácsot másnak??!!

„Zárd be a szobába és hagyd üvölteni ha meg földhöz csapja magát akkor vedd elő a fakanalat és üss a seggére vele nekem 3 gyerekem van és a fakanál bejön mindig..

Hát ne ültesd bele és igaz olyankor kell egy pofont adni neki lássa hogy te vagy az úr..”

2012. okt. 31. 21:42
Én nem fogom térdepeltetni a fiaimat,ha olyanok lesznek mint én tök felesleges:),de komolyan,szerintem a legjobb megoldás nem figyelni a hisztire visszatérve az eredeti témára.Nekünk ez vált be.Aztán,hogy mit hoz az élet majd meglátjuk.Az biztos hogy tizenévesen nem fognak kikapni,mert akkor csak lázadni fognak.Tegnapelőtt még azt gondoltam,hogy csokit se kap az egyéves,ma megevett egy kinderszeletet:)
77. 68bf453ef3 (válaszként erre: 75. - Mirtuszvirág)
2012. okt. 31. 21:38
Szerintem te bevettél valamit hogy így ítélsz engem mondom én nem ütöm őket remélem felfogja az elméd csak én úgy vagyok vele hogy tisztességes becsületes emberek legyenek és nem alkalmazom az ütöm elvet légy nyugodt..:)))))
2012. okt. 31. 21:35
Igen mert rossz voltam minden hülyeségben benne voltam mivel nagybátyám is ott lakott velünk még nem nősült meg minden hülyeségbe belevitt sőt fiútesóm is én meg kis buta voltam követtem őket de jó is volt még akkor az az idő:)))))))))
75. mirtuszvirág (válaszként erre: 73. - 68bf453ef3)
2012. okt. 31. 21:35

Kicsit sem nézlek le. Inkább sajnálni szoktam az ilyen eseteket. Persze arra semmi szükséged, de hát mit tegyek, ezt váltja ki belőlem.

Az én gyermekem is a dackorszakban van, kemény dió. Nem ütöm meg, mégis boldogulok vele. Pedig a párom jellemét örökölte, aki olyannyira hisztizet, hogy felakadtak a szemei és elájult. Nyugodtan lehetett ütni, akkor is ez volt. Nem sok értelmét látom. Arról nem is beszélve, hogy az a gyerek, akit így nevelnek, nagy valószínűséggel így fogja megoldani a saját problémáit is. Értem ezt, hogy inkább erővel, mint ésszel, ez meg egyértelműen nem okos dolog.

Ez persze az én véleményem…néhány szakemberével együtt…

74. mami 78 (válaszként erre: 71. - 68bf453ef3)
2012. okt. 31. 21:29
Egy évben születtünk és kukoricán térdepeltettek?Pedig akkoriban nem volt már szokás.Nagyapám egyszer térdepeltetett le és közölte addig nem állhatok fel míg nem kérek bocsánatot,szerintem rekordot döntöttem,a végére nem emlékszem mert elhomályosult a világ ,de nem kértem bocsánatot.Lehet te nem hisztiztél,vagy csak szerinted nem .az idő mindent megszépít.Számomra is vicces az akkori önmagam,nem biztos hogy anyámék annyit kacagtak az akaratosságomon.Ha nem hisztiztél mért kaptál ki?Én galambásztamXD(meghaltak szegények)
2012. okt. 31. 21:27
Pont ez hogy jót nevettem rajta mert a fiútesóm többet kapott de nem érdekel hogy nézel le tégy amit akarsz:DDD és hangsúlyozom nem verem a gyerekeket csak néha kell egy kis szigor:))))))))
72. mirtuszvirág (válaszként erre: 71. - 68bf453ef3)
2012. okt. 31. 21:25

Ha nem írod ezt le, akkor is biztos lettem volna benne, hogy te is veréssel lettél nevelve.

De azért azon elgondolkodtam, hogy mi volt jó abban, hogy szíjjal és fakanállal vernek, ráadásul vissza is mennél oda…

2012. okt. 31. 21:15
Én is de sokszor kikaptam gyerek koromban kukoricán kellett térdepelni ha rosszak voltunk csalánnal kaptunk de volt mikor szíj is előkerült de azzal nem kaptunk csak fenyítés volt és volt olyan is mikor pofont kaptunk de jó is volt és mégis normális gyerek voltam és most felnőtt és szívesen emlékszem vissza ezekre a dolgokra sőt ha lehetne vissza is mennék nem volt olyan hogy hiszti sajnos a mai anyák elkapatják a gyereküket nagyon és ezt nem szabadna...
2012. okt. 31. 20:54
A hisztit nevezhetnénk csatának is:).Az egészséges gyerek próbálgatja a határokat.Ha egy gyerek soha nem hisztizett az nem biztos hogy jót jelent.A hisztinek 3 fő oka van:1.fáradt a gyerek,2.nem kap meg valamit ,3.nem tud elérni megcsinálni valamit,persze lehet ezen kívül számos ok,de ez a legjellemzőbb.A gyerek célja a figyelem megszerzése.Ha kikap akkor ő nyerte a csatát mert rá irányult a figyelem.A leghatásosabb nálunk ha megvonom a figyelmet,vagy ha hátulról átölelem lefogom a karját és halkan lassan suttogva beszélek hozzá(utóbbi csak kisebb jeleneteknél).3 éves és 1 éves fiúk.Nem mindig jön be de érdemes megpróbálni mert döntőrészt sikerül.A lelki fenyítés sem jobb mint a fizikai ,én soha nem zárnám be sehova egyedül,és nem ijesztgetném. Fizikai fenyítés pl. fenékre verésnek is lehet haszna ha az életét mentjük meg.a nagyfiúnk konektoros mutatványai megkívánták mert 1000szer elmondtuk de nem értette meg.Apuka 1szer rácsapott a kezére és soha többé nem tette.Pofont viszont nem osztunk ,mert megalázó és veszélyes.Nehéz egy hisztizős gyerkőccel mert más idegállapotban van és a szép szó ritkán segít,megszüntetni a hiszti okát,vagy megelőzni ,előre megbeszélni stb.a jó hír hogy 20 évesen már nem fog a tescoban fetrengeni:).Minden gyerek eljárja a magáét és bárki bármit mond hidd el minden gyerek hisztizett már.Szerencsére nálunk lecsengőben van.Ezért írok ilyen magabiztosan.De nekünk is volt kemény időszak, boltosok mikor megláttak már nevettek.Bár a síráson kívül nagyobb balhét nem csináltak még,de a teljesség igényéhez hozzátartozik,hogy eszméletlen mély és erős hanguak. Kitartás.Ha meg megnéznek hát had nézzenek,aki őszinte saját magával az együttérzésből néz aki meg nem,annak a véleménye meg úgyse számít
69. Pan Dóra (válaszként erre: 63. - Shyana)
2012. okt. 31. 20:39

Nem!!! Nem azt mondtam, hogy rossz anya, akinek hisztizik a gyereke, hanem azt, hogy valamit elrontott a nevelésben.

És ha bárki azt hinné, hogy én hibátlannak tartom magam, téved, mert rengeteg dolgot csináltam rosszul, és ha újra kezdhetném, tuti, nem esnék bele ezekbe a hibákba. Mert hibázni szabad, a hibáinkból is sokat tanulunk.

Szerencsére sok melléfogásomat sikerült korrigálnom, így a hisztis gyerekek anyukáinak is azt mondom, amit az előzőekben már leírtam: határtalan türelem, szeretet, megértés és kompromisszum szükséges, és ez idővel meghozza az eredményét. :)))

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook