Hallottál a Szkeptikus Társaságról?Ha igen, mi a véleményed róluk? (tudásbázis kérdés)
Az,hogy néha tartanak érdekes klub-esteket...
A mostani jónak ígérkezik,annál is inkább,mivel olyan kérdésről lesz szó,amit kompetens szakember tart:
Kubányi Jolán, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége elnökének előadása
Ízelítő:
"Táplálékaink kémiai szerkezetüket, illetve megjelenésüket tekintve lehetnek savasak, lúgosak, vagy semlegesek, azonban szervezetünkre gyakorolt hatásuk nem pusztán kémiai természetüktől függ, hanem az anyagcsere során bekövetkező lebomlásuk különböző mechanizmusától is. A fokozottan savtermelő, vagy alkalizáló táplálkozás a szervezet számára egyáltalán nem előnyös, a savtermelő tápanyagok valószínűsíthető, hogy káros biokémiai következményekkel járnak.
A megfelelő étrend és a speciális diéták összeállításánál minden esetben a tudományos evidenciákra épülő táplálásterápia biztosítja a szakszerű ellátást, amelynek alapja a változatos, kiegyensúlyozott táplálkozás."
A belépés -mint mindig- most is teljesen díjtalan!
A klubest helye: Kossuth Klub (1088 Budapest, Múzeum u. 7.), földszinti klubhelyiség
Időpont: 2013.06.18., kedd 17:30
Úgyhogy gondoltam,akit érdekelne a téma,az menjen el rá.
Felvillanyozott, de túl mesésnek találom :)
Az olyan szerek, amelyek a gyomorban megduzzadnak, elvileg hatnak, annak elvén, hogy kevesebb étel fér bele. Sima korpa, rostos étel ugyanezt megteszi, és egészségünk érdekében szükség is van rá.
A kóros falánkságot pszichés tényezők tudják megakadályozni, pl. igazi változtatási vágy, belső motiváció, új pasi...:D
Szokásos placebo. Tizenkettő egy tucat ezekből a fogyasztást elősegítő szerekből. Viszont ha elég erősen hisz benne az ember, rásegíthet az akaraterejére.
Az a "P57 molekula" elég rejtélyes. :)
Előzmény:
IGSz!Egy 2018-as tanulmány szerint a vitaminokat két nagy csoportra oszthatjuk:
1.iszonyatoshajnövesztő
2.iszonyatosnemhajnövesztő
Előbbiek hajban jólelvannak,utóbbiak hajfóbok.Nem érdemes őket egy kapszulában vegyíteni,mert egymást is utálják és ez minőségi károkat okozhat a hatékonyságukat illetően.(antagonizmus!!!)(a pocakban már mindegy nekik,mert mindkettő pocakfil)Ja!És a rezgésekről nem is szólva...
Nagyon bocsi,nem tudtam kihagyni...:O
Csak elgondolkodtam, hogy a készítmény melyik összetevője okozhat iszonyatos hajnövekedést. ;-)
Ezek csak vitaminok.
Kipróbáltam. Azt tapasztaltam, hogy a hajam valami iszonyatos növekedésnek indult, ami festett természetére nézvén nem szerencsés, a fodrászom ki volt akadva, elővette a naptárt megnézni, mikor voltam nála utoljára, nem akarta elhinni :)
Ez egy őszi időszakban volt, azóta nem szedtem, normalizálódott a dolog.
Mi 2 hónapig szedtük a Lenkei vitamint, semmi változást nem tapasztaltunk. Én hagytam abba először mert meguntam a reggeli maréknyi bogyók beszedését, mintha kavicsokat nyeltem volna le.
Ja volt változás ...a pénztárcánkban :)))
Kontroll csoport:
a pácienseket sorsolással két csoportra osztják, egyik csoport valódi, a másik hamis kezelést kap.
Kettős vakpróba:
Sem a páciens, sem az orvos nem tudja, hogy ki kap valódi, és ki hamis kezelést.
Igen, voltak klinikai vizsgálatai az akupunktúrának. A vak próbát úgy csinálják, hogy a kontroll csoportnál nem az akupunktúrás pontba szúrják a tűt. Sajnos a kettős vakpróba - az lenne az igazi - itt nem alkalmazható, mivel a kezelő orvos mindenképpen tudja az igazságot. Így az ő viselkedése befolyásolhatja a végeredményt.
Azért így sem rossz:
További ajánlott fórumok:
- Kibeszélnéd a problémáid, társaságra vágysz vagy egyszerűen csak unatkozol? Gyere, beszélgessünk. :)
- Új abortuszvita kibontakozóban... Hallottál róla?
- A föld nemsokára belemegy a null síkba. Hallottál róla?
- Edita Sipeky: A fogyás magasiskolája - Olvastad? Hallottál róla?
- Zenék, amiket elsőként hallottál gyerekkorodban...
- Unom a magányt, társaságra vágyom...