Ha valakinek nincs elég pénze ha meghal, hogy temetik el? (tudásbázis kérdés)
Nekem kissé furcsának tűnik a kérdés megfogalmazása: "Ha valakinek nincs elég pénze ha meghal..."
És nem azt kérdezi, hogyan temeti el a szüleit, ha azok meghalnak, és őneki nincs elég pénze?
Csak az utóbbi 30-50 évben vált "szokássá", hogy aki tehette, már életében gondoskodjon arról, hogy majd a saját temetésére szükséges pénzt rakja félre, meg előre váltsa meg a saját majdani sírhelyét, stb.
Mostanság már úgy néz ki, mintha kötelező lenne összerakni a szükséges rávalót.
Valóban így gondoljátok, vagy csak pontatlan megfogalmazás, esetleg én értelmezem rosszul?
40-éve sem volt elég. rendes temetésre nem volt elég.
Pedig nem kellett meg venni a sírhelyet sem. És akkor még magunk intéztük a temetést. Legalább is falun. (40-éve halt meg a férjem)
A temetkezési vállalkozó még nem volt a környéken sem.
De 10 000ft nem volt elég rá. Igaz 34- éves volt és a temetés módja meg volt adva.
A kor társai ásták ki a sírhelyet is. Ők vitték a sír helyre is. Az egész temetést a közeli emberek és rokonok végezték. De a 10 000 kevés volt. az biztos.
Ebben az esetben se lesz olcsó.
4 éve temetés nélkül 270.000ft-ot fizettünk. Azóta csak drágult.
További ajánlott fórumok:
- Schobert Norbi nem vállal 3. gyereket mert nincs annyi pénze
- Nincs pénzem, nem vesznek fel sehova dolgozni, kilátástalan...
- Ha valakinek nincs pénze eltemettetni a hozzátartozóját, akkor az állam temeti el?
- Gyesen vagyok, nincs pénzem de válni akarok... Mit tehetek?
- Ha meghal Magyarországon egy kínai, hova temetik? Hallott már valaki kínai temetésről egyáltalán?
- Apám három és fél éve meghalt. Megvolt az örökösödési tárgyalás azóta semmi. Örököltem egy házrészt de nincs a nevemen.