Harmadik baba (beszélgetés)
Hogy-hogy szabad-e? Persze, hogy szabad.
Gyerekvallalas szempontjabol szerintem sokkal fontosabb kerdes, hogy van-e hova vallalni, mibol felnevelni, van-e hozza kedved es kapacitasod, mint a korod (ami egyebkent miert is sok??? Mert a sok veszmadar ezt karogja? :))
UI.: en nem Magyarorszagon elek. 36 voltam, amikor terveztuk a masodikat. Megkerdeztem a nogyogyaszomat, hogy akkor lesz-e kivizsgalas vagy valami, es kirohogott, hogy mit akarok, nem vagyok meg 50. Szoval errol ennyit. 37 evesen szultem amugy, problemamentes terhesseg, problemamentes baba.
Az, hogy megkérdezel másokat ilyesmiről, szerintem sem túl szerencsés, hiszen aki nincs, vagy nem volt a te helyzetedben (mármint 37 éves vagy vagy leszel, és gyerekvállaláson gondolkodsz), az csak a saját véleményét fogja leírni. De persze, ha szeretsz ugyanarról a dologról szögesen ellentétes véleményeket olvasni, akkor semmi gond.
Nekem annyi tapasztolatom van, hogy 2 gyerek után nem éreztem-éreztük úgy, hogy szeretnénk még gyereket nagyon sokáig.
Aztán ez megváltozott.
A nagyok 10 és 12 évesek lesznek, mire megszületik a kicsi, aki szintén fiú. Én pedig 39 leszek.
Soha többé nem mondom azt, hogy soha.
Tapasztalat, hogy minden megváltozhat. Még akár mi magunk is.
Szerintem erre mindenkinek magában kellene megtalálni a választ.
Én azt látom (egy bababoltban dolgozom), hogy egyre többen vállalnak még a harmincas éveik végén gyereket. Szóval manapság ez nem furcsa.
Viszont, ha magamból indulok ki, én biztosan nem szeretnék 37 évesen babát vállalni . Maximum csak akkor jöhet szóba ez a szituáció, ha nem jön össze addig egy baba sem.
Igen családtervezés, fogamzás előtti vizsgálatokkal, ... .
Simán, nálunk már tavaly meg volt, és most kezdünk bele az első baba csinálásba. Mire meglesz a tervezett harmadik is, könnyen lehet én is abban a korban leszek.
29L
Én az elsőt szülöm ennyi idősen! :) És még milyen sokan rajtam kívül! :)
Persze, hogy szabad! :)
Szerintem igen!
Pont a múltkor olvastam,hogy manapság sokkal több beteg gyerek születik a fiatalok körében,éppen amiatt mert az idősebb kismamákat jobban vizsgálják,hamarabb kiszűrik ha van valami rendellenesség.
Harmadikat? Minden további nélkül. Talán még elsőt is.
Ma már annyira fejlettek a diagnosztikai módszerek, annyi mindenre szűrik a kismamákat, hogy nyugodtan megbízhatsz az egészségügyben. Majd szólnak, ha esetleg valami nincs rendben - de miért ne lenne?
Egészséges vagy, gondolom.
További ajánlott fórumok:
- Harmadik babát tervezünk
- Harmadik baba utáni vágy!
- Harmadik napja szedem a clostilbegyt, ugye most sikerülni fog a baba, már több mint 1 éve próbálkozunk?
- Harmadik babánkat várva
- 2 évesnek ajándékot? ÁÁÁ!!! Segítsetek! Az egyik játék már túl babás neki, a másikból mindjárt kinő, a harmadikhoz túl kicsi, egy őrület!!!
- Harmadik baba születése